Ugebrev - Uge 7 - Gruppe 211-02-2019 - 11:29

En uge med mere sol, dans, ture ud af huset - og selvfølgelig nedtælling til vinterferien.

Kære familie, venner og bekendte

Så smuttede uge 7 også - og vinterferien banker på døren. Alle skal jo holde fri og slappe af - nogle på hyggelige lejre med Limfjordsskolen, andre derhjemme ved familien.

I denne uge er der sket en masse spændende og hyggelige ting. Vi har bl.a. haft to linjedage, hvor flere har været på ture, og nogle har danset mm.

Kunst og samfund

Mandag var Kunst og Samfund på besøg på KUNSTEN i Aalborg. Vi blev undervist af en dygtig kunstguide. Hun lærte os at gå på opdagelse i kunstværkerne, og vi lavede en collage, tegnede og farvelagde en AUTOMAT-tegning, og til sidst lavede vi en grøn ”HJERNE” ud af en bøjle og en masse grønne ting. Vi fik lov at spise madpakker i et kunstlokale, og derefter var vi på jagt efter detaljer i 10 kunstværker  rundt i udstillingen.

Tirsdag arbejdede vi videre med den inspiration, vi havde fået på kunstbesøget om mandagen. Der blevet lavet nye automat-tegninger, og de blev vendt og drejet, farvelagt og udstillet på tavlen.

Friluftslinjen:

Mandag: Vi gjorde vores skraldeprojekt færdig - det har været et spænden projekt at arbejde med.

Tirsdag: Tur til Randers Regnskov - ih hvor var der varmt dernede! Vi så store flagremus, en alligator, skilpadde. Jakob og Simon var med gennem flagremusgrotten - hvor er de modige. Vi så også en kæmpe komodoveran.

Musiklinjen:

Mandag fremlage vi vores Disney-powerpoints for hinanden - de var rigtig flotte, og vi var gode til fortælle noget alle sammen. Vi øvede også en pige/drenge-rap-battle, som vi lavede til morgensang tirsdag ("vi´de seje piger...)

Tirsdag havde vi AC som gæstelærer - hun er mega god til at danse, så hun skulle lære os nogle dansetrin til musikken fra Løvernes Konge. Det var rigtig sjovt,- og lidt svært ind i mellem.

Heldigvis nåede vi også at synge startsangen sammen, og afspænding tilsidst begge dage. Sidstnævnte var godt nok tiltrængt tirsdag efter en hel dag med dans og bevægelse.

Køkkenlinjen:

Mandag: arbejdede vi med Rodfrugter/grøntsager. Hvordan vokser de? Og hvad spiser vi fra de forskellige planter? Vi spillede vendespil med grønsager på tavlen. Over middag købte vi ind til en lækker grøntsagsjuice. I Brugsen fandt vi rigtig mange af de grøntsager, vi netop havde snakket om.

Tirsdag: rengjorde vi alle de indkøbte grønsager og frugter. De blev snittet i små stykker, så de kunne komme i en juicemaskine. Det lignede drageblod… Vi serverede juicen for resten af skolen til overlap.

Onsdag:

Dagen starter med kor for de fleste og de, der ikke går til kor, var i gymnastiksalen, hvor de spillede boldspil.

I formiddagsmodulet arbejdede alle super godt med faglige opgaver.

Efter frokost viste Elven os en mail, som vi har fået fra vores franske venskabsklasse. De har været på youtube, for at se og høre videoer med de sangere og grupper, vores elever har fortalt de er vilde med. De syntes også, at det var sejt med svømmestævne og at nogle elever var ude i friluftsbadet og dage en dukkert i det iskolde vand.

Derefter delte vi os i tre grupper, hvor vi skal lave video, billeder og derigennem fortælle om vores skole, vores bogruppe og om Løgstør og omegn. Der blev filmet en del, så der er noget at gå videre med efter ferien.

Torsdag: Botræningsdag og Boundervisningsdag. I skolen gjorde skoleholdet rent. Først snakkede de om, hvad man kan gøre rent i et værelse og derefter gik de friske elever i gang på egen hånd i klassen.

Fredag:

Til svømning var der frisvømning, og man måtte lave, hvad man ville i bassinet, da det var sidste gang inden ferien. Der blev leget, sprunget fra vippe og meget andet sjov.

De der ikke var til svømning, var først på gåtur, derefter var der spil og dans i klassen.

Inden ugebrevstimen skulle vi til morgensang sige farvel til Caroline fra gr.4. Hendes nye lejlighed ved Sofiebo er blevet færdig. Caroline er 4. årselev, og nåede således et halvt år ekstra på Limfjordsskolen. Vi ønsker hende held og lykke med alt fremover.

Ha en rigtig dejlig vinterferie derude, hvis I altså er så heldige at have det. Vi vender tilbage i uge 9 med mere nyt fra skoledelen i gruppe 2.

Mange hilsner fra elever og lærere i gruppe 2