Ugebrev - Uge 45 - Gruppe 110-11-2017 - 10:45

Linjeopstart!

Kære familie, venner og bekendte

Skoledel:

Så fik vi vores linjer skudt godt i gang. Mandag og tirsdag kan I derfor læse om herunder fra de forskellige linjer:

Mandag:

På friluftlinjen startede vi ugen med en tur ud af huset. Vi ville gerne vise hvad friluftlinjen repræsenterer og kommer til at tilbyde i løbet af året, hvilket selvfølgelig er en masse spændende oplevelser udendørs. Derfor tog vi selvfølgelig en tur i skoven. Vi tog til Jenle plantage, hvor der er glimrende skovområde med bålplads, shelters og brændekløvning. Derudover er skoven kørestolsvenlig. På turen skulle vi samle en masse ting, som findes i en rigtig dejlig efterårsskov. Heriblandt blade, bær, svampe mm. Vejret var helt igennem fantastisk med klar himmel og kølig luft. Det gør enhver frisk! Da vi kom tilbage til skolen, skulle vi lave bestemmelser på alle de spændende ting, vi havde fundet. Vi gik derfor i krig med at finde navne på alle de forskellige ting, vi havde bragt med hjem. Der kom mange gode samtaler og observationer ud af disse bestemmelser. Tirsdag var vi alle med "Skolen i biografen" for at se  den fine film "Den lille prins" - det var et hit. Over middag gik vi ned til fjorden i det dejlige vejr og samlede skaller og kastede sten i vandet. Alt i alt et par rigtig gode dage på Friluftslinjen.

Musiklinjen på Limeren er i gang – ”tju-bang”.                                                                                                                      Så er vi i gang! 9 forventningsfulde og glade elever stod mandag morgen klar til at give den gas på musiklinjen. Vi fik startet godt ud med en "goddagsang" omkring klaveret og fundet sange til ”vores egen sangbog”. Her får eleverne lov til selv at vælge, hvilke sange de gerne vil have med i sangbøgerne, og det kan være både ”synge-sange” og ”danse-sange”. Vi har arbejdet med rytmer, hvor vi skulle klappe og trampe vores navne, sunget sange vi godt kan lide, og lavet "Hit med sangen". Vi vil til sidst på hver linjedag afslutte dagen med YOGA-lignende bevægelser og afspænding, hvilket udfordrer elevernes kropsbevidsthed og koordination, og samtidig giver mulighed for en masse grin. Vi glæder os til at lave musik og dans med de 9 musik-glade elever på linjen!

Tirsdag:

Tirsdag skulle hele skolen på tur. Turen gik til Løgstør biograf, hvor vi skulle se "Den lille prins". Filmen er en animationsfilm, som er baseret på en bog med samme navn. Filmen handler om en pige, som er under stort pres i forhold til at skulle blive tidligt voksen og tage ansvar. I hendes liv er der ikke plads til venner, fantasi og leg. Det ændrer sig, da hun møder sin nye nabo, som lærer hende om alle disse værdier gennem hans fortælling om den lille prins. Filmen var rigtig god og blev modtaget godt af eleverne.

Onsdag:

Onsdag havde vi som altid kor, hvor der nu øves intensivt til julekoncerten nede i Løgstør kirke d. 7. december. Halvdelen af gruppe 1 er med i koret i år, så vi håber selvfølgelig at se rigtig mange af jer familiemedlemmer og venner i kirken den aften! Om formiddagen blev der arbejdet med hæjtlæsning af endnu en af Kim Fupz noveller, og der blevt spillet Nintendo Wii med fokus på at øve balance og koordineringsevne samt forskellige faglige opgaver. Over middag tog Gustav til træning ved fys'en, imens vi andre delte os på to cykelhold, hvor vi trænede trafiksikkerhed og fik lidt motion på jernhestene. Bastian fra gruppe 3 gjorde os selskab på cykelturen, det var hyggeligt.

Torsdag:

Torsdag var der bo-træning. Alle eleverne i gruppe 1 bliver stadig hurtigere og hurtigere til at klare de praktiske opgaver i takt med med de bliver dygtigere og mere selvstændige i deres botræning. Thomas fik også hængt piktogrambilleder op på værelset, så han har styr på, hvor de forskellige ting skal være på hans meget ryddelige værelse.

Fredag:

Fredag stod, traditionen tro, på svømmeundervisning. Her blev der endnu en gang svømmet en masse baner. Vi sluttede dagen af med rundstykker i gruppen, efterfulgt af morgensang i pyramiden og til slut ugebrev ovre i skolen samt et YouTube afsnit med ”Dude Perfect”.

Bodel:

God weekend ønsker lærerne, pædagogerne og eleverne fra gruppe 1.