< Tilbage

Ugebrev - uge 15 - Emneuge Fælles ugebrev13-04-2018 - 12:09

Det har været en fantastisk emneuge om vikingetiden :-)

Kære Alle.

I denne uge har det almindelige skema været "lagt på hylden", da hele skolen skulle have emneuge om VIKINGETIDEN. Som I alle ved, rejser hele Limfjordsskolen til Island på studietur i uge 22. I den forbindelse kommer vi selvfølgelig ikke udenom, hvorledes vikingerne kom til Island og bosatte sig i perioden år 900-1050 e.kr.

I denne uge har eleverne lært en masse om, hvorledes livet var som vikingebonde i både Danmark og Island. De har hørt hvorledes vikingerne drog på togt og sejlede til store dele af verden, hvor de handlede og plyndrede. De vendte hjem med guld, sølv, sukker, krydderier og trælle, som de havde handlet og plyndret sig til!! Det var en spændende, men også barsk og voldsom tid.

Eleverne har i denne uge været på forskellige værksteder, hvor de har fremstillet, våben, skjolde, smykker og beklædning, samt lavet middagsmad over bål. Fredag afsluttede vi emneugen med vikingelege, tvekamp og bålhygge.


Vikingemad over bål.

De gæve vikinger kan andet end at slås med sværd, handle med andre lande og stjæle fra de fremmende, de er nemlig også gode jægere. Heldigvis blev der mandag morgen nedlagt 4 "vildsvin" i skoven ved Limfjordsskolen (Fakta). Så var der nok kød til alle hold i vikingeugen. Forrådet af grønsager var ved den hellige gud Odins hjælp stadig stort nok trods den kolde og strenge vinter. Alle fik mange kartofler, løg og pastinakker i gryden. Sammen med vildsvinekødet blev grønsagerne kogt og tilsat passende med krydderurter. De sultne vikinger blev godt mætte. Det er meget anderledes at lave mad over bål, og vi kom alle til at lugte godt af røg. Efter en pause var der tid til at lave en dessert, som var små brød, bagt på bålet sammen med æbleskiver, honning og nødder. Nogle fik også tid til at snitte en pløk til at lege/dyste med på græsset. 


Smykkeværksted

Et af ugens værksteder har været et kreativt værksted, hvor hovedopgaven var at lave en halskæde. Halskæden blev lavet af eleverne selv, hvor de smelter et stykke tin og hælder det i en form. Langt de fleste elever valgte at lave en Thors hammer! Efter selve smykket var størknet, skulle de selv bore hul og sætte lædersnor i. Halskæderne er blevet rigtigt flotte! Udover at lave en halskæde, var der desuden mulighed for at lave beklædning. Der blev lavet alt fra kapper og hjelme til punge. Nu ligner eleverne vaskeægte vikinger! 


Våbenværksted

Et værksted har været i krigsførelsens tegn. Vikingerne var jo nogle barske krigere og erobrere. Derfor skulle vi selvfølgelig også have et værksted, hvor man kunne lave våben. Det var bue og pil, og enten sværd eller økse. Der blev brugt gaffatape og plastik i lange baner, og kreativiteten var i top! Alle våbene skulle bruges til den store kampdag om fredagen, hvor eleverne skal dyste imod hinanden i bla. tvekamp og bueskydning. 


Vikinge idrætsdag (Fredag)

Fredag var kuliminationen på en virkelig fed uge! Alle vikingerne samledes i pyramiden til morgensang og vikingedans. Efterfølgende samledes alle på sportspladsen i fuld udrustning og var klar til dagens aktiviteter. Vi havde desuden fået besøg af en journalist fra Nordjyske, som tog billeder, lavede interviews og skriver en artikel om hele forløbet, både emneugen, men også mere generelt i forhold til vores studietur og forberedelserne hertil. Dagens aktiviteter var: Tvekamp, kamp på bom, bueskydning og "plyndringstogt". Alle elever fik rig mulighed for at anvende alle de genstande de har arbejdet hårdt på hele ugen! Der blev virkelig gået til den. Samtidig havde vi bål, hvor man kunne få en pandekage. Efter alle aktiviteterne, samledes vi i pyramiden til fælles afrundning af ugen. Der blev uddelt diplomer og præmier. Tak for en fantastisk sjov og spændende emneuge! 

Husk også at se stemningsbillederne fra onsdagens forårskoncert i Løgstør kirke - de ligger på forsiden.

Mvh alle vikinger fra Limfjordsskolen 

Gode weekend


< Tilbage