Ugebrev - uge 13 - gruppe 129-03-2019 - 10:00

mm

Kære forældre og andre nysgerrige læsere

Mandag og tirsdag var vi på linjer

Køkkenlinjen:

Hold 2: Bastian, Oliver P., og Niels lavede mad oppe på loftet ved hjælp af vores egen opskrift. Hold 2: Bastian, Oliver P., og Niels lavede mad oppe på loftet ved hjælp af vores egen opskrift. Tirsdag hjalp hold 2 med i skolens store køkken, hvor de lavede jordbær koldskål, som blev serveret som dessert efter dagens frokost. Over middag var holdet ude at cykle.

Hold 1: ( Simon, Maria, Ditte, Marius, Tilde  lavede æblekage med hjemmelavede makroner til hele huset til overlap. De var rigtig dygtige til både at skrælle æbler og skære dem i stykker. Æblerne kogte imens vi lavede dej til makroner. Simon og Ditte måtte bruge masser af kræfter, da dejen skulle sprøjtes ud med pose. Efter frokost kom køkkenlinje hold 2 og hjalp med resten. Her blev ristet havregryn med smør, sukker og mandler til drys og pisket flødeskum med et alm piskeris. Skålene gik på omgang og til sidst gav Marius den gas, og fløden blev næsten til smør (igenigen). Æblegrøden blev serveret i plastikkrus med drys, flødeskum og en makron på toppen. Lækkert!

Musiklinjen:

- Vi har startet nyt emne op, som handler om ”Samba”

- Vi har arbejdet med sambarytmer og lavet sammenspil.

- Vi har haft den store glæde at få tildelt penge fra ”Sølundfonden”, til et transportabelt sanganlæg med to trådløse mikrofoner. Det er vi MEGA glade for ??

- Vi fik bestilt vores nye sanganlæg og vi glæder os meget til det kommer

- Vi har haft startsang, sange fra sangmappen og afslapning

- Det har været to dejlige dage på musiklinjen

På Kunst og samfundslinjen arbejder vi videre med emnet om Havmiljø og fiskeri.

Eleverne er ved at få en god forståelse for havets økosystem. I mandags arbejdede eleverne i grupper, hvor de lavede plancher om Havets fødekæde. Det var de meget optaget af og tirsdag fremlagde for hinanden i klassen.

Tirsdag gik vi i gang med at lave dekoative fisk i ler. Dette projekt skal ende ud i RAKU brænding, som gerne skulle give et spændende resultat . . vi får se :-)

På mandag i uge 14 drager vi til Nordsømuseet, hvor vi skal have en times rundvisning og høre om Norsøens jægere. Det glæder vi os til.

Onsdag stod den på kor og gåtur inden formiddagspausen. Efter pausen så vi ultranyt og læste et kapitel i 'Kærlighed ved første hik'. I dag var Simon's sidste gruppedag, så han fik lov til at bestemme resten af timens indhold. Det blev wii-turnering, hvor der blev hygget og spillet indtil frokost. Efter frokost gik turen til biblioteket og Balle for at kigge efter en ny controller. Det havde de desværre ikke, så vi måtte gå tomhændede hjem. Vi var også en tur på borgerservice for David skulle bestille en teoriprøve til lille knallert.

Torsdag: David, Oliver L., Thomas og Simon lavede madpandekager til resten af gruppen, da storkøkkenet var lukket. De smagte super godt. Oliver P., Martin og Marius havde botræning.

Fredag blev startet godt igang med svømning og efterfølgende rundstykker. Til morgensang fik vi sagt godt farvel til Simon, som bl.a. fik en fotobog over hans ophold her på Limfjordsskolen. I ugebrevstimen fik vi læst ugebrev og afsluttet me wii. Simon kom desuden rundt og delte flødeboller ud. Det var et stort hit :) Vi ønsker alle Simon held og lykke fremover og håber vi ses igen på et tidspunkt.

Vi ønsker jer alle en rigtig good weekend.