< Tilbage

Ugebrev - uge 45 - gruppe 410-11-2017 - 07:45

En uge med linjestart og forberedelser til julekoncert og eventyrfesten

Kære familie, venner og bekendte

Skoledel:

Så fik vi vores linjer skudt godt i gang. Mandag og tirsdag kan I derfor læse om herunder fra de forskellige linjer:

På KOST OG MOTIONSLINJEN startede mandag med at gå en tur ned i Fakta for at handle ind til frokosten, som vi jo selv skal lave på denne linje. I Fakta snakkede vi om, hvorfor vi valgte de varer, som vi gjorde. Mange af eleverne havde en mening om, hvilke rodfrugter, der skulle i dagens suppe. Tilbage i køkkenenet snittede og hakkede vi, så det var en lyst. Peter lavede en dej til et lækkert madbrød, mens alle andre havde tralvt med gulerødder, knodselleri, kartofler, æbler og pastinakker. Der blev stegt seranoskinke, istedet for bacon, men det smagte lige så godt. Vi blev færdige 5 minutter i spisetid, så det var virkelig godt arbejde af alle. Og det smagte rigtig godt, så der blev spist MEGET. Efter pausen skulle nogle elever til fysioterapeut, mens vi andre smagte de bagte hokkaidogræskar og ristede græskarkerner, vi også havde lavet, mens vi fandt flere opskrifter til de kommende mandage. Tirsdag var hele skolen jo i biografen og se "Den lille Prins". Efter frokost gik vi ud i det dejlige solkinsvejr og legede "Spark til Bøtten". Der var mange opfindsomme gemmesteder, og der blev grinet meget imens. Vi sluttede dagen af med en rask lille fodboldkamp; drengene mod pigerne. Det er nogle gode fodboldspillere, der er kommet på denne linje. Kampen endte 3:3, og alle sluttede af med røde kinder.

På friluftlinjen startede vi ugen med en tur ud af huset. Vi ville gerne vise hvad friluftlinjen repræsenterer og kommer til at tilbyde i løbet af året, hvilket selvfølgelig er en masse spændende oplevelser udendørs. Derfor tog vi selvfølgelig en tur i skoven. Vi tog til Jenle plantage, hvor der er glimrende skovområde med bålplads, shelters og brændekløvning. Derudover er skoven kørestolsvenlig. På turen skulle vi samle en masse ting, som findes i en rigtig dejlig efterårsskov. Heriblandt blade, bær, svampe mm. Vejret var helt igennem fantastisk med klar himmel og kølig luft. Det gør enhver frisk! Da vi kom tilbage til skolen, skulle vi lave bestemmelser på alle de spændende ting, vi havde fundet. Vi gik derfor i krig med at finde navne på alle de forskellige ting, vi havde bragt med hjem. Der kom mange gode samtaler og observationer ud af disse bestemmelser. Tirsdag var vi alle med "Skolen i biografen" for at se  den fine film "Den lille prins" - det var et hit. Over middag gik vi ned til fjorden i det dejlige vejr og samlede skaller og kastede sten i vandet. Alt i alt et par rigtig gode dage på Friluftslinjen.

 

Musiklinjen på Limeren er i gang – ”tju-bang”.                                                                          Så er vi i gang! 9 forventningsfulde og glade elever stod mandag morgen klar til at give den gas på musiklinjen. Vi fik startet godt ud med en "goddagsang" omkring klaveret og fundet sange til ”vores egen sangbog”. Her får eleverne lov til selv at vælge, hvilke sange de gerne vil have med i sangbøgerne, og det kan være både ”synge-sange” og ”danse-sange”. Vi har arbejdet med rytmer, hvor vi skulle klappe og trampe vores navne, sunget sange vi godt kan lide, og lavet "Hit med sangen". Vi vil til sidst på hver linjedag afslutte dagen med YOGA-lignende bevægelser og afspænding, hvilket udfordrer elevernes kropsbevidsthed og koordination, og samtidig giver mulighed for en masse grin. Vi glæder os til at lave musik og dans med de 9 musik-glade elever på linjen!

Tirsdag skulle hele skolen på tur. Turen gik til Løgstør biograf, hvor vi skulle se "Den lille prins". Filmen er en animationsfilm, som er baseret på en bog med samme navn. Filmen handler om en pige, som er under stort pres i forhold til at skulle blive tidligt voksen og tage ansvar. I hendes liv er der ikke plads til venner, fantasi og leg. Det ændrer sig, da hun møder sin nye nabo, som lærer hende om alle disse værdier gennem hans fortælling om den lille prins. Filmen var rigtig god og blev modtaget godt af eleverne. Efter frokost stod den på motion på linjeholdene. Det er godt at få rørt kroppen efter en tur i biografen.

Onsdag havde vi som altid kor, hvor der nu øves intensivt til julekoncerten nede i Løgstør kirke d. 7. december. Alle i gruppe 4 er jo med i koret i år, så vi håber selvfølgelig at se rigtig mange af jer den aften! Om formiddagen blev der arbejdet med indtaling og oplæsning af beskeder på mobilerne - nogle har helt styr på det, andre øver sig. Derudover blev der arbejdet med faglige opgaver. Over middag var der træning ved fys. mm.

Torsdag var der boundervisning - vi startede dagen med at finde billederne på computerne. Der skulle findes billeder af ting, som man skal bruge, når man flytter hjemmefra. Hvilke ting skal man have i sit køkken, i sin stue og på sit soveværelse. Derefter blev der printet, klippet og klistret. Over middag var der minibotræning i lejligheden.


Fredag var der svømmeundervisning og ridefys. Herefter øvede koret endnu engang, og vi fik afrundet ugen.


Bodel:

I weeenden d 27-29/10 var vi en tur ude og besøge Sofie vores vikar, vi bagte cupcakes og snakkede med hunden. Det var rigtig hyggeligt, og det var nogle rigtig gode kager. Søndag var vi i Ålborg på loppetur og fik også handlet ind til aftensmaden.

Vi nyder at være tilbage i gruppen - det kan tydeligt mærkes på pigerne, de er bla. meget snakkende, har mere overskud og overblik over hverdagene. Vi er kommet igang igen med de tiltag, vi havde planlagt ifht. at øve selvstændighed i gruppe 4 rammerne. Flere har lavet nye cykelskemaer og har selv besluttet, hvad præmien skal være. Vi har et hængeparti med en bowlingtur, som de har cyklet sig til, den skal vi også have arrangeret.

Der er ændret lidt i strukturen i gruppen, så fremover er mandag gruppe 4 dag. Den dag er alle i gruppen, og vi hygger os sammen om forskellige aktiviteter. Kæreste/venindetid er flyttet til tirsdag. Vi holder elevernes møde om mandagen nu og har fælles lavet en plan for mandagene frem til jul.

På torsdag har vi en stor fest, en del af "Kultur der duer" - så vi har været på skolen og hjælpe med at lave udsmykning til festen, festen står i eventyrets tegn.

På søndag er det Kristina der tager imod, hun er i gruppen fra kl. 17.30.

Ha en rigtig god weekend.

Mange hilsner fra elever og perosnale i gruppe 4

< Tilbage