Ugebrev - uge 10 - Gruppe 308-03-2019 - 10:30

Vi har fejret fødselsdag!

Mandag og tirsdag:

Kunst- og samfundslinjen (Kasper) har vi i denne uge startet et ny emne op omkring Havmiljø - Fiskeri. Vi skal have fokus på affald/plastik i havet og vi skal arbejde med maleri og ler, som den kreative del, hver tirsdag. Mandag kørte vi til Vester Thorup strand, hvor vi kiggede på alle de store fiskekuttere. Vi havde taget poser med og samlede affald på stranden . . .og der var MEGET!! Over middag så vi et afsnit af "Gutterne på Kutterne", som forgår i Vester Thorup.

Tirsdag gik vi i gang med maleri - "Stilleben", som betyder maleri efter opstilling. Annemette havde taget en røget makrel og andre ting til med i skole. Vi tegnede og malede ud fra de opstillede ting og eleverne var meget engagerede.

Musiklinje uge 10 (Katrine og Ida)

”Lion King is coming”

Vi har øvet på vores optræden til på Tirsdag…..

Der er ryddet op….. og arbejdet med kostumer, rytmer og dans.

Vi glæder os meget og det bliver mega godt….

Det er på Tirsdag kl 11 i musiklokalet det sker …..

Køkkenlinjen: Hold 1 (Ditte og Maria)

Mandag: Denne uges emne var FJERKRÆ, hvilke typer fjerkræ, der findes. Hvilke typer fjerkræ, vi spiser? Hvordan de lever og tilberedes? Vi købte også ind til maden, der skal laves tirsdag.

Tirsdag startede vi med at panere små kyllingestykker i æggehvide og sesam eller rasp, så de kunne blive til kyllingenuggets. De lå i køleskabet, mens vi gik tur og blev klogere på fjerkræ. Over middag kom de i ovnen, og vi lavede også et dip til med masser af dild. Det hele blev serveret til grupperne til overlap.

Køkkenlinjen Hold 2 (Niels og Bastian)

Mandag: Vi startede med at handle ind, hvor efter vi gik i gang med at lave pizza. Undervejs tog vi billeder af hver stadie, som vi skal have klisteret på vores opskriftplanche.

Tirsdag: Vi hjalp i storkøkkenet. Vores opgave var at lave tomatsalat til hele huset og den endte med at smage super godt. Efter pausen var vi i hallen hvor vi spillede fodbold, basketball og sluttede af med afslapning med massagebolde

Friluftslinjen (Maja og David):

Mandag blev der arbejdet med forskellige opgaver - nogle valgte at hjælpe Kasper med at rydde op og sortere i vores nye værksted. Vi har jo fået nye høvlebænke, værktøj mm. Derudover hjalp de Ole med noget oprydning og udsmidning i skolens kælder. Resten var kreative i klassen, hvor der blev malet flotte malerier. Over middag var der igen yoga sammen med Liina.

Tirsdag tog vi på tur til Friluftscenter Katbakken, som ligger i Øster Hornum. Her blev det kløvet brænde til den store guldmedalje, lavet bål, spist madpakker og spist skumfiduser. Det var en rigtig hyggelig shelterplads inde midt i skoven.

Onsdag startede vi et nyt emne op. Vi skal i de næste 4 uger arbejde med eventyret 'Fyrtøjet' af H.C. Andersen. Vi startede derfor ud med en fælles snak om H.C. Andersen. Bagefter så vi Fyrtøjet som film som varede 20 minutter. Efter vi havde set filmen snakkede vi handling og lavet et persongalleri. Vi fik skrevet op på tavlen, hvilke personer vi møder i eventyret. Bagefter fandt vi billeder af dem og printede ud. Over middag var der forskellige aktiviteter: gymnastiksal, individuelle opgaver i klassen og cykeltur. Som noget nyt er Ditte, Katrine og Maja sammen med gruppe 4 over middag om onsdagen, hvor de laver forskellige opgaver.

Torsdag stod på botræning

Fredag var der svømning og ugebrev. Logan blev 30 år, så det blev fejret med stor stil. Kæmpe tillykke herfra :)

I ønskes alle en super dejlig weekend.

Mange hilsner Grupp 3