Ugebrev - Uge 9 - Gruppe 226-02-2019 - 14:22

Forår i Luften

Kære alle læsere

Vi er kommet godt i gang efter en dejlige vinterferie. Foråret har næsten meldt sin ankomst, fuglene er begyndt at kvidre og solen er fremme og luner lidt.

Ugen har budt på gode linjedage samt nogle aktive gruppedage.

Linjer:

KUNST- og SAMFUNDSLINJEN har vi i denne uge afsluttet emnet om LIVSKVALITET. Mandag lavede eleverne deres collager, som de har præsenteret for hinanden. Vi har lavet linjens bud på hvad livskvalitet kan være . . !! På skolegangen har vi hængt de fine collager op, som I er velkommen til at kigge på. Tirsdag, var vi på en lille tur til den gamle Nibe arrest, som i dag er Historisk Museum. Her så vi den gamle Detention, hvor drukkenboltene blev smidt ind, hvis de havde lavet ballade. Vi så også billeder af nogle af de straffede, som var tyveknægte og voldmænd. En kvinde havde stjålet tøj for 47 kr, hvilket svarer til 3000 kr idag. Hun kom i fængsel i 5 dage som straf! Da vi kom tilbage på skolen, lavede vi gymnastik i klassen, nogen gik tur og andre i gymnastiksalen, hvor der blev spillet håndbold. Vi sluttede af med afslapning i klassen.

Køkkenlinjen:

På køkkenlinjen har vi i denne uge haft æg på hjernen!

Hvad kom først hønen eller ægget? Hvordan ser et æg ud indeni, og hvad kan man bruge et æg til?

Vi planlagde forskellige æggeeksperimenter og startede det første eksperiment: Det hoppende æg – et æg, hvor skallen er opløst af eddike.

Tirsdag: Vi kiggede til vores eksperiment og startede flere fx at få et blødkogt æg gennem lille åbning i flaske med varmt vand. Vi lavede spejlæg, hårdkogt og blødkogt æg, skrammelæg og pocheret æg. Vi lavede også marengs til hele skolen. Det var ægge så dårlig nogle dage :)

Friluftslinjen:

Mandag havde vi forskellige ting på programmet. Der var nogle der hjalp til ude i skuret, hvor vi er ved at lave et fint værksted med arbejdspladser og en masse træværktøj. Derfor skulle der ryddes gevaldigt op og sættes op.

Imens nogle var i værkstedet, var der andre der gjorde klar til turen om tirsdagen. Der skulle købes ind og pakkes.

Tirsdag tog vi på tur til en shelterplads, hvor vi lavede mad over bål og sluttede af med at riste skumfiduser. Det var hyggeligt!

Musiklinjen:

Vi har arbejdet med sammenspil, hvor vi spillede forskellige rytmiseringer til Hakina Matata.
Vi har øvet vores dans fra uge 7, og vi kunne stadig huske den - Mega fedt

Vi har sunget og danset, og fundet nye sange til sangmappen.

Vi har haft afslapning og afspænding hvilket er en perfekt måde at slutte dagen på.

Onsdag var som sædvanlig en faglig dag. Efter kor/bevægelse og formiddagspause arbejdede vi meget ihærdigt med faglige opgaver, alle elever var super aktive. Elven kom i skole med en stor brun kuvert - vi havde fået brev fra vores franske venskabsklasse. I brevet var en hilsen på fransk - som Elven læste højt både på fransk og dansk - samt nogle små puslespil, eleverne selv havde lavet i Frankrig. Der var også sedler med beskrivelser af forskellige steder på deres skole. Vi skulle så samle puslespillene og finde den beskrivelse, der passede til billedet, der kom frem. En rigtig fin opgave.

Over middag kørte en 'fransk' hold ned i byen, for at tage billeder af steder i Løgstør, som vi gerne vil vise venskabsklassen. De andre to 'franske' holde arbejdede videre på skolen/i bodelen med opgaverne der skal afsted til Frankrig engang.

Fredag:

Efter svømning og ridefysioterapi skete der noget specielt - idet vi skulle sige farvel til Grethe, som har været fast nattevagt på Limfjordsskolen i rigtig mange år. Hele skolen blev samlet i Pyramiden, hvor der var kaffe og rundstykker og hvor alle kunne få sagt ordentlig farvel. Vi ønsker alle Grethe nogle gode år som pensionist og glæder os over, at hun engang i mellem vil være vikar på skolen. Vi nåede en kort ugebrevstime inden vi kunne sige god weekend.

God weeken til alle jer derude fra lærere og elever i gruppe 2.