Ugebrev - Uge 9 - Gruppe 326-02-2019 - 14:20

Skøn uge med masser af sol

Kære alle.

Mandag og tirsdag:

Friluftslinjen (David og Maj)

Mandag havde vi forskellige ting på programmet. Der var nogle der hjalp til ude i skuret, hvor vi er ved at lave et fint værksted med arbejdspladser og en masse træværktøj. Derfor skulle der ryddes gevaldigt op og sættes op.

Imens nogle var i værkstedet, var der andre der gjorde klar til turen om tirsdagen. Der skulle købes ind og pakkes.

Tirsdag tog vi på tur til en shelterplads, hvor vi lavede mad over bål og sluttede af med at riste skumfiduser. Det var hyggeligt!

Køkkenlinjen hold 1 (Ditte og Maria)

Mandag startede vi med ugens emne; ÆG. Hvad kom først hønen eller ægget? Hvordan ser et æg ud indeni, og hvad kan man bruge et æg til?

Vi planlagde forskellige æggeeksperimenter og startede det første eksperiment: Det hoppende æg – et æg, hvor skallen er opløst af eddike.

Tirsdag: Vi kiggede til vores eksperiment og startede flere fx at få et blødkogt æg gennem lille åbning i flaske med varmt vand. Vi lavede spejlæg, hårdkogt og blødkogt æg, skrammelæg og pocheret æg. Vi lavede også marengs til hele skolen.

Køkkenlinjen hold 2: (Bastian og Niels)

Mandag gik vi i gang med at lave vores nye opskrift på hjemmelavet pizza. Vi fandt billeder af det fyld vi godt kunne lide, som vi klistrede på en planche. Vi skal gøre planchen færdig næste gang med billeder vi tager i mens vi laver mad. Så vi får step by step forløb.

Kunst og Samfund (Kasper)

Vi har i denne uge afsluttet emnet om LIVSKVALITET. Mandag lavede eleverne deres collager, som de har præsenteret for hinanden. Vi har lavet linjens bud på hvad livskvalitet kan være . . !! På skolegangen har vi hængt de fine collager op, som I er velkommen til at kigge på. Tirsdag, var vi på en lille tur til den gamle Nibe arrest, som i dag er Historisk Museum. Her så vi den gamle Detention, hvor drukkenboltene blev smidt ind, hvis de havde lavet ballade. Vi så også billeder af nogle af de straffede, som var tyveknægte og voldmænd. En kvinde havde stjålet tøj for 47 kr, hvilket svarer til 3000 kr idag. Hun kom i fængsel i 5 dage som straf! Da vi kom tilbage på skolen, lavede vi gymnastik i klassen, nogen gik tur og andre i gymnastiksalen, hvor der blev spillet håndbold. Vi sluttede af med afslapning i klassen.

Musiklinjen: (Katrine og Ida)

Vi har arbejdet med sammenspil, hvor vi spillede forskellige rytmiseringer til Hakina Matata.
Vi har øvet vores dans fra uge 7, og vi kunne stadig huske den

Vi har sunget og danset, og fundet nye sange til sangmappen.

Vi har haft afslapning og afspænding hvilket er en perfekt måde at slutte dagen på.

Onsdag var der kor. Efter formiddagspausen afsluttede vi temaet om mimik. En lille gruppe elever skulle bl.a. op og vise forskellige følelser, som resten skulle gætte. Lærerne prøvede også at skulle op og stå foran klassen og vise forskellige former for følelser, det syntes eleverne var ret sjovt. Bagefter havde vi afslapning inden frokost. Over middag stod den på forskellige fysiske aktiveter og til sidst individuelle opgaver i  klassen.

Torsdag var der botræning

Fredag var der svømning og ridefys. Hele skolen var til formiddag inviteret til afskedsreception i pyramiden for nattevagt Grethe, som går på pension. Vi vil her i gruppe 3 siger mange tak til Grethe for hendes fantastiske stykke arbejde med at holde eleverne trygge om natten.

God weekend herfra :)

Mvh gruppe 3