Ugebrev - uge 2 - Gruppe 111-01-2019 - 11:03

Ugen, der gik :)

Kære Forældre og andre nysgerrige læsere.

Mandag og tirsdag var der fuld gang i linjerne:

Kunst- og Samfundslinje:

Linjen begyndte mandag på et nyt emne om Livskvalitet. Vi så en film om en frisk gammel dame og hendes barnebarn, som boede langt væk i Alaska. Pludseligt en dag fik barnebarnet uventet besøg! - Bagefter snakkede vi om, hvad livskavlitet er? og vi gik i gang med at lave vores egne relationscirkler. Tirsdag arbejdede vi videre med relationscirklerne og så mere film om den gamle dame - Ellen. - I næste uge skal vi have besøg af en gæstelærer, der hedder Dorthe. Hun vil lave nogle nye og sjove ting med os.

Køkkenlinje:

Hold 1:

• Vi så eksempler på opskrifter af forskellig art fx videokogebog, billedkogebog og andre.
  • Vi så hvordan en opskrift er bygget op med overskrift, antal personer, ingrediensliste og fremgangsmåde
  • Vi valgte en lille ret og lavede indkøbsliste og købte ind
  • Tirsdag begyndte vi at lave knækbrød, mens alt blev fotograferet, så det kunne bruges i en opskrift, vi selv lavede.
  • Vi begyndte også at lave opskriften med billeder og tekst.

Hold 2:

Ligesom hold 1 arbejdede Bastian, Oliver P. og Niels med opskrifter og dens opbygning. Vi vil sammen arbejde de næste uger med at lave den samme ret, for til sidst at kunne mestre det alene. I fællesskab faldt beslutningen på lasagne. Vi har derfor lavet vores egen opskrift med indkøbsliste på en stor planche med billeder for hvad man skal gøre step by step.

Friluftslinjen:

Mandag startede linjen op igen efter juleferien. Vi fik introduceret vores nye emne omkring Skraldekunst/Genbrugskunst og så en inspirationsfilm om Kreakampen på DR. Herefter gik vi i gang med at tænke over hvilke ting, hver enkelt elev gerne vil lave af genbrugsmaterialer. I de kommende uger vil vi arbejde med vores genbrugsprojekter om mandagen.

Tirsdag kørte vi til genbrugsbutikken i Oudrup og gik på jagt efter ting og dele, som kunne bruges til vores Skraldekunst. Vi fik desuden sved på panden i gymnastiksalen eller på cyklerne.

Musiklinjen:

Musiklinjen har arbejdet med emnet Disney, så de har haft travlt med at se en masse Disney sange, som deres film jo altid bærer præg af. Det næste bliver, at vi skal til t synge nogle af dem - det bliver spændende!

Onsdag:

Onsdag lavede vi faglige opgaver. Vi har fået bestilt faghæfter hjem med matematik og dansk opgaver, hvor niveauet er tilpasset hver enkelt elev individuelt, hvilket er super rart. Det var en flok meget motiveret elever, der arbejdede godt og koncentreret. Over middag var det tid til noget motion. Der var lavet et frisk løbehold, der hoppede i kondiskoene og tog ud på en løbetur. Marius tog en god rund ei racerunneren, og Martin tog på en længere vandring. Vi rundede en rigtig god dag af sammen i gruppen.

Torsdag:

Torsdag var der botræning, imens skoleholdet arbejde med økonomi i skolene.

Fredag:

Fredag var vi til svømning. I klassen lavede vi ugebrev sammen. Bagefter lavede vi en dyst på Wii'en, inden vi ønskede hinanden god weekend.

Personalet og eleverne fra gruppe 1 ønsker alle en rigtig god weekend.