< Tilbage

Ugebrev - uge 44 - Grønt hold27-10-2020 - 08:10

Så fik vi taget hul på vores nye emne "En verden i forandring"....

Kære familie, venner og bekendte 


Mandag tog vi hul på vores nye emne, som vi kalder "En verdens i forandring". Vi skal arbejde med emnet frem til jul, og det vil primært være om mandagen. 

Vi startede med en introduktionsfilm, som tog os ca. 4,5 mia. år tilbage i tiden, Tilbage til dengang, hvor hverken vores planet eller levende organismer fandtes. Herefter bevægede vi os frem i tiden og hørte om jordens tilblivelse og opbygning, dyrenes og menneskene tilblivelse osv. 

Det er et meget stort emne, så vi vil i ugerne fremover dykke dybere ned i emnet og arbejde mere konkret med jordens, dyrenes og menneskenes udvikling. 

Over middag stod den på motion. 


Tirsdag afsluttede vi vores gode arbejde for de kolde fugle uden for vinduerne. Vi hang de hjemmelavede fodderkugler op i træerne rundt omkring, så fuglene kan æde sig tykke og fede og overleve vinteren.

Om eftermiddagen fortsatte vi på det nye emne. Mandag snakkede vi om vulkaner, og om hvordan de kan ændre landskabet. Derfor skulle vi prøve, om vi kunne lave vores egen vulkan. Vi byggede et mini-landskab med en kæmpe vulkan i midten. Vi lavede skove, have og bakker. Da vi startede vulkanen, filmede vi, hvordan lavaen fulgte terrænet rundt. Det skal vises til morgensang. 


Onsdag var der botræning i grupperne. 


Torsdag startede vi med en dejlig omgang morgenmotion i det flotteste efterårsvejr. Gåholdet gik en tur ned og kiggede ud over fjorden, i gymnastiksalen blev der spille badminton og basket - og de sidste trampede i pedalerne. 

Om formiddagen kom der gang i tænkehjernerne - vi laver hver torsdag skleopgaver, og i dag blev der arbejdet super godt med diverse danskopgaver. 

Inden frokost nåede vi at se en lille smule Gøg og Gokke - det er et stort hit på grønt hold med masser af grin. 

Over middag var der kor og andre aktiviteter. 


Fredag var der svømning og anden motion fra morgenstunden. Efter morgensang havde Gult hold inviteret de øvrige skolehold ind i deres meget uhyggelige "scaryhouse". Det var super flot lavet.

Herefter fik vi afrundet ugen og gennemgået vores ugebrev. Vi fik desuden kigget på den kommende uge, hvor vi bl.a. skal på en mindre friluftstur om tirsdagen. 


Ha en rigtig god weekend. 

Mange hilsner fra os alle på Grønt skolehold

< Tilbage