Ugebrev - uge 3 - Gruppe 118-01-2019 - 09:30

Uge 3 i Gruppe 1

Kære Forældre og andre nysgerrige læsere

Mandag og tirsdag var der fuld gang i linjerne

Kunst- og samfundslinjen:

I skolen har vi haft besøg af Dorte Alstrøm, som har været gæstelærer på linjen både mandag og tirsdag. Hun var sammen med os og fulgte vores sædvanlige program til morgensamling, gåtur og Ultra-nyt. Fra kl.10.30 arbejdede vi med INNOVATION som betyder at udvikle/afprøve noget nyt. Det var sjovt og spændende at arbejde sammen med Dorte :-) I næste uge er hun gæstelærer på musiklinjen.

Køkkenlinjen:

Mandag - Hold 1 (Ditte, Marius, Tilde & Maria) gik i køkkenet og gennemgik, hvad et køkken indeholder. Hvad redskaberne hedder, og hvilken funktion har de? Vi øvede os i at vaske og vride en karklud på den helt rigtige måde. Over middag lavede vi indkøbsliste, og Maria og Mette købte ind, mens resten lavede opskriften færdig med fotos og beskrivelser.

Tirsdag - Hold 1 (Ditte, Marius, Tilde, Pelle, Simon R. & Maria) gik i gang med dagens opskrift; koldskål og kammerjunker. Alt blev fotograferet undervejs, så vi kan lave en fotoopskrift af det. Det blev serveret til hele huset til overlap. Hold 2 kom til sidst og smagte, mens vi så Ultras sorte kageshow.

Mandag - Hold 2: (Bastian, Oliver P., og Niels): Mandag lavede vi lasagne som vi spiste sammen til frokost. Vi brugte den opskrift, som vi lavede i sidste uge. Vi sluttede dagen af med at se Ultra sorte kagedyst. Det er et program, hvor man skal bage i mørket.

Tirsdag - Hold 2: (Bastian, Oliver P., og Niels):  Vi skulle hjælpe Heidi i køkkenet med at lave salaten til hele huset frokost. Vi havde travlt, for der var meget der skulle snittes. Vi var efter frokost ude og gå en dejlig lang tur ned til vandet, hvor det blæste godt, så der var høje bølger. Vi sluttede dagen af med at se et afsnit af Ultra sorte kagedyst sammen med hold 1, som bød på hjemmebagte kammerjunker og koldskål.

Musiklinjen

Mandag har vi valgt at arbejdede med faglige opgaver inden formiddagspausen, og dermed også skubbe vores morgen gå tur til lige efter frokost.

I midtermodulet har vi arbejdet videre med vores Disney-emne, hvor vi har valgt sangen ”Hakuna Matata” fra Løvernes Konge, som vi skal både spille og synge ud fra.

Efter frokost har vi haft vores gå-tur, efterfulgt af afspænding på madrasser i klassen

Tirsdag foregik med samme start som mandag, og i midtermodulet arbejdede vi videre med Løvernes konge, og så bl.a. hvilke andre sange som filmen indeholder. Sangene blev analyseret og lyttet grundigt igennem.

Mandag og tirsdag i næste uge får vi på musiklinjen besøg af Dorthe Alstrøm, som vil lave mange sjove spændende ting sammen med os på musiklinjen Hun kommer i klassen lige efter formiddagspausen. Det bliver meget spændende og vi glæder os meget.

Friluftslinjen:

Mandag fik vi for alvor taget hul på vores genbrugsprojekt, hvor eleverne hver især omdanner gamle ting til nye fantasifulde ting. Der laves alt fra en DJ-pult til en mus, som går i musefælden fordi den er så vild med ost.

Vi fik også forberedt os på tirsdagens tur, hvor vi skulle besøge Nordsøens Oceanarium i Hirtshals.

Tirsdag kørte vi tidligt afsted, så vi sprang over morgensang. Vi havde en fantastisk tur til Oceanariet, hvor vi bl.a. så fodring af sælerne og ikke mindst dykkeren, som fodrede hajerne og klumpfiskene. Det var både flot og spændende at høre om Nordsøens mange dyr.

På vejen hjem fik de fleste en velfortjent lur i busserne.

Onsdag:

Halvdelen af holdet var til kor, imens de andre var på morgengåtur. Vi lavede faglige opgaver og havde besøg af Svenstrup skole. Her fortalte vi om hvad vi laver i løbet af ugen og viste dem rundt på skolen. Over middag lavede vi motion i hallen.

Torsdag:

Oliver P., Anton, Marius og Martin havde botræning sammen med Marie Louise. Resten havde boundervisning, hvor vi arbejde med vores ADL bøger ved brugen af computer. Vi sluttede dagen af med at gå en tur ned i byen.

Fredag:

Vi var til svømning, hvor vi øvede stafet. Vi lavede ugebrev, da vi kom hjem.

Lærer Thomas, Mette og Camilla er på skole i næste uge.

Vi ønsker Jer alle en god weekend.

Med venlig hilsen Gruppe 1