Ugebrev - uge 11 - Gruppe 415-03-2019 - 10:55

Afsløring af studieture :-)

Uge med linjer - Løvernes Konge - faglige opgaver - ridning - motionssvømning

Kære Forældre.

Omsider er studieturene faldet på plads for alle linjer, og vi kunne i mandags fortælle eleverne, hvor de forskellige linjer drager hen i år.

I uge 19 (6.-10.maj) skal alle elever på studietur i Danmark. Kunst-og samfundslinjen drager med tog til Skagen. Friluftslinjen skal til Tønder og Musiklinjen skal til Djursland - Grenå og Aarhus. Køkkenlinjen er meget stor og har i år valgt at dele sig i to hold, hvor det ene hold skal til Djursland og det andet til Sønderjylland.

I får et detaljeret program fra de linjer, hvor jeres unge mennesker deltager.

Kunst-og samfunslinjen har vi denne og næste mandag et samarbejde med naturvejleder Tine på Limfjordsmuseet omkring temaet "Plastik i havet". Vi mødtes på museet og Tine fortalte, at fiskenet og fiskeredskaber i dag er lavet af plastik. Men kun 10 % af det plastik, der er i havet er fra fiskeri, resten er affald, som bliver smidt eller skyllet ud i havet. Vi gik tur langs fjorden og fandt, desværre, også her en del affald som var smidt på stranden. Tilbage på museet snakkede vi om, hvad vi selv kan gøre for at undgå så meget affald i naturen. Vi lavede også opgaver om de fisk der levet i Nordsøen. Tirsdag var vi først på besøg hos musiklinjen, som opførte deres iscenesættelse af Løvernes Konge. Det var en rigtig dejlig oplevelse. Bagefter forsatte eleverne med deres "Stilleben" malerier, hvilket eleverne er rigtigt optaget af.

Kunst - og samfundslinjen drager til Skagen på studietur - her skal vi kigge på fiskeriet idag og høre om hvordan det var at være fisker i Skagen for 100 år siden. Vi skal udforske naturen omkring Skagen. Vi skal også kigge på de flotte Skagensmalerier på Skagens museum, hvor malernebl.a. malede det barske fiskerliv for mere end 100 år siden. Vi skal selvfølgelig også selv være kreative. I får et detaljeret program senere.

Friluftslinjen:

Mandag var vejret fantastisk - og det passede perfekt med, at vi skulle ned til vandet for at samle sten og skaller. Vi skulle nemlig i gang med at lave sten/naturtrolde. Tilbage på skolen blev der lavet fine trolde, og nogle fik i stedet sved på panden i gymnastiksalen.

Tirsdag blev vi hjemme fra tur, da Musiklinjen havde invitereret til forestillingen ”Løvernes Konge” kl. 11.00. Vi brugte i stedet dagen på at være kreativ og arbejde videre med vores værksted.

Eleverne fik desuden besked om, at Friluftlinjen til maj skal på studietur (lejrskole) til Sønderjylland. Vi skal bo på Hellevad Vandmølle, som ligger tæt på Tønder. Vi skal være afsted fra d. 6. – 10. maj - og vi begynder allerede nu at glæde os og kigge på kalender mm.

Musiklinjen:

Vi har øvet og øvet og øvet på forestillingen ”Løvernes Konge”, som vi spillede for publikum tirsdag formiddag (for elever og personale fra Limfjordsskolen). Showet gik rigtig godt og vi er meget glade og stolte!  Her er linket til videoen:

Vi snakkede også om studietur, som i år foregår på linjer. Musiklinjen skal bo på Dronningens Feriecenter i Grenå, men undervisningen og de forskellige aktiviteter vi skal lave foregår primært i Aarhus. Det bliver i uge 19, og vi glæder os allerede!

Onsdag har alle arbejdet rigtigt positivt med sine opgaver. Over middag var tre af pigerne til Fys. og resten fik besøg af tre piger fra gruppe 3. Vi lavede lidt gymnastik og arbejdede med : "Styr på kroppen". Vi skulle lære om hvilke afstande, man har til personer. Vi prøvede de 4 zoner ved at møde hinanden.

Torsdag blev det endelig Gr.4`s tur til at komme til ridning. Dog var det kun Annika, Hanna og Olivia fra Gr.4 der deltog, men så kunne vi invitere et par elever med fra de andre grupper. Det blev en god dag, trods det våde vejr, hvor pigerne først skulle hjælpe med at gøre hestene klar. Bagefter red vi en skøn tur i skoven. Olivia viste os også sine færdigheder til hest. Hun er rigtig dygtig til at ride også de mere udfordrende og viljestærke heste.

Fredag var vi i Rønbjerg til svømmeundervisning, hvor vi tæller baner, da vi er ved at tage svømmemærker :-) I klassen har vi engelsk og ugebrev.

Vi ønsker jer god weekend - lærerne Gr.4