Ugebrev - uge 20 - Gruppe 316-05-2019 - 10:00

Tilbage efter studietur!

Kære alle!

Vi er atter tilbage nogle fantastiske studieture. Denne uge er foregået i et relativt roligt tempo, da alle har været trætte og mætte af de mange oplevelser og indtryk fra studieturene. Det til trods, har vi stadig lavet mange ting i ugen:

På Kunst- og samfundslinjen startede vi med at se en masse skønne billeder fra studieturen. Vi har lavet en Power Point præsentation, som vi gerne vil vise jer til forældredagen  . . . I kan glæde jer ;-)

Eleverne lavede tegneopgaver af Skagens malerier, som de nu havde set på museet. Vi pakkede vores flotte glasting ud og satte ophæng på malerierne vi malede i Skagen, så de kan komme op at hænge på skolen.

Over middag cyklede alle elever både mandag og tirsdag en dejlig tur i det skønne vejr :-)

Musiklinjen:

Vi fik evalueret vores fantastiske studietur. Alle var glade for at det havde været en super uge med mange indtryk og musikalske oplevelser. Vi fik lavet og udleveret dagbogen for studieturen, og fik snakket og set billeder. Der blev også tid til at øve et par af de sange som vi skal synge på Sølund om en måned.... ja en måned. Det går hurtigt, og vi glæder os meget.

Tirsdag var vi i Musikkens Hus i Aalborg, hvor vi så et musikalsk sørøverspil om "De Frygtede Pirater", hvor vi hørte om sørøverne der skulle finde rytmer og toner for at finde skatten. Det var mega fedt, og det var kanon dygtige musikere der var med.

Køkkenlinjen:

Mandag: Hold 1 (Ditte, Tilde, Marius & Maria) skulle hjælpe med at lave frokost til hele huset. Det blev til en lækker tomatsalat, der passede til de frikadeller og kartoffelsalat, Eva og Dorte havde lavet. Over middag så vi første version af den video, Marius har skudt på studieturen. Den var super god.

Tirsdag: Også her skulle køkkenlinje hjælpe med salaten til frokost til alle, så der blev snittet og hakket i stor stil. En lækker bland selv salat. Over middag arbejdede videre med alle de mange billeder fra studieturen. Vi har lavet et diasshow, som vi vil vise til forældreaften….

Mandag: Hold 2 (Niels, Bastian og Oliver P) handlede ind til burgere i Fakta og lavede dem i køkkenet ovenpå. Oliver P stod for at stege bøfferne, mens Bastian og Niels hjalp med at skære salt, agurker og tomater. Over middag så vi et afsnit af Spise med Price, hvor der blev lavet mad fra Sverige. Der blev desuden tid til en lille gåtur/gyngetur inden overlap.

Tirsdag: Det var nu blevet tid til at lære endnu en ny ret, og denne gang bevægede vi os over i det asiatiske køkken. Vi skulle lære at lave kylling i rød karry. Vi var alle mand nede i Fakta, hvor vi fik handlet ind til retten: kylling, rød kary paste, kokosmæl, rød peberfrugt og løg samt ris hertil. Bastian hakkede peberfrugt, Oliver P klarede løgene og Thomas skar kyllingen. Oliver kogede endvidere risene, imens Bastian og Thomas stod for madlavningen ved kogepladerne. Over middag var det tid til at komme ud og cykle lidt, og få forbrændt noget af det måltid vi fik lavet.

Friluftslinjen:

Mandag var alle lidt trætte efter vores super gode studietur til Sønderjylland i sidste uge. Vi fik dog i fællesskab pakket alt vores grej ud efter turen, og vi fik evalueret på turen. Alle eleverne gav turen, stedet og aktiviteterne mange stjerner, og alle var enige om, at det havde været en rigtig god tur. Over middag begyndte vi på efterbehandlingen af studieturen, og der blev bl.a. arbejdet med billeder fra turen.

Tirsdag tog vi på en kort men god tur. Vi kørte til Aggersund aktivitetsbane, hvor der blev spillet fodbold og trænet på diverse motionsredskaber. Det blev til mange gode grin, og vores motorik blev godt udfordret.

Over middag delte vi os i to hold. Et hold gik i gang med praktisk arbejde udendørs - bl.a. skal vores brændeskur have en renovering. Det andet hold arbejdede i klassen med studietursbillederne.

Resten af ugen i gruppen:
- Der har været kor

- Vi har set film og hygget

- Kasper har onsdag lavet mad sammen med Annemette og været ved stranden ved Svinkløv

- Vi har dyrket en masse motion: Basketball, fodbold, håndbold og gåtur til fjorden

- Der har været botræning

I ønskes alle en dejlig forlænget weekend!

Mvh Alle i gruppe 3