Ugebrev - uge 26 - gruppe 226-06-2019 - 12:22

Så gik skoleårets sidste uge, og eleverne har nu SOMMERFERIE!

Kære familie, venner og bekendte

Så er vi altså der, hvor sommerferien banker på døren, og vi siger farvel til skoleåret 2018/2019.

I dag fredag har Tilde, Mikkel og Sasha fået deres flotte STU-huer på, og vi ønsker dem et STORT TILLYKKE og ønsker dem alt godt fremover!

Ugen startede dog med emnedage mandag og tirsdag på de forskellige farver hold. Der er blevet arbejdet med meget forskellige og spændende emner/temaer:

Grønt hold: (Mikkel, Simon, Daniel, Jakob, Tilde, Freya og Annika)

I denne uge har vi på Grønt hold igen arbejdet videre med emnet omkring Fugle, og vi har igen gået morgenture i skoven, hvor vi samlede fjer, lyttet til fuglene osv. Derudover har vi duftet til de mange hyldeblomster og ellers nydt naturen omkring os.

Vi har desuden arbejdet videre med vores fuglefoder og lavet foderautomaterne færdige, så nu er der masser af lækkert fuglefoder i træerne omkring skolen, så fuglene kan bare komme til fuglefest hos os!Vi brugte herefter vores indsamlede fjer til at lave fjerprydelser, så vi kom til at ligne en flok indianere.Over middag tirsdag så vi en dokumentar fra DR omkring fugle, hvor Sebastian Klein fortæller omkring de danske fugle, deres levesteder osv. Der findes godt nok mange forskellige fugle i lille Danmark!

GUL HOLD - havde en aftale med Åge fra Løgstør Fiskeriforening mandag formiddag, hvor vi skulle til Farsø Sø og fiske. Vi har investeret i 5 nye fiskestænger, som blev bragt med til søen sammen med alt det andet fiskegrej! Åge fik hurtigt samlet fiskestrængerne og lærte os, hvordan man monterer fiskehjulet, snørre, prop, krog og madding . . . og SÅ var hele holdet i gang :-) Det gik super godt, og Martin var den første der fik bid . . . søen var fuld af små skaller, som ivrigt bed på krogen . . .vi valgte dog, at smide dem alle ud i søen igen . . .men det var en super god og lærerig oplevlese at være lystfisker :-)

Tirsdag skulle GUL HOLD samle op på alt den viden, eleverne havde fået i løbet af ugen. Der blev fremstillet plancher med billeder af fugleliv, planter og smådyr i og omkring Vildsted Sø. Vi sluttede dagen med en gå/cykeltur til fjorden, hvor der var mulighed for at få en kølig dukkert :-)

Orange hold - Mandag fik vi afsluttet emnet om cykling og trafiksikkerhed. Vi gennemgik færdselsreglerne endnu en gang, og fik cyklet nogle gode ture, hvor vi fik øvet det vi har lært. Tirsdag besluttede vi at lave en tur ud af huset. Vi tog derfor en tur i Aalborg zoo.

BLÅ HOLD (Anna, Astrid, Sacha)Vi arbejdede videre med historien om Nattergalen, fik øvet sangen med tegn til og optog video mens vi sang til. Videoen blev rigtig god og den blev vist til morgensang i onsdags. Vi var også en tur nede ved fjorden i det dejlige vejr.

Onsdag var der kor og motion fra morgenstunden, og om formiddagen blev der hygget i klassen med at spille Bingo Banko i stor stil. Alle var godt med og var meget fokuserede på tallene og pladerne. Heldigvis var der også små gevinster, som man kunne hygge sig med. Over middag gik hele gruppe 2 samlet ned til havnen i Løgstør og spiste is i det dejlige sommervejr!

Torsdag var der boundervisning og botræning. Boundervisningsholdet tog til årets sidste ridning på Vilsted Søgård.

Torsdag eftermiddag tog vi hul på den faste tradition med fodboldkamp og vandkamp mellem personalet og eleverne. Alle, der deltog, blev som altid meget meget våde og måtte ind i bad inden aftenens fest i pyramiden. Her fik vi dejlig mad og holdt afslutning for afgangseleverne - der blev bl.a. delt fotobøger ud med en masse gode minder fra Limfjordsskolen. Derudover blev der set billeder og sunget sang. Herefter var der fest med dans og højt humør!

Fredag var så den store dimmionsdags, hvor afgangsleverne gik deres fine STU-huer på. Alle var meget spændte og glædede sig til at blive fejret med tale og sang.

Herefter var der frokost og tid til at sige rigtig god sommerferie til alle.

Vi glæder os allerede til august, hvor vi skal sige velkommen til de nye elever på Limfjordsskolen. Det er altid spændende med nye kammerater!

Ha en rigtig god sommerferie.

Mange skolehilsner fra Kent, Anne-Louise, Elven, Mette H. og Lisbeth  - og selvfølgelig alle eleverne i gruppe 2