Ugebrev - uge 25 - gruppe 421-06-2019 - 10:45

Undervisningsdifferentiering med forskellige emner :-) Sidste boundervisningsdag i skolen, hvor Olivia lavede lækker mad til os :-)

Kære Forældre.

I denne uge har vi inddelt eleverne på nye hold, hvor vi arbejder med forskellige faglige emner.

GUL HOLD (Maja, Olivia, Hanna, Josefine, Martin, Oliver L., David gr.1, Marius, Maja gr.3, Katrine, Kasper og  Peter) har vi arbejdet VAND, som Tema. Mandagen gik med at undersøge, hvad vi bruger vand til. Eleverne blev sendt ud på skolen med deres telefoner for at tage billeder og tælle, hvor mange steder vi bruger vand. Herefter snakkede vi om forbrug af vand og lavede en stor planche af billederne. Over middag var holdet på besøg på Løgstør Vandværk, hvor Jette, fra Vandværket, fortalte om vandet bliver hentet op og pumpet ud til forbrugerne (os) i hele Vesthimmerlands kommune.

Tirsdag arbejdede vi med Vildsted Sø, som er blevet genetableret i 2006 efter at have været drænet og anvendt som landbrugsjord i mange år. Vi fik en god snak om, hvad det betyder for vores grundvand. Vi tog til Vildsted sø, hvor vi skulle kigge på fugle, vandplanter og dyreliv i vandet. Der var meget at kigge på og eleverne var super engagerede. Vi havde taget madpakker med og spiste i det nye Madpakkehus ved søen. Det har været nogle super spændende dage :-)

Grønt hold: (Mikkel, Simon L., Jakob, Freya, Annika, Daniel og Tilde)

På grønt hold arbejder vi med temaet ”Fugle” på mange måder. Vi har bl.a. haft morgengåture nede i skoven, hvor vi har kigget efter fugle, lyttet til fuglestemmer og samlet fjer.

Derudover har vi arbejdet med fuglenes udseende og kendetegn, og vi har studeret forskellige udstoppede fugle. Vi har arbejdet med fugletræk, og fuglenes føde i naturen.

Alt dette endte ud i, at vi tirsdag gik i gang med et projekt, hvor vi skal lave vores egne fuglefoderautomater, som vi i næste uge skal lave foder til. Det skal nok blive rigtig dejligt for fuglene her omkring Limfjordsskolen!

Onsdag startede alle med kor. Efter 10-pausen havde pigerne faglig dag sammen med Karen. De så bl.a. Ultra Nyt og fik en god snak om mobning. Over middag var vejret godt, så pigerne gik og cyklede en tur.

Torsdag var sidste boundervisningsdag i dette skoleår, og det var Olivias tur til at handle ind og lave mad på egen hånd til resten af gruppen. Først skulle pigerne finde priser på de varer, der skulle handles ind. De søgte efter priser på internettet og regnede ud, hvad retten kom til at koste. Herefter gik Hanna og Olivia i Fakta og handlede ind. Maja og Annika havde tid hos "foddamen". Olivia havde valgt at lave thaigryde med masser af lækre grøntsager, od det blev rigtigt lækkert. Der var rigeligt med mad til 8 personer og vi regnede ud, at det blev 23,25 kr pr.person. Lækkert billigt mad :-) Alle pigerne fik også gjort rent i gruppen på både badeværelser, køleskab, vinduer og støvsugning. De er blevet meget dygtige :-)

Fredag var vi i Rønbjerg, og eleverne fik lov til at benytte badelandet, da det var sidste gang før ferien.

Vi ønske jer en rigtig god weekend.

Mange hilsener fra os i skolen :-)