< Tilbage

Ugebrev - uge 12 - Gruppe 323-03-2018 - 10:30

Sidste skoleuge før påskeferien...

Kære Læsere....

 

Skoledel:

Friluftslinjen brugte mandagen på at afslutte emnet om dyr. Som det første skulle vi dog ud og skralde. Det er længe siden vi sidst har samlet skrald, hvilket tydeligt kan ses! Der var vildt meget skrald på morgengåturen. Friluftslinjen har påtaget sig et ansvar for at passe på naturen, og denne mandag håndhævede vi det løfte! Vi samlede næsten to hele affaldssække... Eleverne har de sidste par uger, arbejdet på en præsentation af et valgfrit dyr. Det er endt ud med flotte plancher og power points. De sidste detaljer og fakta blev tilføjet til præsentationerne, hvorefter eleverne fremlagde deres produkter for hinanden.

Tirsdag var en dag, som Friluftslinjen havde set frem til. Vi havde nemlig en aftale med skoletjenesten i Aalborg Zoo. Vi var også så heldige, at Heidi havde lavet lækre madpakker til os, som vi kunne få med på turen. Som et ekstra plus så skinnede solen fra en skyfri himmel, og vi havde en rigtig god tur, hvor vi fik set en masse dyr, lært en masse nyt og taget rigtig mange gode billeder af dyrene derude.


Endelig skulle vi lave mad fra Østrig på kost og motionslinjen. Martina havde lavet planer og bestemt menuen, som lød på Käsespätzle mit Krautsalat og Kaiserschmarren til dessert. Først skulle vi selvfølgelig købe ind og denne gang skinnede solen dejligt. Det var meget anderledes at lave disse madretter. Ingen undtagen Martine vidste hvad slutresultatet skulle være, men det blev super godt og smagte fantastisk. Efter middag viste Martina billeder fra Østrig, og vi hørte nationalmelodien.

 

kunstlinjen havde vi mandag fint besøg af Jens - skolens nye forstander. Han skulle se hvad vi går og arbejder med på denne linje. Vi færdiggjorde arbejdet med at nålefilte får og arbejdede videre med bænkeprojektet.

Tirsdag stod lidt i påskehyggetegnet og vi filtede søde små påskekyllinger (og en enkelt grim ælling!). Overmiddag gik vi en tur i det fantastiske forårsvejr, og Anne-Louise var så meget i forårsstemning, at hun gav lækre flødeboller, som blev købt på vejen hjem.

Inden flødebollerne blev nydt, nåede vi at lave udstilling med alle vores får. De står i en glasmontre over på skolegangen. Påskekyllingerne kom op at hænge på grene, og kan også ses ude på gangen.

 

Musiklinjen fortsatte mandag med emnet ”Sammenspil”. Vi arbejdede med tempo, dynamik (spille kraftigt/svagt), følges ad, kigge på hinanden og lytte til hvad hinanden spiller. Det kan godt være svært at huske på alle tingene på én gang, men med øvelse bliver vi bedre! Snart skal vi spille en lille koncert for de andre elever på skolen.

Tirsdag lånte vi en af skolens busser og kørte til Røverknolden i Rebild. Vejret var fantastisk, og vi ville ud og spille på de udendørsinstrumenter, der er derude. Det blev en skøn dag med udendørs sambakoncert, frokost i det fri (rugbrød med pålæg) og til sidst ”påskeæg-fangst”. Der havde nemlig været en påskehøne som havde lagt nogle påskeæg i skoven, som vi skulle finde, mens vi sang ”Der har været en lille påskehøne…”. En super dag med glade elever - og lærere ;-)


Onsdag skulle vi i gruppe 3 fremlægge vores power points om Norden for hinanden. Det var nogle rigtige gode fremlæggelser, og det var spændende at høre om de forskellige lande og deres særpræg. Over middag var nogle elever til fys, andre cyklede eller gik en tur.

Torsdag: Denne torsdag var det drengenes tur til at have boundervisning. De var hurtige til at skifte sengetøj og klare værelsestjek, så vi kunne gå en god tur i forårsluften. Efter pausen lavede vi drengeopgaver og arbejdede med pengekendskab. Nogle af drengene havde brug for at handle i byen over middag. 

Fredag var der som altid svømmeundervisning, morgensang og ugebrev. Sidste dag inden påskeferien.

Efter ferien starter vi tirsdag med linjedag - og alt er ellers som det plejer i den uge.

 

Gruppe 3's elever og lærere til alle en rigtig god påskeferie.

 

Bodel:

Lørdag: Tog pigerne til Aalborg, hvor de var en tur i Ikea. Her fik pigerne købt vasketøjsvurve og pynteting, hvorefter de sluttede deres aften med en tur til Bones. 

Søndag: Tog pigerne ud for at besøge en gård, hvor der var en masse forskellige dyr. På gården var der også nogle katte, som pigerne kælede for, og hjalp med at fodre. Om aftenen kom drengene retur fra weekend, hvor vi også fik pizza at spise til aften

Mandag: Var der afslapning i fællesstuen, hvor nogle så badehotellet og sporløs.Til aftensmaden havde vi lavet ristet toast i ovnen, hvilket eleverne syntes var rigtig lækkert. 

Tirsdag:  Var der mange elever, der var ude at gå en tur ned til byen i det fine forårsvejr. Om aftenen var der nogle elever, der var med oppe i fællesstuen for at spille spil, mens andre havde brug for at slappe af på værelset efter en lang dag i skolen.  

Onsdag: Var der tilbud om badeland for dem, som havde lyst til at deltage.  

Torsdag: Var fodbold sæsonen atter igang efter en lang vinter. Mange elever var derfor glade for, at de igen kunne komme ud og drible med bolden score en masse mål. Desuden var der tilbud om gymnastik for dem, som ikke havde lyst til at spille fodbold. Om aftenen var der storskærm i pyramiden, hvor vi også så fodbold. 

Fredag: Så er det tid til at sende vores elever på weekend og på påskeferie. I dagens anledning skal vi spise hotdogs med det hele. På søndag har Jeppe fødselsdag. Vi har sammen med Jeppe besluttet at holde hans fødselsdag, når alle elever er retur fra påskeferie.

Rigtig god påskeferie

Mvh. Gr. 3 

< Tilbage