Ugebrev - uge 11 - Gruppe 112-03-2019 - 10:40

mm

Kære Forældre og andre nysgerrige læsere

Mandag og tirsdag på linjerne

Køkkenlinjen:

Hold 1 (Ditte, Marius, Maria, Simon, Tilde) så filmen Ratatouille, hvor der er en lille rotte, der hjælper en ung mand med at udvikle sig til en fantastisk kok, der laver mad med sanserne. Efterfølgende handlede vi, så vi selv kunne lave ratatouille-retten, som er grøntsager i tomatsauce.

Maden lavede vi tirsdag. Her blev aubergine, squash, tomater, løg og krydderurter tryllet om til en fantastisk velduftende ret. Maden blev puttet i fryseren til senere… Den skal vi nemlig spise på vores studietur til Grenå. Mens maden var i ovnen, blev vi inviteret til forestillingen ”Løvernes konge”, som musiklinjen lavede.

Hold 2 (Oliver P, Bastian og Niels): mandag lavede vi pizza og færdigegjorde vores opskrift med billeder. Tirsdag hjalp vi Heidi i stor køkkenet med at lave en dessert til hele huset.

Musiklinjen:

Vi har øvet og øvet og øvet på forestillingen ”Løvernes Konge”, som vi spillede for publikum tirsdag formiddag (for elever og personale fra Limfjordsskolen). Showet gik rigtig godt og vi er meget glade og stolte!

Her er linket til videoen:

Vi snakkede også om studietur, som i år foregår på linjer. Musiklinjen skal bo på Dronningens Feriecenter i Grenå, men undervisningen og de forskellige aktiviteter vi skal lave foregår primært i Aarhus. Det bliver i uge 19, og vi glæder os allerede!

Kunst-og samfunslinjen har vi denne og næste mandag et samarbejde med naturvejleder Tine på Limfjordsmuseet omkring temaet "Plastik i havet". Vi mødtes på museet og Tine fortalte, at fiskenet og fiskeredskaber i dag er lavet af plastik. Men kun 10 % af det plastik, der er i havet er fra fiskeri, resten er affald, som bliver smidt eller skyllet ud i havet. Vi gik tur langs fjorden og fandt, desværre, også her en del affald som var smidt på stranden. Tilbage på museet snakkede vi om, hvad vi selv kan gøre for at undgå så meget affald i naturen. Vi lavede også opgaver om de fisk der levet i Nordsøen. Tirsdag var vi først på besøg hos musiklinjen, som opførte deres iscenesættelse af Løvernes Konge. Det var en rigtig dejlig oplevelse. Bagefter forsatte eleverne med deres "Stilleben" malerier, hvilket eleverne er rigtigt optaget af.

Kunst - og samfundslinjen drager til Skagen på studietur - her skal vi kigge på fiskeriet idag og høre om hvordan det var at være fisker i Skagen for 100 år siden. Vi skal udforske naturen omkring Skagen. Vi skal også kigge på de flotte Skagensmalerier på Skagens museum, hvor malernebl.a. malede det barske fiskerliv for mere end 100 år siden. Vi skal selvfølgelig også selv være kreative. I får et detaljeret program senere.

Onsdag:

Oliver P., Oliver L. og David var til kor. Her øvede vi en ny sang, som var super god. Marius og Martin var ude og gå. Efter middag lavede faglige opgaver og var på biblioteket for at låne en bog til klassen.

Torsdag:

Oliver P., Martin, Marius og Simon havde botræning. David, Kasper, Thomas og Oliver L., havde boundervisning. Vi snakkede om sociale medier og hvor længe vi sidder foran en skærm. Vi lavede et sprøgeskema som vi var rundt på skolen og høre elever og læreres skærmvaner.  Om aften så vi et program på TV2 omkring folks brug af skærm og deres afhænighed.

Fredag:

Vi var til svømning hvor vi svømmede baner. Oliver L og Martin svømmede 52 baner - det er skolens rekort! Det var sejt.

Efterfølgende lavede vi ugebrev og spillede wii.

Vi ønsker jer en rigtig god weekend