Ugebrev - uge 12 - Gruppe 223-03-2018 - 10:30

En uge med linjeundervisning, Erik den Røde, ridning og påskeaktiviteter :-)

Kære Forældre.

SKOLE:

Friluftslinjen brugte mandagen på at afslutte emnet om dyr. Som det første skulle vi dog ud og skralde. Det er længe siden vi sidst har samlet skrald, hvilket tydeligt kan ses! Der var vildt meget skrald på morgengåturen. Friluftslinjen har påtaget sig et ansvar for at passe på naturen, og denne mandag håndhævede vi det løfte! Vi samlede næsten to hele affaldssække... Eleverne har de sidste par uger, arbejdet på en præsentation af et valgfrit dyr. Det er endt ud med flotte plancher og power points. De sidste detaljer og fakta blev tilføjet til præsentationerne, hvorefter eleverne fremlagde deres produkter for hinanden.

Tirsdag var en dag, som Friluftslinjen havde set frem til. Vi havde nemlig en aftale med skoletjenesten i Aalborg Zoo. Vi var også så heldige, at Heidi havde lavet lækre madpakker til os, som vi kunne få med på turen. Som et ekstra plus så skinnede solen fra en skyfri himmel, og vi havde en rigtig god tur, hvor vi fik set en masse dyr, lært en masse nyt og taget rigtig mange gode billeder af dyrene derude.

Endelig skulle vi lave mad fra Østrig på kost og motionslinjen. Martina havde lavet planer og bestemt menuen, som lød på Käsespätzle mit Krautsalat og Kaiserschmarren til dessert. Først skulle vi selvfølgelig købe ind og denne gang skinnede solen dejligt. Det var meget anderledes at lave disse madretter. Ingen undtagen Martine vidste hvad slutresultatet skulle være, men det blev super godt og smagte fantastisk. Efter middag viste Martina billeder fra Østrig, og vi hørte nationalmelodien.

Tirsdag stod på en løbetur fra morgenstunden af - og for første gang i år i et mildt solskinsvejr uden blæst, regn eller sne. De var fedt! Efterfølgende gik dagen med, at vi prøvede kræfter med forskellige aktivitetslege og udfordringer, som vi fandt i en flip-flap, der var lavet af Astma og Allergi foreningen. Det var super sjovt, og derfor besluttede vi os også for at lave vores egne. Over middag var der som altid faglige opgaver på programmet.

kunstlinjen havde vi mandag fint besøg af Jens - skolens nye forstander. Han skulle se hvad vi går og arbejder med på denne linje. Vi færdiggjorde arbejdet med at nålefilte får og arbejdede videre med bænkeprojektet.

Tirsdag stod lidt i påskehyggetegnet og vi filtede søde små påskekyllinger (og en enkelt grim ælling!). Overmiddag gik vi en tur i det fantastiske forårsvejr, og Anne-Louise var så meget i forårsstemning, at hun gav lækre flødeboller, som blev købt på vejen hjem.

Vi har lavet en lille udstilling med alle vores islandske får. De står i en glasmontre over på skolegangen. Påskekyllingerne kom op at hænge på grene, og kan også ses ude på gangen.

Musiklinjen fortsatte mandag med emnet ”Sammenspil”. Vi arbejdede med tempo, dynamik (spille kraftigt/svagt), følges ad, kigge på hinanden og lytte til hvad hinanden spiller. Det kan godt være svært at huske på alle tingene på én gang, men med øvelse bliver vi bedre! Snart skal vi spille en lille koncert for de andre elever på skolen.

Tirsdag lånte vi en af skolens busser og kørte til Røverknolden i Rebild. Vejret var fantastisk, og vi ville ud og spille på de udendørsinstrumenter, der er derude. Det blev en skøn dag med udendørs sambakoncert, frokost i det fri (rugbrød med pålæg) og til sidst ”påskeæg-fangst”. Der havde nemlig været en påskehøne som havde lagt nogle påskeæg i skoven, som vi skulle finde, mens vi sang ”Der har været en lille påskehøne…”. En super dag med glade elever - og lærere;-)

Onsdag havde vi gruppeundervisning og arbejdede vi videre med emnet om Erik den Røde. Vi hørte at Erik blev gift med Trojdhild og bosatte sig Haukedfal (Eriksdal). Han får 4 børn Thorvald, Thorstein, Freydis og Leif (senere Leif den Lykkelige). De lever et godt liv her indtil Erik blev uvenner med sin nabo og kom til at slå ham ihjel!!Erik bliver sendt ud på øerne ud for Islands kyst og bygger sit 3. hus på Okseø.

Eleverne fik til opgave at lave en model af Erik den Rødes boplads i Haukedal. Først skulle vi finde ud af, hvordan et vikingehus så ud og hvilke ting man havde i vikingetiden. Nogle elever gik på jagt efter græstørv, andre kastede sig over husbyggeri. Det sidste hold fremstillede personer, dyr og brugsting til huset. Vi nåede rigtig langt med bopladsen, som vi vil lave færdig efter påske.

Torsdag var der botræningsdag og boundervisning. Skoleholdet tog til Vildsted Søgård, hvor de fik sig en skøn ridetur på de islandske heste. Til frokost havde Heidi inviteret os til PÅSKEfrokost i pyramiden . . uhmm det var lækkert :-)

Fredag var sidste dag inden påskeferien. Vi havde fået lov til at komme i Badeland i Rønbjerg. Elever nød at hygge og bade med hinanden. I mens havde PÅSKEHAREN været på spil på Limfjordsskolen . . .MUMS . . eleverne skulle på æggejagt rundt på skolens område . . .HVEM var mon den søde påskehare??...

Vi ønsker jer alle en dejlig PÅSKE . .

Bedste hilsener fra Elever og personale Gruppe 2