Ugebrev - uge 15 - gruppe 112-04-2019 - 11:13

Ugen inden påske

Kære alle :)

Mandag og tirsdag:

Kunst- og samfundslinjen har vi i denne uge været på virksomhedsbesøg hos Vester Thorup fiskebutik og filetfabrik. Vi fik en fin rundvisning og så hvordan de flår og renster de fisk, der kommer ind med kutterne på stranden. Vi kiggede på nogle af de flotte fisk og så hvordan rødspætter og torsk blev forvandlet til fiskefiletter. Vi købte rødspættefiletter og fiskefars med hjem, da vi skulle lave mad sammen på linjen tirsdag. Det viste sig, at eleverne var super dygtige og top motiverede for at lave mad. Menuen stod på fiskefrikadeller og ovnkartofler og rødspættefiletter med kartofler og persillesovs, begge dele med diverse tilbehør uhmm... :-)

Køkkenlinjen

Hold 1. (Marius)

Mandag: Køkkenlinjens dygtige elever er ved at være færdige med at tage køkkenkørekortet. Vi brugte formiddagen på at gennemgå den viden og de forskellige færdigheder, de har lært - og det er ikke så lidt. Bagefter blev det hele skrevet ind i det fine kørekort, som blev printet - med billede og det hele - og lamineret.

Tirsdag: Marius og Ditte viste stolt deres køkkenkørekort til morgenmad. Efter morgengåtur gik vi i køkkenet og begyndte at lave boller i karry til studieturen. Der blev hakket gulerødder, blegselleri, æble og løg i store mængder, både til farsen og til sovsen. Der var mange elever, der gerne ville smage til, og både Maria og Marius godkendte det. Over middag lavede vi videre på opskrifterne, og vi fik igen besøg af Carl Emil. Han og Ditte valgte at gå en tur i solen. Ditte viste Carl Emil vores morgenrunde.

Hold 2 (Oliver P)

Mandag: I dag skulle vi i gang med en ny ret, som eleverne selv har valgt. Valget endte på burger, så vi tog efter formiddagspausen ned i Fakta, hvor vi fik handlet burgerboller, oksekød og tilbehør. Bagefter gik turen op til køkkenet, hvor Bastian sørgede for at stege bøffer, Niels hakkede tomater og salat og Oliver sørgede for agurker og løg. Over middag stod den på gåtur i det dejlige solskinsvejr.

Tirsdag: hjalp linjen med i det store køkken hos Eva. Dette var sidste gang, da vi efter påskeferien går på loftet og laver mad, ligesom holdet også gør om mandagen. Her skal vi igen øve på nogle madretter, så vi kan lave dem på vores studietur, hvor planen er, at vi selv vil lave mad hver dag.

Musiklinjen.

Vi har arbejdet med Samba
Vi har lavet vores trommer færdige
VI har dekoreret vores trommestikker
Vi har haft sangkvarter
Vi har snakket lidt om studieturen, hvilket vi fortsætter med efter påske
Vi har danset og sunget en del…. Det var fedt

Onsdag stod den på kor og gåtur. Efter formiddagspausen så vi Ultranyt og fik læst 2 kapitler i vores bog. Bagefter lavede vi faglige opgaver. Over middag var Oliver P på biblioteket, mens Oliver L og David skulle ned i Løgstør Kirke for at holde forårskoncert med koret. Marius tog ned i Netto sammen med Thomas og Thomas. Thomas (elev) skal nemlig starte i praktik i Netto efter påske. Det bliver spændende.

Torsdag stod på botræning og boundervisning. Botræningsholdet bestod af David, Thomas og Oliver L. David og Thomas er ved at øve teori til et lille knallertkørekort, og i dagens anledning ville Oliver også prøve at tage en teoriprøve, da færdselslære altid er relevant, og det også kunne være lidt sjovt at teste sig selv. I dagens anledning havde vi også et par pædagogstuderende med i klassen, der gerne ville observer, hvordan vores undervisning foregår ift. en opgave, de er ved at lave. Der blev også tid til en udfordring på Nintendo Wii'en, hvor en af de studerende også deltog - og faktisk satte en ny rekord i en af vores dyste. Det er noget, der alligevel giver lidt respekt her i blandt gruppe 1 drengene. Over middag tog gruppen i byen for at hæve penge og handle ind.

Fredag var der badeland i stedet for svømning, hvor der rigtig blev hygget. Jytte (pædagog i gruppe 2) havde sidste arbejdsdag i dag inden hun går på pension, så i stedet for ugebrevstime var rder arrangeret farvelfest med lækker mad i pyramiden.

I ønskes alle en rigtig god påskeferie.

Mange hilsner gruppe 1