< Tilbage

Ugebrev - Uge 43 - Rødt hold19-10-2020 - 15:01

Første uge efter efterårsferien

Hej alle. 

 

Mandag var det et dejligt gensyn med rødt hold efter en skøn efterårsferie. Vi var dog en smule amputeret, da både Mia og Magnus var hjemme. Så efter morgengåturen i det dejlige efterårsvejr stod den på pause og hygge i klassen. Efter pausen fik vi fint besøg fra blåt hold. Mathilde og Ylle kom nemlig på besøg og var med i undervisningen i midtermodulet. Og de var særlig heldige... Fordi vi har nemlig besluttet på rødt hold, at vi hver mandag fremover skal lave mad i gruppe 1's køkken :) Så efter dagens hjælper (hvor Karla havde fuldstændig styr på det) gik vi i samlet flok over i gruppe 1, hvor dagens ret blev præsenteret: hjemmelavede knækbrød - mums. Det var en rigtig spændende time, hvor vi fik snakket om mængder og de forskellige råvarer. Bl.a. hældte vi lidt hvedemel og grahamsmel på bordet for, om vi kunne se forskel på de to meltyper - det kunne vi godt. 

Efter frokost gik turen til udsigtsstenen, som ligger bag ved Limfjordsskolen med udsigt over vandet og havnen. Planen er, at vi fremover hver mandag over middag skal forbi stenen og tage et billede. Så vil vi i slut december samle billederne til en flot udstilling. Efter at have været forbi stenen gik vi tilbage i klassen, hvor vi smagte på de færdiglavede knækbrød.. De var bare mega lækre! Der var også tid til en halv times afslapning, hvor eleverne fik lidt massage og slappet af inden overlap. 

 

Tirsdag var vi heldige, Magnus var tilbage fra ferien. Stadig måtte vi undvære Mia, håber hun snart er tilbage på det Røde hold.

Efter morgensang - Hoved, skulder, knæ og tå - gik vi på morgenrunden. Det var dejligt at blive 'luftet', selvom der ikke var det store solskinsvejr. Efter pausen havde vi først Dagens hjælper. Magnus hjalp med ugedagene, vejret og og alt det andet der følger med at være Dagens hjælper.

Herefte havde vi en Kommunikationstime. Vi vil om tirsdagen i formiddagsmodulet spille forskellige kommunikationsspil. Det kan være samtalekort, billedlotteri, historier - og meget af det med støtte af Tegn Til Tale. Eleverne vil arbejde sammen eller alene med lærerne. Timen slutter af med lidt sang og bevægelse.

Efter forkost startede vi nyt emne med Dyrene i Skoven. I dag snakkede vi om Rådyret og Haren og så nogle små film: Én hvor vi kunne høre rådyret kalde, sikke en sjov lyd den siger. Vi så også, hvordan et lille rådyrlam gemte sig for en ræv, der var på rov efter aftensmaden. Den sidste lille film viste hvordan en hunhare udvælger den hanhare hun gerne vil have unger med. Han skulle både kunne holde øje med rovfugle, bokse med hende og løbe hurtigt! Ikke nemt at være hanhare nu om dage.

Dagen sluttede af med bilvask! Vi havde afslapning med massage - det blev en massagehistorie, som handlede om bilvask. BIlen skulle vaskes, sæbes ind, skylles og vokses. Alle nød bilvasken - både liggende på liggeunderlag eller siddende ved bordet.

 

Onsdag stod som sædvandlig på botræning

 

Torsdag var rødt hold endelig samlet igen. Vi havde en dejlig morgenrunde i det milde efterårsvejr. Efter formiddagspause og dagens hjælper (som var Mia) skulle hele banden ned i gymnastiksalen. Her skulle vi lave forskellige øvelser. Vi startede ud med at sidde i rundkreds, hvor vi skulle trille en goalball mellem hinanden. En goalball er lidt speciel ift en almindelig bold, da den 'bimler' mens den trilles over gulvet. Først skulle eleverne sige højt, hvem de ville trille til. Bagefter skulle de prøve at trille bolden til hinanden uden brug af verbal kontakt - men i stedet igennem øjenkontakt. Efter en god omgang trillen bold lavede vi forhindringsbane, hvor elever blev udfordret motorisk. De skulle både hoppe, balancere, kravle op og kravle ned. Det var rigtig sjovt. Til sidst stod den på afslapning og massage. 

Over middag var der kor for korfolket og motion for motionsfolket :)

 

Fredag var som sædvanlig.. Ed svømning, ridning og musik-bevægelse. 

I ugebrevet havde vi igen besøg af Mathilde. Hun skal nemlig starte på det røde hold på mandag. Det er der mange der glæder sig til.

 

Rigtig god weekend til alle fra Det røde hold. 

< Tilbage