Ugebrev - Uge 12 - Gruppe 122-03-2019 - 10:35

mm

Kære forældre og andre nysgerrige læsere

Mandag og tirsdag var vi på linjerne:

Kunst-og samfundslinjen var igen ved fjorden, hvor vi skulle have undervisning sammen med Tine fra Limfjordsmuseet. Denne gang lærte eleverne om havets havdyrenes fødekæde - plankton - musling - fisk - menneske, og hvordan små bitte plastikpartikler, kan blive transporteret hele vejen igennem økosystemet. Eleverne skulle bl.a. også lave plastiksuppe og hilse på sælen Hr. Sælsom. Tirsdag malede eleverne deres malerier færdige og vi fik hængt de flotte billeder op i pyramiden, hvor I kan se dem.

Køkkenlinjen:

Hold 1: Ditte, Marius, Maria, Simon R. Tilde: Kartoffelemne ifm. Køkkenkørekort.

Mandag: Så film om kartoflens oprindelse - Kommer fra Inkariget i Sydamerika, kom til Europa lidt tilfældigt, reddede irerne fra at sulte, og endte på de franske royale spisebord, inden den blev populær i hele europa. Vi snakkede om, hvilke retter man kan lave af kartofler. Vi lavede 2 forsøg. En kartoffel der skal spire i en papkasse med forhindringer på vej mod lyset, kan den det? To kartofler blev sat i en spand..hvilken sort kommer først op ad jorden og giver flest kartofler?

Tirsdag: Vi lavede rösti/kartoffelpandekager til køkkenlinjen - Ditte fik serveret dem på sengen, da hun var syg.

Hold 2:

Mandag: Oliver, Bastian og Niels forsatte med at træne at handle ind og lave pizza selv. Vi følger vores opskrift, vi har lavet med billeder for hver step, man skal gøre. Over middag begyndte vi at se filmen Ratatouille, som handler om en Rotte, der er god til at lave mad. Tirsdag var Thomas hele dagen i det store køkken og hjælpe Heidi, stod meget i opvasken. Bastian skrallede gulerødder og rev dem på maskine. Oliver hakkede løg og hjalp med at pakke frokostvognene. Niels skar tomater. Over middag så vi Ratatouille film færdig, samt smagte kartoffelpandekager, som resten af køkkenlinjen havde lavet til overlap.

Musiklinjen:

Musiklinjen har i denne uge været lidt stille, idet vi har evalueret meget på vores ”Løvernes Konge” forestilling. Vi har gennemgået og snakket den igennem for at give hinanden respons på det vi har lavet.

Mandag eftermiddag havde vi besøg af Jane fra Billedskolen i Vesthimmerlands Kulturskole, som lavede billeder sammen med os til en af de sange som vi skal fremføre med koret til Forårskoncerten i Kulturskolen. Det blev en super fed oplevelse at være med til og vi glæder os meget til koncerten.

Tirsdag var vi på besøg hos Kent, hvor vi fik varm kakao og boller, og fik snakket musik og sang. Det var en dejlig tur.

Onsdag: Nogle var til kor og andre ude og gå. Vi lavede faglige opgaver og så Ultra nyt. Over middag læste vi videre i vores nye højtlæsningsbog, Kærlighed ved første hik, hvor efter vi var på biblioteket og låne et nyt just dance spil med smølfer. På bibliotektet fandt vi en bog, Børnens rekordbog, hvor Marius havde været med til at slå en rekord (kørestolerace).

Torsdag: Marius, Oliver P., og Martin havde boundervisning, hvor de arbejdede med opgaver omkring flytte hjemmefra. Oliver L., David, Thomas, Simon og Kasper havde botræning. Så der blev gjort godt og grundigt rent. Nogle trængte mere til det end andre :)

Fredag: Vi var til svømning, hvor vi igen træner til at tage svømmemærker. Marius svømmede 400meter, Thomas, Oliver L., og Martin svømmede 1000meter, Simon 600meter, David svømmede 375 meter og Oliver P. svømmede 900 meter. Vi sluttede dagen af med at læse videre i vores fælles bog, Kærlighed ved første hik og sluttede dagen af med at spille Wii.

Rigtig god weekend til jer alle