Ugebrev - Uge 48 - Gruppe 130-11-2018 - 10:55

Masser af praktikker i gruppe 1 i de næste 3 uger

Kære Forældre og andre nysgerrige læsere.

Mandag og tirsdag var der fuld gang i linjerne:

Køkkenlinjen:

• Alle på køkkenlinjen lavede mandag italiensk kanel-is til hele skolen, som de kunne spise til overlap.
  • Der blev også lavet nøddekrokant til at putte oven på.
  • Italiensk is er lavet med mælk og fløde og æg.
  • Tirsdag arbejdede Oliver, Bastian, Thomas, Niels og Simon i storkøkkenet, hvor de hjalp med dagens ret - Ris, kødsauce og en lækker råkostsalat.
  • Ditte, Marius og Maria arbejdede videre med ko-temaet. Vi så nogle videoer om oksekødkvæg på Livø, om hvordan laver man spegepølse, og hvilke slags kød man bruger fra koen til det.

Friluftslinjen:

• Mandag gik vi en dejlig frisk morgentur med masser af FRI-luft… Om formiddagen blev der igen arbejdet med træ – der blev pudset, brændt, savet, givet linolie osv. Over middag arbejdede nogen med faglige opgaver – andre slappede lidt af med en hyggelig julefilm.
  • Tirsdag var vi igen på heldagstur – denne gang til Fjernvarmen i Aars, hvor de laver fjernvarme og strøm ud af affald. De brænder bl.a. affald fra Limfjordsskolen i deres kæmpe store ovne. Efter Fjernvarmen tog vi hjem til Lisbeth og lavede frokost. Der blev hygget i sofaen, sludret osv

Musiklinjen:

• Vi har danset ”ryste-dans” sammen med kunstlinjen, da de manglede hjælp til at ryste spraymaling.
  • Vi har øvet musiklinjens indslag til julekoncerten…MEGET ?? Nogle øvede solosang i mikrofon, andre sang kor og spillede bjælder og nogle øvede en udfordrende rytme på trommerne…Uha - hvor vi glæder os!
  • Både mandag og tirsdag startede vi dagen med en gåtur i det dejlige kolde frostvejr
  • Vi nåede også en smule afspænding på liggeunderlag med slukket lys og roligt musik.

Kunst- og Safmundslinjen:

• I denne uge har vi arbejdet videre med Graffiti. Eleverne arbejder med de store formater, som er skitser til de færdige Graffitimalerier, som vi skal i gang med snart. Vi har fået afprøvet teknikken med spraymaling, det var rigtigt sjovt :-)
  • Vi har også skrevet en ansøgning til Jens, vores skoleleder, om vi må udsmykke skuret ved indkørslen til skolen med vores Graffiti - det har vi fået JA til - dog vil Jens gerne godkende skitserne inden vi går i gang :-)

Onsdag:

Alle koreleverne var til kor nede i Løgstør Kirke, hvor de skulle øve til den store julekoncert i næste uge torsdag den 6. december. Det betød også, at koret havde udvidet øvetiden, så eleverne øvede helt indtil middag. Kasper og Martin er i praktik i denne uge i henholdsvis Fakta og XL-Byg, hvilket gjorde skoleholdet til et meget lille hold bestående af kun Marius og Thomas. Vi fik gået en god morgentur, lavet en smule opgaver, men resten af dagen blev mest brugt på lidt hygge i klasselokalet. Martin fik tidligt fri fra sin praktik, da de manglede varer, der først kom dagten efter. Derfor kom Martin tilbage på skolen og med i klassen, hvor han kastede sig ud i nogle matematikopgaver, hvor der blev lagt sammen og trukket fra med nogle store mængder - der er styr på regnereglerne med en lille opfriskning! Over middag kom kordrengene trætte tilbage, så der var afslapning på programmet.

Torsdag:

Torsdag var der botræning, imens skoleholdet arbejde med økonomi i skolene.

Fredag:

Fredag var vi til svømning. I klassen lavede vi ugebrev sammen. Bagefter lavede vi papirflyvere, og vi skulle se hvilke, der kunne flyve længst samt en bowling dyst på Wii'en.

Personalet og eleverne fra gruppe 1 ønsker alle en rigtig god weekend.