Ugebrev - uge 4 - Musik - og Kunstlinjen 29-01-2021 - 09:01

Rejsen til Havets mor . . vi rejser videre . . .!! Musik - Kunst - Isvinter

Kære Forældre.

Mandag:

Mandag startede vi med forskellige aktiviteter. Nogle af eleverne arbejdede med læsning (lydbøger) af romanen: Pigen som søgte havets mor af Jørgen Riel. Oliver læste en lille historie om to sæler, som han selv havde digtet og skrevet. Freya skriver på en CORONA-dagbog, hvilket hun har gjort siden foråret . . .interessant, hvor tyk den bliver!!... Andre var ude at gå en morgentur.

Efter 10-pausen var alle klar til at arbejde videre med figurerne til vores "film" om Havets mor. Eleverne har lagt et stort engagement i at skabe personer og havdyr og ikke mindst Havets mor. Over middag nåede nogle elever at få startet på at fremstille baggrunde til nogle af scenerne i fortællingen. Så alt går planmæssigt. Vi håber, at vi næste mandag kan begynde at tage de første billeder til filmen :-)

Over middag var nogle elever ude at trave en rask tur til stranden, hvor jagten på rav blev sat ind!

Tirsdag:

Kunsteleverne arbejdede videre med deres skulpturer. Der skulle forsat skæres i flamingo for nogle enkelte elever. Herefter skulle vi bruge dekorationsbeton til at beklæde vores flamingoskulpturer - nu havde vi jo testet teknikken i sidste uge. Eleverne er meget motiveret, og det endelige resultat skal nok blive rigtig godt, synes vi allerede nu at kunne fornemme. Nu skal flere af skulpturene have et lag beton mere, og så mangler vi at give dem noget farve næste gang.

musikholdet måtte vi undvære Kent, men vi fik stadigvæk sunget, danset og spillet "Petak Omak" sammen på instrumenter. Vi øvede også nogle af vores savnede korsange og det var med stor energi og dans til. Over middag gik vi igang med at se den nye Disney animationsfilm "SJÆL". Trods det at filmen er flot og spændende, så var der enkelte elever der liiige lukkede øjnene undervejs;-)

Onsdag:

Onsdag var der botræning om formiddagen og cafeer over middag.

Torsdag:

Torsdag har vi delt eleverne op i to hold - de "gamle" blå og gul hold.

Det "blå" hold så Ultra Nyt og snakkede om de forskellige nyheder. Efter 10-pausen arbejdede nogle af eleverne med forskellige faglige opgaver. Holdet fortsatte arbejdet med at komme ud af deres escaperoom i "Fangeflugten". Her skulle vi forstille at være fanget, og så skulle vi løse forskellige opgaver. Denne gang klarede vi det næste rum, hvor vi skulle løse en morsekode, som gav os en kode til at undslippe endnu et rum. Næste gang mangler vi at undslippe det sidste rum, og her skal vi altså løse en sudoku for at få den hemmelige kode, så vi kan undslippe. Over middag var der film på programmet for de elever. Her så vi filmen "Kidnapning", som var rigtig spændende!

På det "gule" hold tog vi en rask beslutning torsdag morgen - vi ville ud og have luft under vingerne!!! Vi snuppede to busser og kørte til Slettestrand, hvor vi gik en rigtig dejlig tur til stranden. Vejret var skønt og luften frisk. Vi havde medbragt frugt og varm cacao, som vi kunne varme os på efter gåturen.

Over middag startede vi med Ultra Nyt - eleverne kan lide at snakke om de aktuelle nyheder. Denne dag snakkede vi om "Men in Black" og den uhyggelige demonstration i weekenden, som flere havde hørt om. Vi snakkede også om Dyrenes beskyttelse og andre velgørende organisationer. I Nyhederne var et indslag om, hvorfor det er vigtigt at komme ud at gå hver dag - hvilket vi netop havde været, så det var også godt at få en snak om det :-) Senere arbejdede eleverne med faglige opgaver - matematik - læsning - og lydbøger.

Fredag:

Fredag var der gåtur og motion i gymnastiksalen, Ultra Nyt og Ugebrev.

Rigtig god weekend ønsker vi jer alle.

Mange hilsener Musik - og kunstlinjen :-)