ugebrev - uge 11 - Gruppe 215-03-2019 - 10:40

En uge med musikforestilling, sol og regn.

Kære familie, venner og bekendte

I denne uge har vi selvfølgelig haft linjer mandag og tirsdag.

Friluftslinjen:

Mandag var vejret fantastisk - og det passede perfekt med, at vi skulle ned til vandet for at samle sten og skaller. Vi skulle nemlig i gang med at lave sten/naturtrolde. Tilbage på skolen blev der lavet fine trolde, og nogle fik i stedet sved på panden i gymnastiksalen.

Tirsdag blev vi hjemme fra tur, da Musiklinjen havde invitereret til forestillingen ”Løvernes Konge” kl. 11.00. Vi brugte i stedet dagen på at være kreativ og arbejde videre med vores værksted.

Eleverne fik desuden besked om, at Friluftlinjen til maj skal på studietur (lejrskole) til Sønderjylland. Vi skal bo på Hellevad Vandmølle, som ligger tæt på Tønder. Vi skal være afsted fra d. 6. – 10. maj - og vi begynder allerede nu at glæde os og kigge på kalender mm.

Musiklinjen:

Vi har øvet og øvet og øvet på forestillingen ”Løvernes Konge”, som vi spillede for publikum tirsdag formiddag (for elever og personale fra Limfjordsskolen). Showet gik rigtig godt og vi er meget glade og stolte!

Her er linket til videoen:

Vi snakkede også om studietur, som i år foregår på linjer. Musiklinjen skal bo på Dronningens Feriecenter i Grenå, men undervisningen og de forskellige aktiviteter vi skal lave foregår primært i Aarhus. Det bliver i uge 19, og vi glæder os allerede!

Kunst og samfundslinjen: (Emilie, Anna)

Kunst-og samfunslinjen har vi denne og næste mandag et samarbejde med naturvejleder Tine på Limfjordsmuseet omkring temaet "Plastik i havet". Vi mødtes på museet og Tine fortalte, at fiskenet og fiskeredskaber i dag er lavet af plastik. Men kun 10 % af det plastik, der er i havet er fra fiskeri, resten er affald, som bliver smidt eller skyllet ud i havet. Vi gik tur langs fjorden og fandt, desværre, også her en del affald som var smidt på stranden. Tilbage på museet snakkede vi om, hvad vi selv kan gøre for at undgå så meget affald i naturen. Vi lavede også opgaver om de fisk der levet i Nordsøen. Tirsdag var vi først på besøg hos musiklinjen, som opførte deres iscenesættelse af Løvernes Konge. Det var en rigtig dejlig oplevelse. Bagefter forsatte eleverne med deres "Stilleben" malerier, hvilket eleverne er rigtigt optaget af.

Kunst - og samfundslinjen drager til Skagen på studietur i uge 19 - her skal vi kigge på fiskeriet idag og høre om hvordan det var at være fisker i Skagen for 100 år siden. Vi skal udforske naturen omkring Skagen. Vi skal også kigge på de flotte Skagensmalerier på Skagens museum, hvor malernebl.a. malede det barske fiskerliv for mere end 100 år siden. Vi skal selvfølgelig også selv være kreative. I får et detaljeret program senere.

Køkkenlinjen:

Mandag så hold 1 filmen Ratatouille, hvor der er en lille rotte, der hjælper en ung mand med at udvikle sig til en fantastisk kok, der laver mad med sanserne. Efterfølgende handlede vi, så vi selv kunne lave ratatouille-retten, som er grøntsager i tomatsauce.

Maden lavede vi tirsdag. Her blev aubergine, squash, tomater, løg og krydderurter tryllet om til en fantastisk velduftende ret. Maden blev puttet i fryseren til senere… Den skal vi nemlig spise på vores studietur til Grenå. Mens maden var i ovnen, blev vi inviteret til forestillingen ”Løvernes konge”, som musiklinjen lavede.

Eleverne fik at vide, at de skal på studietur 6. - 10. maj. Køkkenlinjen tager afsted i to små hold. Hold 1, som Tilde er på sammen med Maria, Ditte og Marius, tager til Djursland, hvor vi skal bo i to huse i Dronningens Ferieby. I løbet af ugen skal vi lave nogle spændende ting, som har noget med mad og køkken at gøre. Et nærmere program kommer senere på foråret - vi glæder os allerede :)

Onsdag var der kor og motion. I midtermodulet blev der som altid arbejdet med skoleopgaver, og overmiddag arbejdede grupperne videre med vores franske projekt.

Torsdag var der boundervisning, og i denne uge blev der arbejdet med emnet "Tøjvask". Astrid var desuden heldig at komme med til ridning på Vilsted Søgård sammen med gruppe 4, da der var en ledig hest.

Fredag var der svømmeundervisning og ridefys. Derudover lavede Freya musik og bevægelse sammen med Ylle. Herfter var der afrunding på skoleugen, hvor vi fik lavet ugebrev og snakket om den kommende uge.

Ha en rigtig god weekend.

Mange hilsner fra elever og lærere i gruppe 2