Ugebrev- uge 9 - Gruppe 101-03-2019 - 10:00

Uge 9

Kære forældre og andre nysgerrige læsere

Mandag og tirsdag på linjerne:

KUNST- og SAMFUNDSLINJEN :

På KUNST- og SAMFUNDSLINJEN har vi i denne uge afsluttet emnet om LIVSKVALITET. Mandag lavede eleverne deres collager, som de har præsenteret for hinanden. Vi har lavet linjens bud på hvad livskvalitet kan være . . !! På skolegangen har vi hængt de fine collager op, som I er velkommen til at kigge på. Tirsdag, var vi på en lille tur til den gamle Nibe arrest, som i dag er Historisk Museum. Her så vi den gamle Detention, hvor drukkenboltene blev smidt ind, hvis de havde lavet ballade. Vi så også billeder af nogle af de straffede, som var tyveknægte og voldmænd. En kvinde havde stjålet tøj for 47 kr, hvilket svarer til 3000 kr idag. Hun kom i fængsel i 5 dage som straf! Da vi kom tilbage på skolen, lavede vi gymnastik i klassen, nogen gik tur og andre i gymnastiksalen, hvor der blev spillet håndbold. Vi sluttede af med afslapning i klassen.

Køkkenlinjen :

På Køkkenlinjen hold 1 (Tilde, Ditte, Marius, Maria) Mandag startede vi med ugens emne; ÆG.

Hvad kom først hønen eller ægget? Hvordan ser et æg ud indeni, og hvad kan man bruge et æg til?

Vi planlagde forskellige æggeeksperimenter og startede det første eksperiment: Det hoppende æg – et æg, hvor skallen er opløst af eddike.

Tirsdag: Vi kiggede til vores eksperiment og startede flere fx at få et blødkogt æg gennem lille åbning i flaske med varmt vand. Vi lavede spejlæg, hårdkogt og blødkogt æg, skrammelæg og pocheret æg. Vi lavede også marengs til hele skolen.

Køkkenlinjen hold 2: (Bastian, Niels og Oliver P). Mandag gik vi i gang med at lave vores nye opskrift på hjemmelavet pizza. Vi fandt billeder af det fyld vi godt kunne lide, som vi klistrede på en planche. Vi skal gøre planchen færdig næste gang med billeder vi tager i mens vi laver mad. Så vi får step by step forløb.

Musiklinjen: Vi har arbejdet videre med disney og øvet jeres løvernes konge dans. Der blev også tid til afslapning.

Onsdag var sidste dag Anton var hos os. Vi tog derfor alle til Aalborg hvor vi spiste sandwich sammen og spillede bowling efterfølende på Seaport. Vi ønsker Anton alt held og lykke i fremtiden.

Torsdag var havde Simon, Oliver P., Martin og Marius botræning og Thomas, Oliver L., David og Kasper havde boundervisning hvor vi arbejde videre med vores ADL bøger ved hjælp af computer.

Fredag var til svømning og lavede ugebrev. Vi spiste brunch i pyramiden da det var nattenvagten Grethes sidste dag inden hun går på pension. Og ikke mindst var det også dagen hvor Martin fyldte 19 år. HURRA HURRA HURRAAAAAAAA - TILLYKE til ham :)

God weekend ønskes I alle fra os i Gruppe 1