< Tilbage

Ugebrev - uge 10 - Gruppe 208-03-2019 - 10:30

En uge med sol, regn og blæst..

Kære alle derude ved skærmene

Så er endnu en skoleuge gået på Limfjordsskolen. Ugen har været helt almindelig med linjedage og gruppedage.

Kunst- og samfundslinjen har vi i denne uge startet et ny emne op omkring Havmiljø - Fiskeri. Vi skal have fokus på affald/plastik i havet og vi skal arbejde med maleri og ler, som den kreative del, hver tirsdag. Mandag kørte vi til Vester Thorup strand, hvor vi kiggede på alle de store fiskekuttere. Vi havde taget poser med og samlede affald på stranden . . .og der var MEGET!! Over middag så vi et afsnit af "Gutterne på Kutterne", som forgår i Vester Thorup.

Tirsdag gik vi i gang med maleri - "Stilleben", som betyder maleri efter opstilling. Annemette havde taget en røget makrel og andre ting til med i skole. Vi tegnede og malede ud fra de opstillede ting og eleverne var meget engagerede.

Køkkenlinjen 

Mandag: Denne uges emne var FJERKRÆ, hvilke typer fjerkræ, der findes. Hvilke typer fjerkræ, vi spiser? Hvordan de lever og tilberedes? Vi købte også ind til maden, der skal laves tirsdag.

Tirsdag startede vi med at panere små kyllingestykker i æggehvide og sesam eller rasp, så de kunne blive til kyllingenuggets. De lå i køleskabet, mens vi gik tur og blev klogere på fjerkræ. Over middag kom de i ovnen, og vi lavede også et dip til med masser af dild. Det hele blev serveret til grupperne til overlap.

Et par dejlige dage der viste, at eleverne faktisk allerede ved en helt masse om fjerkræ.

Friluftslinjen:

Mandag blev der arbejdet med forskellige opgaver - nogle valgte at hjælpe Kasper med at rydde op og sortere i vores nye værksted. Vi har jo fået nye høvlebænke, værktøj mm. Derudover hjalp de Ole med noget oprydning og udsmidning i skolens kælder. Resten var kreative i klassen, hvor der blev malet flotte malerier. Over middag var der igen yoga sammen med Liina.

Tirsdag tog vi på tur til Friluftscenter Katbakken, som ligger i Øster Hornum. Her blev det kløvet brænde til den store guldmedalje, lavet bål, spist madpakker og spist skumfiduser. Det var en rigtig hyggelig shelterplads inde midt i skoven.

Musiklinje

”Lion King is coming”.......
Vi har øvet på vores optræden til på Tirsdag…..
Der er ryddet op….. og arbejdet med kostumer, rytmer og dans.
Vi er blevet malet i ansigtet og har fået farve i håret
Vi har lavet plakater til vores optræden....
Vi glæder os meget og det bliver mega godt….
Det er på Tirsdag kl 11 i musiklokalet det sker …..

Onsdag var der som altid kor fra morgenstunden - resten var i gymnastiksalen og fik sved på panden. Om formiddagen blev der arbejdet med skoleopgaver - der blev skrevet, læst, lyttet og meget mere. Over middag blev der arbejdet med Apps. 

Torsdag var der igen boundervisning for halvdelen af gruppen - denne gang igen med fokus på oprydning og rengøring. Så det var på med handskerne, frem med spanden og gang i kluden. Freya var tilsvømning og det gik "hamrende" godt..... Der blev svømmet om kap og humøret var mega højt.

Fredag var der selvfølgelig svømmeundervisning. Her svømmede vi mange baner så vi er helt klar til at tage svømmemærker.
Tilde og Elven viste den video som vi har lavet som vores vendskabsklasse i Frankrig skal se. Den er mega go'
Vi havde også afrunding på ugen. Her blev der skrevet ugebrev og opsummeret på ugen. Vi fik desuden kigget på den kommende uge, hvor der især sker noget spændende på tirsdag. 

Vi har fejret Logan spm blev 30 år. Stort tillykke.


Ha en rigtig god og blæsende weekend! 

Mange hilsner fra elever og lærere i gruppe 2

< Tilbage