Ugebrev - Uge 43- Gruppe 227-10-2017 - 10:45

Aftenskole og nyt emne i skolen: DIG MIG OG FÆLLESSKABET. :-)

Kære Forældre.

Skole

Mandag var eleverne klar til at tage fat på skolen igen efter ferien. Vi startede med at synge fødselsdagssang for Peter, som fyldte 18 år.

På det store skolehold arbejder eleverne videre med deres Power Point præsentation. De finder billeder fra ugebrevene og sætter ind i deres præsentation og skriver tekster til. Eleverne kan lide arbejdet og er meget optaget af at skrive på computer.

Det lille skolehold havde travlt med at forberede besøg fra Løvvangsskolen tirsdag.

Over middag var elever på værksteder - Fysioterapi, Træværksted, Rytmeværksted, Sans og musik og Læseværksted. Eleverne er glade for værkstederne, hvor de møder andre lærere og elever fra de øvrige grupper.

Tirsdag kom Løvvangsskolen desværre ikke, da de var kommet til at dobbeltbooke. Vi besluttede derfor at arbejde videre med Power Point præsentationerne.

Over middag så vi filmen SUPERBROR, som er en film, som handler om drengen Buller, som har autisme, og hans bror Anton. Den er en blanding af realisme og fantasy. Den er underholdende, men indeholder også alvorlige emner. Den operere med begreberne normal/unormal, søskendeforhold og mobning.

Onsdag var der igen kor - eleverne nyder at synge sammen. Denne dag var der en fotograf med, som skulle tage billeder til en artikel om musikundervisningen på Limfjordsskolen.

Efter 10-pausen tog vi fat på et nye emne: Dig Mig og Fællesskabet, hvor vi arbejder med sociale kompetencer. Vi tager udgangspunkt i de enkelte elevers kompetencer. Vi laver både fysiske, mundtlige og skriftlige øvelser. Hver gang arbejder vi med opvarmning, hvor vi alle får kroppen godt i gang. Eleverne var rigtig gode til at deltage og fik snakket på kryds og tværs med hinanden.

Over middag var der igen værksteder, hvor eleverne er fordelt på Kunstværksted, Sammenspil, Sunde snacks og sport.

Torsdag havde eleverne botræning og boundervisning. Skoleholdet startede med at skifte sengetøj og rydde op på værelset. Herefter gik de en lang morgengåtur. Efter 10-pausen skulle holdet arbejde med pengekendskab og økonomi. Undevisningsprogrammet Matematik Fessor, havde gode opgaver med mønter, som vi lavede i fællesskab på holdet. Bagefter lavede vi opgaver med "rigtige" penge, som vi havde lånt af Jane på kontoret. Over middag cyklede eleverne til banken og hævede lommepenge og fik en motionstur samtidig.

Fredag var der svømmeundervisning, men 11 elever måtte blive hjemme pga. forskellige omstændigheder. Kent og Annemette blev hjemme hos dem og lavede anden form for motion.

Bodel

Mandag

Mandag morgen var eleverne hurtige til at stå op, de skulle nemlig ind og synge fødselsdagssang for Peter som blev 18 år. Da skoledagen var færdig, ventede en overraskelse ovre i gruppen. Der var dækket op med fødselsdagsbord og Peters forældre og bedsteforældre var kommet for at fejre ham. De havde lækker kage med. En rigtig hyggelig dag.

Tirsdag

Om aftenen startede AOFs Aftenskole igen. Eleverne i gruppen er fordelt på mange forskellige hold, som er: Håndarbejde, ravslibning, madlavning, cykelværksted, musik, dans, motorlære og træsløjd. I pausen er der diskotek og en lille bod, hvor mange kan købe lidt lækkert.

Det var en stor succes og eleverne snakker allerede om nu, at de glæder sig til næste tirsdag.

Var der svømning i Rønbjerg, stort set alle eleverne deltog denne gang.

Efter aftensmaden var der Onsdagsmøde, her havde vi lavet er lækkert ostebord, hvor der også var vindruer og peberfrugter. Mødet blev brugt på at lave nye pligter og eleverne fik lov til at ønske, hvad de gerne ville. Alle var godt tilfredse da mødet sluttede. Inden sengetid ville flere af eleverne gerne have fodbad, så det blev der hygget gevaldigt med i køkkenet.

Torsdag

Var der som sædvanlig botræning og boundervisning. Om eftermiddagen var gymnastik og fodbold aflyst, så der blev hygget i gruppen med musik, fifa, brætspil og hvad eleverne ellers havde lyst til.

Vi vil meget gerne, at i begynder at sende vintertøjet med herop: Vinterjakke, hue, vanter, støvler, halstørklæde osv. Så vi kan se, hvad eleverne mangler og kan få dem købt med dem.

OBS.: Husk at alle eleverne bliver sendt hjem i weekenden d. 10-11-12. november, da al personalet skal på kursus.

På søndag er det Tina og Camilla som tager i mod på skolen.

Rigtig god weekend!

Mange hilsner gruppe 2.