< Tilbage

Ugebrev - uge 45 - Gruppe 310-11-2017 - 08:30

Så startede linjerne endelig...

 Kære Forældre, søskende, fætre og kusiner, onkler og tanter og bedsteforældre.


På FRILUFTSLINJEN startede vi ugen med en tur ud af huset. Vi ville gerne vise hvad friluftlinjen repræsenterer og kommer til at tilbyde i løbet af året, hvilket selvfølgelig er en masse spændende oplevelser udendørs. Derfor tog vi selvfølgelig en tur i skoven. Vi tog til Jenle plantage, hvor der er glimrende skovområde med bålplads, shelters og brændekløvning. Derudover er skoven kørestolsvenlig. På turen skulle vi samle en masse ting, som findes i en rigtig dejlig efterårsskov. Heriblandt blade, bær, svampe m.m. Vejret var helt igennem fantastisk med klar himmel og kølig luft. Det gør enhver frisk! Da vi kom tilbage til skolen, skulle vi lave bestemmelser på alle de spændende ting vi havde fundet. Vi gik derfor i krig med, at finde navne på alle de forskellige ting vi havde bragt med hjem. Der kom mange gode samtaler og observationer ud af disse bestemmelser. 

 

På KUNSTLINJEN startede vi op med et lille farvelærekursus, hvor eleverne skulle fremstille deres egen farvecirkel. Vores første store fælles projekt bliver fremstilling af endnu en "krativ bænk" til skolen. Kasper hjalp Ole med at save brædder til bænken, som hele holdet efterfølgende hjalp hinaden med at male grundmaling. Herefter skulle eleverne i gang med at lave deres første skitser til bænken.Tirsdag skulle hele skolen i biografen og se Den lille Prins. Da vi kom til tilbage fra biografen snakkede vi om filmens handling og lavede hjerter med rævens ord til prinsen: "Det er kun med hjertet, man kan se rigtigt. Det væsentlige er usynligt for øjet".

 

På KOST OG MOTIONSLINJEN startede mandag med at gå en tur ned i Fakta for at handle ind til frokosten, som vo jo selv skal lave på denne linje. I Fakta snakkede vi om, hvorfor vi valgte de varer, som vi gjorde. Mange af eleverne havde en mening om, hvilke rodfrugter, der skulle i dagens suppe. Tilbage i køkkenenet snittede og hakkede vi, så det var en lyst. Peter lavede en dej til et lækkert madbrød, mens alle andre havde tralvt med gulerødder, knodselleri, kartofler, æbler og pastinakker. Der blev stegt seranoskinke, istedet for bacon, men det smagte lige så godt. Vi blev færdige 5 minutter i spisetid, så det var virkelig godt arbejde af alle. Og det smagte rigtig godt, så der blev spist MEGET. Efter pausen skulle nogle elever til fysioterapeut, mens vi andre smagte de bagte hokkaidogræskar og ristede græskarkerner, vi også havde lavet, mens vi fandt flere opskrifter til de kommende mandage. Tirsdag var hele skolen jo i biografen og se "Den lille Prins". Efter frokost gik vi ud i det dejlige solkinsvejr og legede "Spark til Bøtten". Der var mange opfindsomme gemmesteder, og der blev grinet meget imens. Vi sluttede dagen af med en rask lille fodboldkamp; drengene mod pigerne. Det er nogle gode fodboldspillere, der er kommet på denne linje. Kampen endte 3:3, og alle sluttede af med røde kinder.


Musiklinjen på Limeren er i gang – ”tju-bang”.
Så er vi i gang! 9 forventningsfulde og glade elever stod mandag morgen klar til at give den gas på musiklinjen.
Vi fik startet godt ud med en "goddagsang" omkring klaveret og fundet sange til ”vores egen sangbog”. Her får eleverne lov til selv at vælge, hvilke sange de gerne vil have med i sangbøgerne, og det kan være både ”synge-sange” og ”danse-sange”. 
Vi har arbejdet med rytmer, hvor vi skulle klappe og trampe vores navne, sunget sange vi godt kan lide, og lavet "Hit med sangen".
Vi vil til sidst på hver linjedag afslutte dagen med YOGA-lignende bevægelser og afspænding, hvilket udfordrer elevernes kropsbevidsthed og koordination, og samtidig giver mulighed for en masse grin.
Vi glæder os til at lave musik og dans med de 9 musik-glade elever på linjen!


Onsdag var der som vanligt KOR og gåtur for gruppe 3's elever. I koret er vi nu begyndt at øve sange til julekoncerten i Løgstør Kirke d.7/12. Spændende og sjovt at øve julesange. Efter pausen samlede vi op på filmen "Den lille prins" og malede akvarel-billeder af prinsen, og over middag cyklede vi en tur i det skønne efterårsvejr!


Torsdag: Boundervisning piger. Efter morgensang og skift af sengetøj var pigerne hurtigt klar til en rask morgengåtur. Her var opgaven at finde valgplakater rundt på ruten. Faktisk var der mange flere billeder, men det var af de samme personer. Billederne af de plakater, vi fandt, kan I se her i ugebrevet. I pausen hyggede vi os med god musik, og hygge med de andre. Efter pausen skulle vi finde ud af, hvad det betyder, at der er kommunalvalg og regionsvalg d. 21. november. Hvem der kan stemme, hvor man kan stemme og hvor mange der skal være i et byråd. Var det 21 eller 27 i Vesthimmerlands Kommune? Vi snakkede også om de forskellige partier. Vi så også nogle små videoer om at stemme. Vi lærte også at man skal have et valgkort med hen til valgstedet, som man så afleverer og får byttet til en stemmeseddel. De fem af pigerne er jo atten år eller ældre den dag vi skal til valg. Over middag var det tid at få handlet de ting, som pigerne manglede. Men det styrtregnede da vi skulle til et gå, så vi ville gerne låne en af skolens biler. Heldivis kom den røde bus hjem.


Fredag behøvede eleverne næsten ikke hoppe i svømmehallens vand for at blive våde, da regnen silede ned hele morgenen! Men i vandet kom de, og fik svømmet en masse baner. Koret har fået lov til at øve sig på julekoncerten om fredagen her i novembermåned, og det foregår i ugebrevstimen, så det er en lille flok fra gruppe 3 (Mathias, Emma, David og Simon) der har timen sammen. Maria er til ridefysioterapi om fredagen.

I næste uge er der atter linjer, det tager lige et par uger inden både lærere og elever vænner sig til den nye skolestruktur. Men lytter man til eleverne, glæder de sig over de linjer de er kommet på.


Bodel:

Fredag: Så  blev der endelig weekend.! I den forbindelse var der en af eleverne der hjalp med at bage kage, som skulle spises senere på aftenen. Drengene hyggede sig i fællesstuen til afslapning, guf og "Vild med dans".

Lørdag: Om dagen var der nogle elever, der hjalp med at bage pølsehorn. Senere var der mange af drengene der deltog i Geo Mac, hvor vi hver især byggede nogle fine figurer. Om aftenen fik vi mad udefra, hvor drengene selv måtte vælge, hvad de havde lyst til. Efterfølgende så Shrek 3, hvor vi havde besøg af nogle elever fra de andre grupper. Sammen fik vi is og flødeboller, mens vi nød filmen, som alle syntes var meget sjov. Nogle elever sluttede lørdag aften af med et spil UNO sammen med nattevagten.

Søndag:Var der mange elever, der sov længe. Efterfølgende deltog alle i brunch, hvor vi fik Æg, bacon, rundstykker og hvad dertil hører. Senere var der nogle der var med til at se  "Løvernes konge" i fællesstuen. Nogle elever var så småt begyndt at skrive deres ønskeseddel til jul, og sad og grublede over, hvad de kunne tænke sig. Om aftenen kom alle de andre elever retur fra weekend, hvor vi sammen fik et lækkert måltid mad.

Mandag:Mandag aften afholte vi mandagsmøde, hvor eleverne fik en kort informantion om, nogle ting der sker på Limfjordsskolen. Senere var der mange elever der slappede af på hiandens værelser, hvor der blev snakket, hørt musik mm. 

Tirsdag: Blev der afholdt aftenskole, hvor nogle var til musik, mens andre var kreative eller makkede i deres arbejdstøj. I pausen havde eleverne mulighed for at komme ned i kælderen, hvor de hørte højt musik, dansede, snakkede mm.

Onsdag: Tog vi til svømning i Rønbjerg. Om aftenen var der nogle, der var med i fællesstuen for at se den store bagedyst. Mange elever er uenige om, hvem der skal vinde, så vi hæppede på vores farvoritter.

Torsdag: Var der tilbud til de aktive om at deltage i hockey eller gymnastik. Om aftenen afholdte vi kreativ aften, hvor vi forberedte eventyr-pynt, som skal bruges vi skal holde fest på Limfjordsskolen. 

Fredag:Skal alle elever sendes hjem på weekend.

Alle elever skal i gang med at købe julegaver d. 25 november og 2 december. Derfor vil vi gerne at I sender nogle ønskesedler med eleverne, så vi kan støtte dem I at købe gaver. Husk at det skal være gaver for nogle overkommelige beløb. 

Søndag står Anne og Christian klar til at modtage de nyankomne elever.

God weekend fra gruppe 3. 

< Tilbage