Ugebrev - Uge 3 - Musik og Kunstlinjen22-01-2021 - 09:30

Musik, kunst og faglige opgaver.

Kære Forældre

Mandag:

I denne uge har vi på Musik-og kunstlinjen arbejdet med endnu et eskimoisk sagn: De to forældreløse børn, der rejste til havets mor. Efter fortællingen lavede vi sammen et persongalleri ud fra fortællingen. Herefter gik vi i gang med at fordele figurerne til de enkelte elever, ud fra deres ønsker. Personerne skal nu fremstilles i pap/stof og senere bruges i vores helt egen "filmatisering" af Havets Mor! Eleverne var meget engagerede i arbejdet og vi glæder os til at forsætte de næste mandage :-)

Tirsdag:

Musikholdet startede ud med en frisk gåtur og Ultra Nyt i klassen. Her var et af emnerne at eleverne på specialskolerne i DK ikke får online hjemmeundervisning i denne tid som andre børn og unge. Det var fin snak vi havde om det, da det jo også gælder os på Limfjordsskolen. Efter formiddagspausen sang vi startsangen og dansede til to stykker musik - idag var det Freya og David der valgte og der kom rigtig sved på panden! Herefter fortsatte vi øvning af de Grønlandske sange med fokus på rytmen i sangene,- og så lavede vi også vores egne rammetrommer, som vi skal spille på samtidig med at vi synger på grønlandsk. Pyha - det er lidt svært, men jo mere vi øver os, jo bedre bliver vi. Til sidst var der heldigvis tid til afspænding og uden at røbe for meget, så kunne man høre snorkelyde fra to af eleverne, så der var nogle der trængte til at slappe heeelt af.

Kunsteleverne arbejdede videre med deres skulpturer. Der skulle forsat skæres i flamingo. Og så skulle vi afprøve en ny teknik med Dekorationscement, som skal lægges uden på flamingoen for at gøre skulpturen meget holdbar. Eleverne klør på med stor energi - det er herligt.

Onsdag var der botræning om formiddagen og cafeer over middag.

Torsdag:

Torsdag så vi Ultra Nyt og snakkede længe om Præsidentindsættelsen i USA og Corona!! Eleverne er meget glade for disse snakke og vil gerne følge med i hvad der forgår ude i verden.

Efter 10-pausen arbejdede nogle af eleverne med forskellige faglige opgaver. Nogen kiggede på opskrifter, lavede indkøbslister og andre lyttede til lydbøger, lavede matematik og læste fagbøger. Andre elever lavede noget helt tredje, de arbejde med et escaperoom "Fangeflugten". Her skulle vi forstille at være fanget, og så skulle vi læse forskellige opgaver, så vi fik en kode til en hængelås. Det var super sjovt og udfordrende, og vi endte med at slippe ud af første rum, så nu håber vi, at vi kan slippe ud af resten i næste uge.

Over middag, var vi alle ude i det friske blæsevejr . . vi var nær lettet helt nede ved fjorden!!!

Fredag var der motion i gymnastiksalen, Ultra Nyt og Ugebrev.

Rigtig god weekend ønsker vi jer alle.

Mange hilsener Musik - og kunstlinjen :-)