Ugebrev - uge 14 - Gruppe 206-04-2018 - 10:29

En kort skoleuge med vinter og forår i en god blanding. . . det er svært at klæde sig rigtigt på i denne tid!!

Kære forældre.

I denne uge var der kun en linjedag pga. af påskeferien.

Skole

På kost og motionslinjen startede vi ud tirsdag morgen med en frisk - meget frisk løbetur i sne og blæst! Efter pausen gik vi i gymnastiksalen, hvor der heldigvis var varmere vejr. Vi lavede vores aktivitetsbane, hvor vi slog med terning om, hvad vi skulle lave. Bagefter var det "nip-napperen", vi skiftedes til at vælge i. Vi fik både lavet lidt brydning, gå trold og skraldemandslegen, hvor pulsen rigtig kommer højt op. Efter pausen havde Martina lavet en overraskelse til os. Hendes mor havde sendt noget pulver til at farve hønseæg i, og så skulle vi lege en østrigsk leg, hvor man slog de hårdkogte æg mod hinanden indtil der blot var 1 æg tilbage. Det var en sjov tradition, som vi gerne vil prøve igen. Bagefter var vi inviteret til koncert hos musiklinjen. Fed koncert!

Onsdag var vi igen samlet på linjen lige en halv times tid, da vi fik besøg af 4 unge piger fra en Idrætsefterskole, der skulle ud og se, hvordan idrætsundervisningen ser ud her på Limfjordsskolen. Pigerne blev taget rigtig godt imod af vores elever, og alle deltog på kryds og tværs i de forskellige aktiviteter, vi havde gjort klar til. Nu har pigerne et billede af vores elever, og vores metoder at lave undervisning på. Så om to uger (tirsdag i uge 16) er det vores tur til at komme ud og besøge dem og deres skole. Her har pigerne forberedt noget idrætsundervisning til os. Det bliver super spændende, så det ser vi meget frem til!

Kunstlinjen havde vi planlagt en udflugt til Aggersborg, som ligger på den anden side af Limfjorden. Aggersborg har været den største af 4 ringborge i Danmark i Vikingetiden. Fra år 980 - 1000 lå der 48 store langhuse inden for volden, som er 240 m i diameter. Husene kunne rumme 5000 mennesker.

Trods voldsomt snevejr kæmpede vi os op på volden, hvor vi kunne kigge ned, hvor husene har ligget. Der var en god udsigt  til alle sider, så her har vikingerne haft et godt overblik over de skibe, der sejlede på fjorden. Ved siden af Aggersborg er der lavet en fin udstilling, som fortæller om byggeriet af borgen og tiden, hvor Harald Blåtand var konge i Danmark. Det var fine illustrationer, som eleverne var optaget af at kigge på og høre om. Over middag arbejdede vi i klassen med bænkeprojektet, som nærmer sig sin afslutning. Vi var inviteret til en lille koncert på musiklinjen, det var hyggeligt :-)

Friluftlinjen var tirsdag på tur til Lille Vildmosecenteret. Her havde vi en aftale med en af deres naturformidlere, og vi lærte en masse om dyrelivet i vildmosen. Vi lærte bl.a. om skind, gevirer, knogler osv. Alt i alt en meget spændende dag, omend vejret var noget koldt - nu glæder vi os altså til noget lunere friluftsvejr! Vi så desværre ikke nogle af elgene i området derude, så vi måtte nøjes med de udstóppede dyr.

Musiklinjen skulle tirsdag spille koncert for elever og personale på skolen, så alle var topmotiverede og spændte fra morgenstunden. Koncerten var en del af vores emne om ”Sammenspil”, og vi skulle optræde med to sange ”Danse i måneskin” og ”Jamaica”. Hele formiddagen gik med at øve og lave og uddele billetter til koncerten. Vi flyttede alle borde og stole ud til siderne i musiklokalet, så der var plads til dansende tilskuere. Kl.13.30 åbnede billetdrengene døren til lokalet og så var der koncert! Og det gik bare såååå godt ;-D Bagefter var vi glade og trætte.

Onsdag havde vi undervisning på gruppeholdet. Vi skulle høre fortællingen om Erik den Røde færdig. Annemette fortalte hvordan Erik på Altinget (Tingsletten) blev dømt fredløs, fordi han havde slået to mand ihjel og måtte flygte videre mod vest. Eleverne skulle lave Erik den Rødes boplads færdig og fremstille Tingsletten, hvor Erik den Røde blev dømt fredløs. Vi blev meget glade for resultatet, som I kan se udstillet når I kommer på skolen :-) Over middag nåede vi også en gå/cykletur i det fantastiske forårsvejr :-)

Torsdag var der botræning og boundervisning. I skolen arbejdede eleverne med hygiejne. Der blev spillet en slags "sorteper" med hygiejne kort der skulle passe sammen. Over middag var eleverne i banken og eleverne fik klaret diverse gaveindkøb.

Fredag var eleverne til svømning og vi havde en længere ugebrevstime, hvor eleverne skulle forberedes på emneugen i næste uge, som handler om Vikinger.

I næste uge har vi emneuge om Vikinger, hvor eleverne skal på forskellige værksteder. Eleverne følger med deres linjehold rundt på værkstederne. Ugen slutter med fælles vikingemarkedsdag, hvor der bliver vikingelege og sværdkamp.

Bodel

Ugen i bodelen er gået stille og roligt. Tirsdag stod eftermiddagen og aftenen på hygge og afslapning, det er lidt hårdt at komme i gang igen efter nogle dejlige fridage. Onsdag var de fleste til svømning i Rønbjerg og om aftenen var der det sædvanlige Onsdagsmøde, her blev der igen tildelt eleverne nye pligter. Torsdag skulle et par stykker om formiddagen, over i Lanternen i Løgstør og spille en trænings-fodboldkamp, da Limfjordsskolen stiller med et hold i indendørs fodboldturnering på tirsdag. Om eftermiddagen var der gymnastik og fodboldtræning og om aftenen havde fritidsudvalget arrangeret FIFA-turnering.

På søndag er det Pia og Jytte som tager imod på skolen.