Ugebrev - uge 17 - Gruppe 226-04-2018 - 14:15

God Bededagsferie til alle.

Kære alle

Endelig kom vi til at lave dansk mad på kost og motionslinjen. Det var selvfølgelig den danske nationalret; stegt flæsk med persillesovs og kartofler dertil æble og tomatsalat med rødløg og timian. Til dessert lavede vi rødgrød, dog uden fløde... Der blev arbejdet med stor koncentration og glæden var stor, da vi skulle spise. Over middag cyklede vi en lille tur i det dejlige vejr.

Tirsdag skulle vi igen være aktive. Vi måtte dog undvære Mikkel og Peter, der begge var i praktik ude på Lounsgården. Vi andre startede med fælles opvarmning i pyramiden efterfulgt af vores løbetur. Efter formidagspausen gik vi i gymnastiksalen, hvor vi skulle prøve kræfter med vores flip-flops; vi har både lavet en med 8 forskellige aktiviteter i, og vi har lavet en massage-flip-flop med 8 forskellige massageøvelser i. Det fungerede rigtig godt. Over middag lavede vi faglige opgaver.

kunst- og håndværkslinjen er vi i denne uge gået i gang med at arbejde med glas. For mange elever er det første gang de prøver at arbejde med dette materiale. Det allerførste projekt eleverne skal lave er et glasbillede, hvor de først laver en skitse af deres valgte motiv. Først så eleverne billeder og hørte om de fugle der lever og yngler på Island. Herefter skulle de vælge den fugl de ville lave deres motiv af. Mandagen gik med at lave skitser og gøre klar til glas arbejdet. Annemette havde forberedt nogle glasplader, som eleverne skulle arbejde på. Tirsdag gik vi så i gang med glasbillederne.

Friluftslinjen havde et par dage i smådyrenes tegn. Mandag var vi i skoven og fandt diverse smådyr. Vejret var faktisk rigtig fint, og der var masser af fuglesang. Tirsdag havde vi besluttet, at vi ville ned til kanalen her i Løgstør for at fange krabber mm. Vejret var dog helt efterårsagtigt, så det blev til en noget kortere tur. Vi fik dog fanget et par krabber og afprøvet vores teknik. Når vejret bliver bedre, må vi afsted igen.

På Musiklinjen, har vi i denne uge arbejdet med ”Midt om Natten”, hvor vi udover at fortsætte med at øve på titelsangen, begyndte på en af de andre mange gode sange som er med i filmen. Vi fik rokeret lidt på instrumentbesætningen, og herefter fik vi gang i ”Haveje”. Wow det lød godt, og bliver helt vildt godt når vi skal spille det for jer.
Tirsdag fik vi så taget hul på filmen ”Midt om Natten”. Det er en film med masser af god musik, som vi alle kender, og den skal vi se færdig i næste uge.
Vi har ligeledes arbejdet med nye sange til synge/dansemappen, vi har arbejdet med at personlige idolbøger, og vi har haft afspænding, så det har været to dejlige dage på musiklinjen.

Mikkel og Peter var i praktik på Lounsgården mandag, tirsdag og torsdag. De har haft nogle gode dage med masser af spændende udfordringer! De har fodret dyr, lavet skovarbejde og tømrerarbejde. Det har været nogle aktive og spændende dage!

Onsdag

Startede dagen med kor, hvor der blev lavet surprise for Ylle, som havde fødselsdag. Efter kor skulle vi lave rollespil igen! I sidste uge spillede vi første scene i fortællingen om Erik den røde, så nu var det tid til scene to. I denne scene udspiller der sig mange forskellige scenarier. Det korte af det lange er, at Erik kommer i problemer, efter at have slået nogle folk ihjel, og bliver derfor dømt fredløs, så han må flygte til Grønland. Eleverne elsker at dramatisere og er nogle sande naturtalenter! Over middag var der behov for noget frisk luft, så vi lavede et gåhold og et cykelhold.

Torsdag var der boundervisning i skolen. Holdet var Tilde, Maja, Simon, Michelle, Emilie og Peter, som var i praktik i denne uge.

Eleverne startede med at skifte sengetøj og gøre rent på værelserne. Herefter gik vi en lille morgentur. I skolen skrev eleverne tekst til billeder fra vores rollespil om Erik den Røde. Faktisk bliver det elevernes helt egen udgave af Erik den Rødes saga :-) Efterhånden er historien ved at have sat sig fast i elevernes hukommelse, så vi håber, at når vi står på Tingsletten på Island er det nemmere at forestille, hvad der er foregået der for mere end 1000 år siden.

Vi nåede også en tur i banken og en frisk cykeltur over middag.

Bodel

Uge 17 må siges at være fødselsdagsugen her i gruppe 2.

Hele tre elever har eller har haft fødselsdag i denne uge. Nemlig Michelle, Kasper og Maja, så meget af ugen har stået på fødselsdagsfejring.

I weekenden var der hygge på programmet, hvilket bestod af fællesspisning med gruppe 3 og en lille gåtur i Aggersund. Mandag aften var det igen tid til FDF, temaet denne gang var "livsrejse". Denne aften bagte nogle af eleverne også kage med vores studerende Bente. Bagningen er en del af et projekt i forhold til hendes studie.

Tirsdag aften holdte vi den første fødselsdag. Vi fik fejret Michelle med lækker mad og kage. Onsdag var to af skolens busser udlånt, så der var ingen svømning for gruppe 2s vedkommende. Vi skulle også holde fødselsdag igen den aften, da det nu var Majas tur til at blive fejret, med lækker mad, sodavand og slikposer.  Der er desuden blandt andet blevet gået ture, hygget på værelserne, spillet spil i stuen og hørt musik.

Søndag er det Kirsten og Cecilie som tager imod på skolen.

I ønskes alle en deljlig ferie.

Hilsen elever og personale i Gr.2