< Tilbage

Ugebrev - uge 46 - Gruppe 317-11-2017 - 10:41

2. uge med linjer.

Kære Alle


Skoledel:


Kost og Motion: (Simon, Katrine, Olivia) Vi startede mandag atter dagen ud med at gå i Fakta og handle ind til dagens menu straks efter morgensang. Nede i Fakta skal man tage stilling til mange ting, når man handler. Menuen lød på fuldkornspizza med gode stænger til, men der kan være meget forskelligt slags fyld på en pizza, og nogle valg er bedre for kroppen end andre. Vi endte med at vælge løg, friske tomater, chili, champignons, majs, squash og kartofler af grønsagsfyldet. Og skinke, pepperoni og seranoskinke som kød. Dertil spiste vi agurke- og gulerodstænger til den store guldmedalje. Efter formiddagspausen fik vi hurtigt lavet en god dej til bund. Der havde vi valgt grahamsmel og lidt almindelig hvedemel. Det blev rigtig lækkert med alle de gode toppings på. Som sidst spiste vi i pyramiden, og jeg tror, der var en del fra de andre hold, der var misundelige på os.

Efter pausen gik vi i klassen og målte vand i deciliter og liter. Det var svært at gætte på, om der var lige meget vand i det store 1 litermål med 1 dl, som i det lille decilitermål. Vi målte også med spiseskeer og teskeer. Det er smart at vide meget om at måle, når vi skal lave mad igen næste mandag.

Tirsdag startede vi dagen med en frisk løbetur, efterfølgende lavede vi forskellige træningsøvelser i gymnastiksalen. Vi øvede dem først, så teknikken kommer helt på plads. Tanken er nemlig at vi skal have gang i noget cirkeltræning. Vi fik lavet lidt udstræk, inden vi skulle over til frokostpause. Vi sluttede dagen af med at snakke lidt valg, da vi næste tirsdag skal have hele holdet med ovre at stemme - nogle første gang, imens andre bare skal med over og se, hvordan det forgår det hele. 

 

Friluftlinjen: (Jeppe og Philip) Så gik der endnu to gode dage på Friluftslinjen, hvor vi både har elever fra gruppe 1,2,3 og 4. Elevgruppen fungerer rigtig godt sammen, og alle nyder at komme ud i naturen og være aktive.

Mandag startede vi op med en dejlig morgengåtur i det flotte vejr, hvor vi undervejs samlede affald i kvarteret omkring Limfjordsskolen. Alle nød turen og fik sludret undervejs på kryds og tværs. Tilbage på skolen arbejdede vi med forskellige opgaver omkring dyr og natur - nogle arbejdede på computer, mens andre lavede farveopgaver. Over middag forberedte vi os på tirsdagens tur, hvor vi skulle til Arden Natur - og dyrepark. Vi skulle derfor have handlet og pakket diverse grej til bål, madlavning osv.

Tirsdag havde vi desværre lidt mandefald på linjen, men vi havde en rigtig god tur til Arden, hvor alle var aktive og arbejdede godt med de forskellige opgaver - der skulle laves bål, tilberedes mad, fodres rådyr mm. Vi kommer nok til at tage derud igen en anden gang til foråret, hvor vi kan få alle elever med derud.


Kunst og håndværk: (Emma, Maria, Maja, Rikke og Mathias) På Kunst og håndværk startede vi med morgengåtur efterfulgt af kreativ opvarmning inde i klassen. Herefter skulle eleverne i gang med at dekorere de første brædder til den kunstneriske bænk, vi skal fremstille i fællesskab. Eleverne var meget optaget af arbejdet og der var stor koncentration.

Tirsdag satte vi gang i smykkeværksted, hvor eleverne kan fremstille armbånd og andre smykker. Vi kommer til at arbejde med knytning, fletning, fremstilling af perler til brug af smykker . . .måske kan I se frem til flotte kreationer under juletræet i år :-) Enkelte elever arbejder mere individuelt med andre kreative opgaver, som kan motiver dem. Kasper er meget optaget af at benytte træbrænder og ønsker at lave forskellige projekter i træ. Vi tilstræber at møde den enkelte elev og indfri behov og ønsker, som kan give dem den bedste motivation og læring. Vi kommer også til at arbejde med faglige opgaver på linjen, som inkluderer læsetræning, samfundsindsigt og andre fag.


musiklinjen (David, Bastian) startede vi mandag formiddag op med at synge vores ”start-sang”, hvor vi alle synger vores eget navn efter tur, og bagefter valgte vi to sange fra sang/danse-mappen. Så var vi i gang! Alle på musiklinjen er rigtig glade for at synge, så vi synger riiigtig meget her. Og som I kan se på billederne, står vi næsten altid omkring klaveret, når vi synger. Herefter skulle vi i gang med vores MUSICAL-EMNE. Vi snakkede om, at en musical er en blanding af teater og musik, og om hvilke danske musicals vi kendte b.la.; Aladdin, Hodja fra Pjort, og Rockulven. Sidstnævnte spiller i øjeblikket på Aalborg Teater, og på mandag skal musiklinjen på en rundvisning derinde og se scenografi og kostumer til forestillingen. Vi gik i dybden med eventyret ”Ulven og de syv gedekid” som Rockulven er inspireret af og sang tema-sangen fra stykket (”Mor er her…”). Over middag trænede vi rytmer og slappede til sidst af.

Tirsdag startede vi ud som mandag med at synge, og fortsatte musical-emnet. Over middag øvede vi de sange, vi skal synge til julekoncerten d.7/12, og til sidst afspænding til roligt musik. Det har været to spændende dage på musiklinjen, og eleverne fungerer rigtig godt sammen.


Onsdag startede vi skoledagen med en sang med bevægelser til ("Over hovedet, foran ansigt..."). Det virker altid godt at få gang i krop, stemme og lattermuskler fra morgenstunden. Så var vi klar til kor og gåtur. Til kor øvede vi julesange til koncerten d.7/12, og herefter startede vi vores emne i gruppe 3 om "Dig, mig og fællesskabet". Vi skulle lave nogle øvelser .... Over middag delte vi os i to hold - et læsehold og et musikhold. På læseholdet blev der læst og lyttet til forskellige bøger, og på musikholdet sang vi sange - b.la. en duftesang hvor eleverne skulle have bind for øjnene og dufte forskellige ting. De var lidt bange, men det viste sig at være nogle dejlige dufte; vanilje og kanel. Til slut gik vi en kort tur i det dejlige vejr, fordi vi jo ikke havde nået morgengåturen i formiddags pga. kor.


Fredag drog eleverne til den ugentlige svømmeundervisning eller ridefysioterapi. Det var nogle trætte elever vi havde med, da danske skoene jo var blevet brugt flittigt til torsdagens eventyrlige fest! Hjemme igen stod den på kor efter morgensang, for de elever der har meldt sig til det. Vi andre gik i klassen og så Ultranyt. Da koreleverne kom igen, gennemgik vi ugebrevet.


I næste uge kører vi på med linjerne. Mandag kommer der besøg fra Løvvangsskolen, og det er altid noget vi ser frem til. Ellers er der ikke noget udsædvanligt på programmet.


Bodel: 

I weekenden var alle eleverne hjemme ved familien, og kom tilbage søndag aften.

Mandag: Stod den på afslapning i grupperne efter weekenden. Eleverne besøgte hinanden, og hyggede sig i fællesstuen. 

Tirsdag: Tirsdag efter skole var der nogle elever, der bagte peberkager til jul. Imens var der andre der dansede og hørte julesange, hvor vi også havde besøg af elever fra andre grupper.  

Om aftenen tog eleverne i aftenskole, hvor der bl.a. blev arrangeret musik, dans og værksed og madlavning. Eleverne var godt trætte da de kom tilbage. 

Onsdag: Blev der planlagt badeland for de "svømmeglade". Senere så vi "Den store bagedyst", hvor mange elever hyggede sig med de nybagte peberkager. I løbet af aftenen fandt vi klædud tøj, som vi skulle bruge dagen efter til Eventyrfest.   

Torsdag: Blev der arrangeret fest for eleverne, hvor temaet var "everntyr". Mange elever var klædt ud som forskellige eventyrfigurerer. Vi fik besøg af andre unge mennesker, og mange som før havde gået på Limfjordsskolen. Festen bød på dans, lege, eventyrlig snack og højt humør. 

Fredag: Nogle elever sendes hjem, mens andre elever bliver tilbage og slapper af i weekenden. 

På søndag står Karen og Maria Louise klar til at modtage de nyankomne elever. 

God weekend fra gruppe 3 

 

< Tilbage