Ugebrev - uge 10 - gruppe 1 08-03-2019 - 10:45

mmm

Kære forældre og andre nysgerrige læsere

Mandag og tirsdag var vi på linjerne:

Køkkenlinjen

Hold 1 (Tilde, Ditte, Maria, Marius & Pelle)

Mandag: Denne uges emne var FJERKRÆ, hvilke typer fjerkræ, der findes. Hvilke typer fjerkræ, vi spiser? Hvordan de lever og tilberedes? Vi købte også ind til maden, der skal laves tirsdag.

Tirsdag startede vi med at panere små kyllingestykker i æggehvide og sesam eller rasp, så de kunne blive til kyllingenuggets. De lå i køleskabet, mens vi gik tur og blev klogere på fjerkræ. Over middag kom de i ovnen, og vi lavede også et dip til med masser af dild. Det hele blev serveret til grupperne til overlap.

Hold 2 (Oliver P., Niels og Bastian):

Mandag: Vi startede med at handle ind, hvor efter vi gik i gang med at lave pizza. Undervejs tog vi billeder af hver stadie, som vi skal have klisteret på vores opskriftplanche.

Tirsdag: Vi hjalp i storkøkkenet. Vores opgave var at lave tomatsalat til hele huset og den endte med at smage super godt. Efter pausen var vi i hallen hvor vi spillede fodbold, basketball og sluttede af med afslapning med massagebolde.

Kunst- og samfundslinjen

Kunst- og samfundslinjen har vi i denne uge startet et ny emne op omkring Havmiljø - Fiskeri. Vi skal have fokus på affald/plastik i havet og vi skal arbejde med maleri og ler, som den kreative del, hver tirsdag. Mandag kørte vi til Vester Thorup strand, hvor vi kiggede på alle de store fiskekuttere. Vi havde taget poser med og samlede affald på stranden . . .og der var MEGET!! Over middag så vi et afsnit af "Gutterne på Kutterne", som forgår i Vester Thorup.

Tirsdag gik vi i gang med maleri - "Stilleben", som betyder maleri efter opstilling. Annemette havde taget en røget makrel og andre ting til med i skole. Vi tegnede og malede ud fra de opstillede ting og eleverne var meget engagerede.

Musik

På musiklinjen har vi øvet vores Løvernes Konge show, som vi skal vise på tirsdag for alle elever og personale på skolen. Der blev dog også tid til afslapning.

Torsdag

Oliver L., Thomas og Kasper havde botræning og Oliver P., Marius og Martin havde boundervisning. Vi arbejde med vores ADL opgaver og så Ultra nyhederne. En af nyhederne var at man på nogle vidoer på youtube ikke længere kan kommentere vidoerne. Denne nyhed blev diskuteret godt, da Marius er youtuber.

Fredag

Vi har været til svømning, hvor vi er begyndt at træne til at tage svømmemærker. Oliver L og Martin svømmede 40 baner (1000 meter). Det var virkeligt sejt! Vi lavede derefter ugebrev og der blev også tid til en Wii kamp.

I næste uge er Lærer Thomas, Camilla og Mette på uddannelse.

Vi ønsker alle en rigtig god weekend

De bedste hilsner Gruppe 1