Ugebrev - uge 17 - Gruppe 225-04-2019 - 08:15

Så er vi igang igen.....

Kære læsere

Så er vi igang igen efter en dejlig påskeferie. Der er gang i de store forberedelser til studieturene om 14 dage, og vi glæder os meget til at skulle afsted.

Heldigvis har vi stadig tid til at lave mange spændende ting i løbet af en skoleuge.

På Kunst- og samfundslinjen arbejdede videre med at fremstille fisk i ler. Denne gang skulle eleverne arbejde med tredimisionel form, hvilket lykkedes helt godt. Det er ikke et nemt materiale at arbejde med ler . . .men øvelse gør mester . . og der blev fremstillet spændende fisk og havdyr :-) Efter studieturen skal alle lertingene brændes og glaseres. Over middag kørte vi til Rønbjerg, hvor eleverne blev udfordret på forhindringsbanen. Det er både godt og hårdt at få kroppen i gang efter ferien!

Friluftslinjen tog tirsdag på tur til Lille vildmosecenteret, hvor vi mødtes med naturvejleder Jakob. Han gav os undervisning i det danske dyreliv og naturen. Vi var desuden i en ørnesimulator og fik en rundvisning i naturen rundt om centeret. Det var en rigtig god tur, og en dejlig måde at komme tilbage fra ferie på.

Musiklinjen:

Vi startede frisk efter påske med at snakke om den kommende studietur. Vi gennemgik programmet og så billeder fra Dronningens Ferieby, hvor vi skal bo.

Vi nåede også at arbejde med vores sambainstrumenter som vi skal have med på studieturen.

Køkkenlinjen:

Tirsdag lavede vi pizza. Der var pizzaer med peperoni, bacon, skinke og ost, og pølser og ketchup. Det smagte bare mega godt.

Onsdag havde vi korøvelse, hvor vi fik præsenteret vores nye kortrøjer og fik prøvet størrelser. De er mega flotte, og I kan glæde jer til at se dem.

For dem der ikke var til kor, blev gymnastiksalen brugt flittigt til en mega god fodboldkamp.

Efter formiddagspausen fik vi besøg af 5 elever fra HCI. HCI er Himmerlandscentrets Idrætsefterskole i Haverslev. De 5 elever kom for at observere os i gruppe 2 - bl.a. for at se, hvad vi lavede i fx idræt. Meningen er, at vi skal på besøg dernede onsdag d 15 maj, hvor de vil lave et idræts/gymnastikprogram med forskellige aktiviteter, som vi så skal afprøve. Simon, Peter, Jakob, Mikkel og Daniel var med i gymnastiksalen, hvor de kunne se os arbejde med forskellige motoriske øvleser. Det blev også til en lille stafet, hvor vi blandede holdene, så HCI-eleverne også var med. Det var mega sjovt.

De elever som ikke var med i gymnastiksalen, var i klassen og så forskellige kortfilm. Det var meget sjovt

Efter frokost var der opgaver, fodbold og afslapning, og vi sang "mester Jakob" på både dansk og fransk.Det var vi faktisk meget gode til. Vi havde fået brev fra vores franske venskabsklasse, som vi oversatte fra fransk. Det var spændende.

Torsdag var der boundervisning og botræning, hvor vi fik startet på et nyt emne omhandlende indkøb, indkøbslister og priser.

Fredag var der musik og bevægelse, ridefys og selvfølgelig svømning i Rønbjerg. Vi fik idag vores svømmemærker og svømmediplomer uddelt til morgensang.

Sasha har været i praktik i køkkenet tirsdag og onsdag, og det er gået godt, og det har været meget spændende at være med i køkkenet.

I næste uge lægger vi så sidste hånd på det, vi mangler af klargøring til studieturene, og det glæder vi os meget til.

Vi ønsker jer alle en rigtig god weekend

Mange hilsner

Elever og lærere i gruppe 2