< Tilbage

Ugebrev uge 46 - Gruppe 217-11-2017 - 10:30

Så kører linjerne for fulde kraft. Eventyrfest og forberedelser til VALG

Kære Forældre.


BODEL: 

Denne uge har stået i hyggens og festens tegn. Mange af elevernes fokus har været på efterårsfesten som løb af staben torsdag aften. De unge mennesker glædte sig utroligt meget til at se en masse gamle venner og holde et brag af en fest. 

 

Mandag er blevet dagen for "fodnus". Om aftenen efter aftensmaden var der mulighed for at få noget velvære i form af fodbad og creme på fødderne. Det er virkelig noget eleverne nyder i fulde drag. 

 

Tirsdag var der igen aftenskole, hvor eleverne er godt i gang på de forskellige hold. I pausen er der mulighed for, at købe lidt sunde snacks og hygge sig nede i ungdomsklubben, hvor der er diskotekslys og høj musik, sammen med kammeraterne.  

 

Onsdag stod den igen på frivillig svømning i Rønbjerg. Nogle af dem som blev hjemme på skolen var med nede at handle og andre spillede "Vildkat". Om aftenen var der Onsdagsmøde hvor noget af det tøj, som ikke er navn i fandt vej til sin rette ejermand. Mødet blev også brugt på at finde udklædningstøj til eventyrfesten om torsdagen, det blev blandt andet til en heks, en cowboy samt Tarzan og Jane. 

 

Torsdag var dagen som mange af eleverne havde glædet sig utroligt mege til. Det var tid til den årlige efterårsfest. Gymnastik og hockey var aflyst pga festen, så eftermiddagen stod på klargøring til festen i form af tøjskifte - enten til udklædningstøj eller eget festtøj og oppyntning af fællesområderne, derudover skulle gruppe 2 også stå for en post i "Eventyrløbet". Vores post skulle bestå af "Kims leg", så den skulle også forberedes. Festen begyndte kl. 18.30, hvor det vrimlede ind med mennesker fra diverse bosteder. Aftenen var fyldt med godt humør og der blev givet gas på dansegulvet til musikken fra DJ'en. Gruppe 2 havde også barvagt fra 19.30-20.30, så her blev der langet mange drikkevarer over disken. 

 

 

Vi vil fortsat meget gerne, hvis I vil sende julegaveønsker på forældre og søskende med jeres unge mennesker herop. B-holdet skal på julegave indkøb d. 30/11 og A-holdet skal d. 7/12.

 


SKOLE:

I denne uge har eleverne været super aktive på linjerne. Eleverne er ved at være faldet til på de "nye" hold, hvor de møder kammerater på tværs af grupperne. Men i denne uge kunne vi mærke over hele linjen, at eleverne er velplacerede og nyder at fordybe sig i deres interesseområder. Det er skønt at arbejde med topmotiverede unge mennesker :-)

Derudover har der været meget fokus på Kommune- og regionsvalget. Det er meget komplekst for eleverne at forholde sig til de mange partier og politikere. Men vi har gjort vores bedste for at indvie de unge mennesker i demokratiet.


Mandag og tirsdag

Kost og motionslinjen 

startede atter dagen ud med at gå i Fakta og handle ind til dagens menu straks efter morgensang. Nede i Fakta skal man tage stilling til mange ting, når man handler. Menuen lød på fuldkornspizza med gode stænger til, men der kan være meget forskelligt slags fyld på en pizza, og nogle valg er bedre for kroppen end andre. Vi endte med at vælge løg, friske tomater, chili, champignons, majs, squash og kartofler af grønsagsfyldet. Og skinke, pepperoni og seranoskinke som kød. Dertil spiste vi agurke- og gulerodstænger til den store guldmedalje. Efter formiddagspausen fik vi hurtigt lavet en god dej til bund. Der havde vi valgt grahamsmel og lidt almindelig hvedemel. Det blev rigtig lækkert med alle de gode toppings på. Som sidst spiste vi i pyramiden, og jeg tror, der var en del fra de andre hold, der var misundelige på os.

Efter pausen gik vi i klassen og målte vand i deciliter og liter. Det var svært at gætte på, om der var lige meget vand i det store 1 litermål med 1 dl, som i det lille decilitermål. Vi målte også med spiseskeer og teskeer. Det er smart at vide meget om at måle, når vi skal lave mad igen næste mandag.


Kunst og håndværk

På Kunst og håndværk startede vi med morgengåtur efterfulgt af kreativ opvarmning inde i klassen. Herefter skulle eleverne i gang med at dekorere de første brædder til den kunstneriske bænk, vi skal fremstille i fællesskab. Eleverne var meget optaget af arbejdet og der var stor koncentration. Tirsdag satte vi gang i smykkeværksted, hvor eleverne kan fremstille armbånd og andre smykker. Vi kommer til at arbejde med knytning, fletning, fremstilling af perler til brug af smykker . . .måske kan I se frem til flotte kreationer under juletræet i år :-) Enkelte elever arbejder mere individuelt med andre kreative opgaver, som kan motiver dem. Kasper er meget optaget af at benytte træbrænder og ønsker at lave forskellige projekter i træ. Vi tilstræber at møde den enkelte elev og indfri behov og ønsker, som kan give dem den bedste motivation og læring. Vi kommer også til at arbejde med faglige opgaver på linjen, som inkluderer læsetræning, samfundsindsigt og andre fag.


Friluftlinjen

Så gik der endnu to gode dage på Friluftslinjen, hvor vi både har elever fra gruppe 1,2,3 og 4. Elevgruppen fungerer rigtig godt sammen, og alle nyder at komme ud i naturen og være aktive.

Mandag startede vi op med en dejlig morgengåtur i det flotte vejr, hvor vi undervejs samlede affald i kvarteret omkring Limfjordsskolen. Alle nød turen og fik sludret undervejs på kryds og tværs. Tilbage på skolen arbejdede vi med forskellige opgaver omkring dyr og natur - nogle arbejdede på computer, mens andre lavede farveopgaver. Over middag forberedte vi os på tirsdagens tur, hvor vi skulle til Arden Natur - og dyrepark. Vi skulle derfor have handlet og pakket diverse grej til bål, madlavning osv.

Tirsdag havde vi desværre lidt mandefald på linjen, men vi havde en rigtig god tur til Arden, hvor alle var aktive og arbejdede godt med de forskellige opgaver - der skulle laves bål, tilberedes mad, fodres rådyr mm. Vi kommer nok til at tage derud igen en anden gang til foråret, hvor vi kan få alle elever med derud.


Musiklinjen startede vi mandag formiddag op med at synge vores ”start-sang”, hvor vi alle synger vores eget navn efter tur, og bagefter valgte vi to sange fra sang/danse-mappen. Så var vi i gang! Alle på musiklinjen er rigtig glade for at synge, så vi synger riiigtig meget her. Og som I kan se på billederne, står vi næsten altid omkring klaveret, når vi synger. Herefter skulle vi i gang med vores MUSICAL-EMNE. Vi snakkede om, at en musical er en blanding af teater og musik, og om hvilke musicals vi kendte b.la.; Aladdin, Hodja fra Pjort, og Rockulven. Sidstnævnte spiller i øjeblikket på Aalborg Teater, og på mandag skal musiklinjen på en rundvisning derinde og se scenografi og kostumer til forestillingen. Vi gik i dybden med eventyret ”Ulven og de syv gedekid” som Rockulven er inspireret af og sang tema-sangen fra stykket (”Mor er her…”). Over middag trænede vi rytmer og slappede til sidst af. 

Tirsdag startede vi ud som mandag med at synge, og fortsatte musical-emnet. Over middag øvede vi de sange, vi skal synge til julekoncerten d.7/12, og til sidst afspænding til roligt musik. Det har været to spændende dage på musiklinjen, og eleverne fungerer rigtig godt sammen.


Onsdag var der gruppeundervisning og eleverne var på deres sædvanlige hold. Her var for alle elever fokus på VALG! Vi så et par korte filmklip med gode informationer om valget. Bagefter kiggede vi på Vesthimmerlands kommunes opstillede kandidater og var opmærksomme på hvilke partier, der havde interesse for handicapområdet. Vi tog til sidst en valgtest på klassen, hvor eleverne skulle svare på 20 spørgsmål og efterfølgende se, hvilke partier de var mest enige med. Vi håber de er klædt nogenlude på til valget! Over middag var alle elever ude at motionere. Solen skinnede og det gav god energi og friske kinder at cykle og gå tur.


Torsdag startede boundervisningsholdet med et nyt emne. Emnet er "personlig hygiejne". Dagens indhold var, at finde ud af hvad hygiejne egentlig er for noget. Nogle af nøgleordene var: Tandbørstning, bad og håndvask. 


Søndag er det Cecilie og Jytte som tager imod på skolen


Rigtig god weekend!

Mange hilsner gruppe 2.

< Tilbage