Ugebrev - uge 14 - Gruppe 306-04-2018 - 10:30

En kortere uge i vikingernes tegn.

Kære Alle.

Kunst og håndværkslinjen havde vi planlagt en udflugt til Aggersborg, som ligger på den anden side af Limfjorden. Aggersborg har været den største af 4 ringborge i Danmark i Vikingetiden. Fra år 980 - 1000 lå der 48 store langhuse inden for volden, som er 240 m i diameter. Husene kunne rumme 5000 mennesker.

Trods voldsomt snevejr kæmpede vi os op på volden, hvor vi kunne kigge ned, hvor husene har ligget. Der var en god udsigt  til alle sider, så her har vikingerne haft et godt overblik over de skibe, der sejlede på fjorden. Ved siden af Aggersborg er der lavet en fin udstilling, som fortæller om byggeriet af borgen og tiden, hvor Harald Blåtand var konge i Danmark. Det var fine illustrationer, som eleverne var optaget af at kigge på og høre om. Over middag arbejdede vi i klassen med bænkeprojektet, som nærmer sig sin afslutning. Vi var inviteret til en lille koncert på musiklinjen, det var hyggeligt :-)

Musiklinjen skulle tirsdag spille koncert for elever og personale på skolen, så alle var topmotiverede og spændte fra morgenstunden. Koncerten var en del af vores emne om ”Sammenspil”, og vi skulle optræde med to sange ”Danse i måneskin” og ”Jamaica”. Hele formiddagen gik med at øve og lave og uddele billetter til koncerten. Vi flyttede alle borde og stole ud til siderne i musiklokalet, så der var plads til dansende tilskuere. Kl.13.30 åbnede billetdrengene døren til lokalet og så var der koncert! Og det gik bare såååå godt ;-D Bagefter var vi glade og trætte.

Friluftlinjen var tirdag på tur til Lille Vildmosecenteret. Her havde vi en aftale med en af deres naturformidlere, og vi lærte en masse om dyrelivet i vildmosen. Vi lærte bl.a. om skind, gevirer, knogler osv. Alt i alt en meget spændende dag, omend vejret var noget koldt - nu glæder vi os altså til noget lunere friluftsvejr! Vi så desværre ikke nogle af elgene i området derude, så vi måtte nøjes med de udstóppede dyr.

kost og motionslinjen startede vi ud tirsdag morgen med en frisk - meget frisk løbetur i sne og blæst! Efter pausen gik vi i gymnastiksalen, hvor der heldigvis var varmere vejr. Vi lavede vores aktivitetsbane, hvor vi slog med terning om, hvad vi skulle lave. Bagefter var det "nip-napperen", vi skiftedes til at vælge i. Vi fik både lavet lidt brydning, gå trold og skraldemandslegen, hvor pulsen rigtig kommer højt op. Efter pausen havde Martina lavet en overraskelse til os. Hendes mor havde sendt noget pulver til at farve hønseæg i, og så skulle vi lege en østrigsk leg, hvor man slog de hårdkogte æg mod hinanden indtil der blot var 1 æg tilbage. Det var en sjov tradition, som vi gerne vil prøve igen. Bagefter var vi inviteret til koncert hos musiklinjen. Fed koncert!

Onsdag var vi igen samlet på linjen, hvor vi slog hul på næste ugers store emne, nemlig Vikinger. Vi lagde ud med at undersøge hvad vi egentlig ved i forvejen om vikingernes levevis. Og det er faktisk ikke så lidt eleverne kunne fortælle os lærere om vikingernes huse, tro og mad. Vi fik også set nogle små faglige videoer om de 3 emner. En rigtig god start på næste uges emneuge.

I slutningen af timen fik kost og motionslinjen besøg af 4 unge piger fra en Idrætsefterskole, der skulle ud og se, hvordan idrætsundervisningen ser ud her på Limfjordsskolen, så Simon, Olivia og Katrine gik i gymnastiksalen med dem, hvor linjen viste pigerne nogle aktiviteter. Nu har pigerne et billede af vores elever, og vores metoder at lave undervisning på. Så om to uger (tirsdag i uge 16) er det vores tur til at komme ud og besøge dem og deres skole. Her har pigerne forberedt noget idrætsundervisning til os. Det bliver super spændende, så det ser vi meget frem til!

Over middag var vi i gymnastiksalen, hvor vi legede lege fra vikingetiden - blindebuk og kastespil, og til sidst blev der også tid til lidt hockey for nogle, og gåtur eller afslapning for andre.

Torsdag var det drengene, der havde boundervisning. Vi startede med et nyt emne om Danmarks geografi. Vi kiggede på hvad Jylland lignede, så det er lettere at finde Danmark på et stort Europakort eller verdenskort. Vi lavede også en opgave om, hvad man kan se på en globus, hvordan Danmark er blevet formet af istiden, og hvordan de første menneske levede i Danmark.

Fredag drog eleverne til Rønbjerg svømmehal i solskin. Her blev svømmet en masse baner. I mens de fleste elever har svømning om fredagen, kører Emilie (gr.2), Anton (gr 1.)  og Maria til Aars, hvor de går til ridefysioterapi. Maria når som regl tilbage til en smule af ugebrevstimen, og har dejlige røde-ride-på-hest-kinder :)

I ugebrevstimen havde vi Ultranyt og læste ugebrevet.

I næste uge har hele skolen emneuge, så ugen bliver lidt anderledes. Eleverne skal fortsat være på hold med kammeraterne fra linjeholdene, og de hold skal så arbejde på værksteder mandag til og med torsdag. Vi skal lave alt muligt forskelligt, som har med vikingerne at gøre. Det vil således ikke være en almindelig botræningsdag om torsdagen. Vi vil hjælpe hinanden med et længere værelsestjek efter morgensang.

I næste uge er svømmeundervisningen aflyst, da emneugen afsluttes den dag.

God Weekend til Alle.