< Tilbage

Ugebrev - uge 11 - Gruppe 316-03-2018 - 10:31

En blæsende og kold afslutning på ugen.

Kære alle læsere,

 

Skoledel:


Ugen startede mandag morgen med linjer. På kost og motionslinjen handlede vi ind til Indisk mad; Tikka Chicken Masala med ris, naanbrød og agurke/myntesalat. Der kom hurtigt til at dufte fantastisk med alle krydderierne og ikke mindst hvidløgene. Det smagte heldigvis ligeså  godt, som det duftede. Efter middag lavede vi flere temperaturopgaver, og vi kiggede også lidt på, hvad Indien havde at tilbyde som land.

 

Kunstlinjen er i denne uge blevet fåreavlere! Vi har i hvertfald fået en flok får i lokalet. Dog er de ikke så store og er lavet ud af nålefiltet uld. Der er både sorte, hvide, brune og grå får og hvert får har sit helt eget personlige udtryk. Et andet projekt har været vores bænke, som snart kan få en plads på skolens område. Der er ikke mange brædder der mangler at blive udsmykket. En aktiv og produktiv uge. Vi er så nogle enkelte (læs: læreren Anne-Louise :) ) der holder weekend med ømme fingerspidser, fordi vi ikke lige kunne ramme ulden med nålen :)

 

Tirsdag startede vi med en frisk løbetur. Enkelte elever nåede endda 3 omgange. Efter pausen gik vi i gymnastiksalen og lavede forskellige smålege til opvarmning. Derefter satte vi en bane op med 6 forsekllige poster, og så skulle man slå med en stor terning, så den viste, hvilken øvelse man skulle lave. Efter frokost kiggede vi på en kost og motionsNipNapper. Bag hver låge er der en aktivitet eller leg alle skal lave. Det skal vi prøve næste gang. Eleverne blev så inspireret af det, at de selv måtte lave deres egen. 

 

Friluftslinjen havde fint besøg om mandagen, hvor Jens skulle være med i undervisningen. Vi arbejdede videre med emnet om dyr, hvor eleverne laver deres egen præsentation af et valgfrit dyr. Der er fuld gang i alle præsentationerne, som bliver super flotte! Nogen laver plakater og andre laver power points. Dyrene er alt fra søko til løve, tiger og søpapegøjer! Alle elever var ivrige efter at vise deres projekt til Jens, som fik et indblik i friluftslinjen. Over middag øvede vi at tage fotografier. Det er et nyt tiltag vi har taget på vores ture, da det skærper elevernes opmærksomhed og kan bruges senere på året til evaluering og præsentationer.

Tirsdag tog vi på tur. Vi skulle besøge Karen. Tæt på Karens hus, er der nemlig bævere. Vi skulle ud og se, hvor bæverne bygger dæmninger og bor. Det krævede en frisk og kuperet gåtur igennem siv, eng og vand til anklerne. Heldigvis havde alle gummistøvler på! Der var kun et par af os der sad fast i mudder... Vi nåede endelig frem til bæverens territorium, hvor vi tydeligt kunne se dens bosted. Der var væltede træer rundt omkring, hvor man tydeligt kunne se deres gnavemærker. Det var meget spændende. Da vi kom tilbage fra turen, lavede vi frokost hjemme hos Karen. Vi hyggede med frokosten og tog derefter hjem på skolen. 

 

Musiklinjen startede mandag på et nyt emne, som handler om "sammenspil". I sammenspil går vi i dybden med nogle af de ting der er vigtige når man skal spille sammen. Ylle og Kent viste vigtigheden af at spille i samme tempo. Det lød altså mega sjovt, når de ikke lige fulgtes ad. Vi øvede herefter to sange som vi regner med at spille for jer på et tidspunkt. Efter frokost var der igen sammenspil, og så sluttede vi med afspænding ogp afslapning. Det er meget hårdt for ørerne med alt den lyd, så det er dejligt at få hvilet ørerne til rolig musik og afslappende massage.

Tirsdag havde vi besøg af Jens, som var med for at se hvad vi laver på musiklinjen. Vi fortsatte arbejdet med det nye emne "sammenspil", og igen idag viste Ylle og Kent os, hvor vigtigt det var at man var enige om det man spilelr. Denne gang var det lydstyrken som de ikke helt kunne blive enige om, og det lød også monstersjovt. Vi øvede vores sange med tanke på de nye ting vi havde lært. Efter frokost gik vi på gangen for at vise Kent vores idolplakater, da han ikke havde set dem. Så vi afholdt vores egen lille musiklinje-idol-fernisering. Det er meget flotte idolplakater som vi har fået lavet.


Onsdag var vi sammen i gruppen efter kor og formiddagspause. Vi skulle arbejde videre i grupper med vores powerpoint om Norden. Alle elever arbejdede på livet løs, så nu glæder vi os til fremlæggelserne næste onsdag. Over middag var der tid til at gå en dejlig tur i den fine sol.

 

Torsdag var det pigerne, der var i skole og arbejdede videre med at finde priser på forskellige hjemmesider, betale og vælge de rette penge. Flere bliver mere selvstændige i opgaverne. Over middag var der indkøb af forskellige personlige ting. Nogle ønskede også at møde kokken Claus Holm i Fakta butikken, men han var desværre taget afsted, da vi kom til Fakta, selvom der både blev løbet og gået raskt til.

 

Fredag morgen stred busserne sig gennem vinden til Rønbjerg. Her var der atter fokus på banetræning og svømmemærker, og det er nogle dygtige elever vi har på Limfjordsskolen. Til fredagens morgensang er der mange der stolt beretter om de mange baner de har svømmet. Ellers stod skoledagen på ugebrevstime, hvor vi som vanligt havde Ultranyt og ugebrevslæsning og heldigvis nåede at slutte af i den fælles rundkreds med massage og et rungende GOD WEEKEND :)

I næste uge afslutter vi onsdag vores emne Norden. Det bliver spændende at høre om de forskellige lande eleverne har arbejdet med. Det er samtidig sidste uge inden påskeferien - vi er spændte på om påskeharen kommer på besøg på Limfjordsskolen.

 

God weekend ønsker vi alle her fra skoledelen.

 

Bodel

Lørdag:  Startede vi morgenen med  at lave pandekager, som vi hyggede os med at spise til brunch. I løbet af dagen hyggede vi os med at se en Film, mens andre spillede computer og hørte musik på værelset. Om aftenen havde aftenvagten taget en hel masse LEGO med, så der var derfor tid til fordybelse og koncentration. Efterfølgende fik eleverne lækkert aftensmad, og hyggede i fællesstuen foran fjernsynet. 

Søndag: Drengene stod sent op, og hyggede sig med en god brunch, uno og film. Om aftenen var der en af eleverne, der hjalp med at lave mad, inden de andre elever kom retur fra weekend. 

Mandag: Var der arrangeret spilaften for de elever, der havde lyst til at deltage. 

Tirsdag: Var der tilbud om Hockey og gymnastik. Oprindeligt var fodboldsæsonen begyndt, men pga. snevejret, var vi nødt til at aflyse.  

Onsdag: Var der tilbud om badeland i Rønbjerg feriecenter. 

Torsdag: Så blev det tid til den årlige Kandis Koncert. Mange elever fra gr. 3 deltog, og havde gjort sig pænt i stand inden vi tog afsted. Vi fik noget rigtig lækkert mad, inden Kandis skulle spille kl. 19.00. Eleverne var med oppe at synge sammen med Kandis-Johnny, mens andre var ude at danse, mens de sang med på alle de gode sange.  

Fredag: Så er der nogle elever, der skal sendes på weekend, mens andre bliver tilbage. I aften skal vi hygge os med xfactor og weekend guf. 

På søndag står Carina og Marie-Louise klar til at modtage de nyankomne elever.

Rigtig god weekend fra gr. 3

< Tilbage