Ugebrev - uge 43 - Gruppe 325-10-2017 - 11:44

Tilbage efter en dejlig ferie

Kære Alle

Mandag mødtes vi alle til morgensang i Pyramiden, og det var dejligt at se hinanden igen efter ferien. Efter morgen-gåturen og kreativ opvarmning, skulle vi høre om Danmarks Cykelmuseum, som vi skal besøge i morgen. Vi så en lille video derfra, og snakkede om nogle af de cykler, vi skulle se b.la. en væltepeter fra omkring år 1880. Bagefter delte vi os i 3 hold og cyklede en tur i området meget fokuseret på at overholde reglerne i trafikken.

Over middag var der værksteder, og der blev trommet i rytmeværkstedet, læst og lyttet i læseværkstedet, hamret i sløjdværkstedet og sunget og motioneret i musik & sanse-værkstedet.

Tirsdag skulle vi afsted til Cykelmuseet i Aalestrup lige efter morgensang. Forinden havde vi pakket lidt kiks til formiddagspausen. På vejen til Aalestrup købte vi ind til selvsmurtrugbrødsmadder til vores frokost.

Aalestrup Cykelmuseum har til huse i en meget flot gammel villa midt i byen. Museet var stopfyldt med cykler, knallerter, kørestole, løbehjul, radioer, pladespillere og MEGET mere!  Det var ikke fra nyere tid tingene var fra. Feks var der en cykel fra 18-tallet, ja der var faktisk rigtig mange gamle cykler og knalllerter fra den gang tipoldefar var ung. I kan måske se nogle af dem på billederne.

Agner, som er en gammel pensionist og frivilligt passer musseet, viste os rundt og fortalte en masse gode historie om tingene.

Da vejret ikke var særligt madpakkeagtigt, tog vi en hurtig beslutning, og kørte hjem til Anne-Louise og spiset rugbrødsmadder. Vi nåede også at kigge til kalvene, hestene og hunde. Vi havde en dejlig udflugt!

Onsdag startede meget regnfuld. Heldigvis skulle vi jo starte med kor lige efter morgensang, så det passede vejret lige til. Det var værre for de elever, der ikke havde kor. De var noget våde, men meget friske, da de kom tilbage fra morgen gåturen. Efter formiddagspausen gik vi i gang med at arbejde med "Den lille Prins", som vi skal ind og se i biografen om et par uger. Den originale bog er skrevet af en pilot, der havde oplevet som barn, at de fantasiløse voksne ikke kunne se, hvad hans tegninger forestillede. Eksempelvis troede de, han havde tegnet en hat, selvom det var en kvælerslange, der havde slugt en elefant. Vi skulle også tegne noget, som kunne havne i en slangemave. De andre elever skulle så gætte, hvad slangen havde spist. Der kom mange gode bud lige fra Titanic, en kommode og Kandis... Eleverne bestod testen, der absolut viste, fantasien IKKE havde forladt dem.

Efter frokost var det tid til værksteder og fysioterapi. I sunde snacks lavede vi en ærtesmoothie med lakridsrugbrødsdrys og hjemmelavede knækbrød, som vi serverede for alle elever til overlap.

Torsdag Boundervisning. Pigerne havde boundervisning, hvor vi fik tjekket værelset, og alle fik skiftet sengetøj. Vi nåede også morgengåturen. Efter pausen arbejdede vi med penge, og vi fik spillet pengebingo. Vi så Ultra Nyt, og alle fik fortalt, hvad de havde behov for at få handlet. Over middag gik vi ned i byen, og pigerne var gode til handle, med tanke på, at der skulle være penge tilovers til weekenden og til aftenskolen på tirsdag.

Fredag morgen var gruppen som altid til svømmeundervisning i Rønbjerg. Det koldt! sagde Katrine. Heldigvis blev hun varm igen under bruseren og når hun svømmede en masse baner. Bagefter var der morgensang, hvor vi sang Livstræet. En sang eleverne er SÅ gode til. I ugebrevstimen læste vi ugebrevet og så Ultranyt.

I næste sker der ikke noget udsædvanligt. Vi skal arbejde videre med Den Lille Prins.

Tilbage er kun at sige GOD WEEKEND FRA GRUPPE 3

Bodel:

Lørdag og søndag: Var der nogle enkelte elever, der blev tilbage på skolen, hvor der blev slappet af med gode film, musik og spil. Lørdag aften blev der hjulpet til med at handle ind, så der kunne blive tilberedt burgers til aftenmad. Herefter der blev slappet af med "Voice Junior" i fjernsynet. Søndag kom alle de andre elever retur på Limfjordsskolen med gode og spændende historier fra deres respektive efterårsferier.

Mandag: Blev der afholdt mandagsmøde, hvor eleverne blev informeret om, hvilke hold de var kommet på i forbindelse aftenskolen. Eleverne så meget frem til de forskellige hold, de havde tilmeldt sig.

Tirsdag: Blev der afholdt aftenskole, hvor de fleste elever deltog. Der var både mulighed for at melde sig på musik, dans, madlavning, krea. mm. Eleverne var meget trætte da de kom hjem fra aftenskolen, og havde ingen problemer med at falde i søvn.

Onsdag: Tog mange elever i badeland i Rønbjerg feriecenter. Om aftenen så vi "Den Store Bagedyst", hvor nogle elever allerede havde fået nogle faroritter i programmet.

Torsdag: Stod den på afslapning efter en lang dag i skole, hvor nogle elever besøgte hinanden på kryds og tværs, mens andre så fjernsyn i fællesstuen eller på eget værelse.

Fredag: Drengende tager hjem, mens pigerne bliver tilbage og nyder weekenden. I aften skal der slappes af med vild med dans og hygge med gode veninder.

På søndag Står Karen og Marco klar til at modtage de nyankomne elever.

God weekend fra gruppe 3