Ugebrev - uge 20 - Gruppe 116-05-2019 - 13:30

Første uge tilbage på matriklen efter studietur

Kære forældre og andre nysgerrige læsere

Mandag og tirsdag var vi på linjerne:

Kunst- og samfundslinjen

På Kunst- og samfundslinjen startede vi med at se en masse skønne billeder fra studieturen. Vi har lavet en Power Point præsentation, som vi gerne vil vise jer til forældredagen  . . . I kan glæde jer ;-)

Eleverne lavede tegneopgaver af Skagens malerier, som de nu havde set på museet. Vi pakkede vores flotte glasting ud og satte ophæng på malerierne vi malede i Skagen, så de kan komme op at hænge på skolen.

Over middag cyklede alle elever både mandag og tirsdag en dejlig tur i det skønne vejr :-) To elever var med på genbrugspladsen for at finde nogle flotte gamle cykelhjul til en glasudstilling.

Køkkenlinjen

Mandag: Hold 1 (Ditte, Tilde, Marius & Maria) skulle hjælpe med at lave frokost til hele huset. Det blev til en lækker tomatsalat, der passede til de frikadeller og kartoffelsalat, Eva og Dorte havde lavet. Over middag så vi første version af den video, Marius har skudt på studieturen. Den var super god.

Tirsdag: Også her skulle køkkenlinje hjælpe med salaten til frokost til alle, så der blev snittet og hakket i stor stil. En lækker bland selv salat. Over middag arbejdede videre med alle de mange billeder fra studieturen. Vi har lavet et diasshow, som vi vil vise til forældreaften….

Mandag: Hold 2 (Niels, Bastian og Oliver P) handlede ind til burgere i Fakta og lavede dem i køkkenet ovenpå. Oliver P stod for at stege bøfferne, mens Bastian og Niels hjalp med at skære salt, agurker og tomater. Over middag så vi et afsnit af Spise med Price, hvor der blev lavet mad fra Sverige. Der blev desuden tid til en lille gåtur/gyngetur inden overlap.

Tirsdag: Det var nu blevet tid til at lære endnu en ny ret, og denne gang bevægede vi os over i det asiatiske køkken. Vi skulle lære at lave kylling i rød karry. Vi var alle mand nede i Fakta, hvor vi fik handlet ind til retten: kylling, rød kary paste, kokosmæl, rød peberfrugt og løg samt ris hertil. Bastian hakkede peberfrugt, Oliver P klarede løgene og Thomas skar kyllingen. Oliver kogede endvidere risene, imens Bastian og Thomas stod for madlavningen ved kogepladerne. Over middag var det tid til at komme ud og cykle lidt, og få forbrændt noget af det måltid vi fik lavet.

Musik

Vi fik evalueret vores fantastiske studietur. Alle var glade for at det havde været en super uge med mange indtryk og musikalske oplevelser. Vi fik lavet og udleveret dagbogen for studieturen, og fik snakket og set billeder. Der blev også tid til at øve et par af de sange som vi skal synge på Sølund om en måned.... ja en måned. Det går hurtigt, og vi glæder os meget.

Tirsdag var vi i Musikkens Hus i Aalborg, hvor vi så et musikalsk sørøverspil om "De Frygtede Pirater", hvor vi hørte om sørøverne der skulle finde rytmer og toner for at finde skatten. Det var mega fedt, og det var kanon dygtige musikere der var med.

Onsdag:

Så blev gruppe 1 samlet i skolen igen fter nogle super studieture på linjerne. Ude godt, men hjemme bedst. Det var en flok elever, der trods nogle fede studieture, stadig var glade for at komme tilbage i de vante faste rutioner. Onsdag byder som altid på faglige opgaver, dog var indholdet alligevel lidt anderledes i dag, da vi har et folketingsvalg og et europaparlamentsvalg, der nærmer sig - og hvad er nu det for noget? Vi brugte derfor både tid på faglige opgaver, imens andre tog valgtest for at finde ud af, hvor vi har lyst til at sætte vores kryds. Det er lidt svært og forvirrende, men samtidig meget spændende. Over middag skulle vi have lidt motion. Nogle cyklede, imens andre valgte gåbenene. Turen gik ned i byen på vores sædvanlige bibliotekstur, men også forbi Borgerservice, hvor David fik bestilt sig en tid til en teoriprøve til lille knallertkørekort. Datoen lyder 29. maj kl. 10.55 i ved politigården i Aalborg. det bliver spændende, og vi alle i gruppe 1 krydser fingre for David!

Torsdag:

Torsdag havde havldene botræning, imens den anden halvdel var i skoel og lave ADL-relaterede opgaver. Overmiddag var alle i byen og hæve penge, inden turen går hjem, efter en forkortet skoleuge.

Vi ønsker alle en rigtig god stor bededagsferie {#emotions_dlg.laughing}