< Tilbage

Ugebrev - Uge 47 - Gruppe 221-11-2017 - 08:18

Kommunal- og regionsvalg!

 

Kære forældre

Endnu en uge er gået og vinteren er så småt kommet til Løgstør. En anden ting der også har været, er kommunalvalget, som har fyldt en hel del i denne uge. Det har været en udfordrende og spændende uge, både på de forskellige linjer og i gruppen. 


BODEL:

I fredags stod aftenmenuen på intet mindre end 3-retters menu, der blev både produceret hjemmelavet pesto, rugbrødschips og pandekager. Alle på weekendholdet var utroligt flittige til at hjælpe til i køkkenet. Maden blev nydt til Vild med dans. I lørdags gik turen til Aalborg, det store julemarked var startet op fredag, så det skulle da besøges, der var en del boder med mange fine ting at kigge på. Derudover gik dagen i Aalborg med en tur i det store pariserhjul, æbleskivespisning og generel julehygge. Der var også tid til en tur i Salling inden aftensmaden blev indtaget på Dalle Valle. Man må sige, at det har været endnu en weekend i hyggens tegn. 


Denne uge er gået med aftenskole, frivillig svømning i Rønbjerg, gymnastik og hockey. Til vores Onsdagsmøde i onsdags fik eleverne nye pligter. Det er fire uger siden sidst. På de fire uger når eleverne at lære at udføre de pligter de har, samt at blive forholdsvis øvede i dem, samtidig gør intervallet på de fire uger at eleverne ikke når at køre helt sur i de pågældende pligter. 


Vi mangler stadig ønskesedler fra nogle af jer. Vi vil fortsat meget gerne hvis i enten sender dem med jeres unge menneske herop, eller sender ønskerne på en SMS eller email. Så de unge mennesker har lidt at gå ud fra, når de skal på julegaveindkøb. 

På torsdag d. 30/11 er det Simon, Peter, Maja, Emilie, Cecilie og Michelle der skal på julegaveindkøb. Torsdag d. 7/12 skal Astrid, Sasha, Tilde, Mikkel, Kasper og Tore. 

 

SKOLE:

Mandag og tirsdag

Friluftslinjen startede ugen med en opdeling af holdet. Det var nemlig sådan, at Løvvangsskolen kom på besøg mandag. De skulle se og høre om Limfjordsskolen. Den opgave havde friluftslinjen påtaget sig. Vi havde lavet en fin power point præsentation med billeder og fortællinger om skolen, som vi skulle præsentere for Løvvangsskolen. Efterfølgende gav vi dem en grundig rundvisning af både skolen og bodelen. Eleverne var enormt gode til, at være værter og guider. Det var også skønt for de elever, som tidligere har gået på Løvvang, at hilse på deres tidligere lærere og kammerater. Den anden del af holdet lavede snobrød over bål i det skønne vejr, i bedste friluftsstil. Tirsdag var det den længe ventede dag, nemlig valgdag. Dagen vi har forberedt og talt om. Dagen som de fleste af eleverne var rigtig spændt på. Vi startede dagen med at gå morgenturen og samle affald. Der var desværre meget affald i naturen denne tirsdag. Men så er det godt, at der er nogle flittige skraldeagenter der redder naturen. Efter formiddagspausen gik vi samlet over til Lanternen, for at sætte krydser. Det var en spændende oplevelse, som mange elever voksede meget af. Over middag arbejdede vi med fagfaglige opgaver. 


Musiklinjen:

Musiklinjen på ”Rockulve-tour”

I denne uge har vi på musiklinjen haft fornøjelsen af at besøge Aalborg Teater, som i øjeblikket spiller musicalen ”Rock Ulven”. Vi mødtes med Maria som arbejder på teatret. Hun viste os rundt, og vi fik lov til at komme helt ind i kernen af Aalborg Teater. Vi stod ”pludselig” på store scene, hvor hele ”Rock Ulven” spilles. Vi så kulisser, musikinstrumenterne, og de var bare SÅ fede, vi så kulissetov og sceneteknikken…. Hold da op hvor var det stort og vildt. Vi blev vist ind i snedkersalen, hvor de var i gang med at lave nye kulisser til næste forestilling, Vi så malersalen, vi så skuespillergangen, frisøren, hvor alle parykkerne fra Rock Ulven stod linet op og klar til brug. Vi kom under scenen, vi så rekvisitrummet, hvor der var ALT i rekvisitter, bla kunstige lagkager :-P Vi så systuen, og den store hattesamling. Det var en fantastisk oplevelse. Nu kan Rock Ulven bare komme an ??

Tirsdag var det valgdag, og efter vi havde været i stemmeboksen, kom vi hjem og evaluerede teaterbesøget fra mandag og fik snakket hele turen igennem. Vi arbejdede med julesangene til julekoncerten og fik sat plakater op i byen. Så nu er vi næsten klar……


Kost -og motionslinjen startede ugen med at gå ned og handle til dagens menu; bagte kartofler med forskelligt fyld og grøn juice med kiwi, pærer og honningmelon. Desuden købte vi ind til en østrigsk fødselsdagsoverraskelse til Martina. Efter formiddagspausen gik vi straks i gang med at kokkerere. Der blev snittet og hakket til den store guldmedalje. Det blev til endnu en dejlig frokost i pyramiden. Efter frokost var overraskelsen til Martina klar; Apfelstrudel. Alle eleverne sad på spring og råbte surprice, da hun kom ind. Det smagte super dejligt! Og Martina var så sød og sagde, at det også smagte helt rigtigt! Vi sluttede dagen af med, at hver enkelt elev tog en individuel valgtest, så de er klar til i morgen.


Onsdag var gruppedag og det gav muligheden for at arbejde med fagfaglige opgaver. Eleverne fik på både det store- og lille skolehold individuelt tilrettelagte opgaver, i enten matematik eller dansk. Derudover blev der på det store skolehold arbejdet med dig, mig og fællesskabet. Vi sætter en stor værdi i, fortsat at udvikle og vedligeholde elevernes matematiske og danskfaglige færdigheder, selvom linjeundervisningen er begyndt. Over middag var der tid til en lille gåtur for det lille skolehold, efterfulgt at mere fagfaglig undervisning, sammen med det store hold. 


Torsdag er jo botræning og boundervisningsdag. Botræningsholdet var idag ude i en rigtig efterårsblæststur, hvor vinden rigtigt ruskede os igennem. Der blev arbejdet med faglige opgaver,m og matematikken tog for alvor fat i skoleholdet. Der blev arbejdet med mange forskellige opgaver på både papir og computer. Efter frokost gik vi i banken og efter hjemkomsten så vi ultranyt samt opgaver efter eget valg. 


Fredag: Vi er startet på at tage tider til svømning, for at forberede svømmestævnet i 2018, så der blev igen svømmet med stor iver.

Efter morgensangen skulle koret i Løgstør kirke for at øve til julekoncerten, og dem der ikke var med i koret var til ugebrevstime, og arbejdede i klassen indtil weekenden ikke kunne holdes fra døren længere.


Søndag er det Ina og Tina som tager imod på skolen.


Rigtig god weekend herfra Gruppe 2 


< Tilbage