Ugebrev - uge 51 - Rødt Hold14-12-2020 - 14:20

Sidste uge inden en dejlig juleferie

Kære alle.

Denne mandag tog vi hul på årets sidste skoleuge.

Til morgensang fik vi tændt det tredje adventsjul og fik også sunget sang dertil.

Jesper fortalte også om skoleholdene efter jul. De fleste elever bliver på de hold, de er nu, dog bliver holdene lavet om til linjer. Gult og Blåt hold bliver til Musik, Kunst og Samfundslinjen, Grønt hold bliver til Friluftslinjen og Det Røde Hold (det er jo os!) bliver til Køkken og Kommunikationslinjen. Hurra. Det glæder vi os til. De to gutter på det Røde Hold, Magnus og Fredrik, skal dog om tirsdagen med Friluftslinjen ud i det grønne på tur. VI er sikker på at de vil nyde friluftslivet.

På Køkken og Kommunikationslinjen skal vi selvfølgelig arbejde med mad og køkken ting, samt kommunikation, men vi er også så heldige, at Ylle kommer med os om torsdagen, så vi kan have en ugentlig musiktime med hende. Skøøønt :)

Efter pausen og Dagens Hjælper (det var Magnus aka Stewart) gik vi i gruppe 1 for at lave køkkenting. I anledningen af jul blev det til vafler. Dygtige bagere alle mand. Dog drillede vaffeljernet, så vaflerne hængte i. Heldigvis lykkedes det at lave 3-4 vafler til smagning.

Over middag gik turen som vanligt til stenen og fotos af elever. Vi havde Frilufts Mikkel med på cykel med Magnus. En våd tur så vi måtte hænge lidt til tørre, da vi kom hjem igen. Vaflerne smagte heldigvis super godt med syltemøj. Så dagen endte godt - inklusiv Ramajetternes jul :)

Så blev det sidste tirsdag i dette skoleår. Efter morgen gåturen og pausen var dagens hjælper Fredrik, og hanville rigtig gerne have hjælp af sin gode ven; Magnus. De besluttede at deles om tjansen og supplere hinanden. Det fungerede fint. Så var det blevet tid til at færdiggøre de fine hemmeligheder i julemandens værksted. Alt blev pakket ind med fine sløjfer og til og fra kort. Så bliver det spændende at se juleaften, når de skal deles ud.

Efter frokost hyggede vi med at se "Sebastians jul". Han boede på landet i snevejr, og der var masser af dyr, der skulle have mad og passes. Vi sluttede af med en vild Michael Bach sang og dans.

Onsdag gik dagen med botræning og de sidste juleindkøb. Over middag cafeer i skolen-

Så nåede vi til julefestdagen! Torsdag

Til morgensang viste Det Grønne Hold os noget spændende, som de har arbejdet med her de sidste par måneder. De viste først et forsøg, hvor de lavede en vulkan! For jordens lande er nemlig blevet lavet af vulkaner. Siff og Ditte hjalp med at blande bagepulver, eddike og rødt frugtfarve og bum, så var der et et vulkanudbrud! Ikke lige et forsøg, man skal lave på egen hånd derhjemme. Bagefter viste andre fra holdet os, hvor store fodspor, hvor høj og hvor lang en dinosaur ved navn Tyrannosauro Rex var - Den levede på jorden inden mennesket fandtes. Bastian var i dagen anledning klælt ud som Hulemand (ikke at forveksle med Julemand), og han havde bare fødder - for sådan så alle hulemænd ud for mange tusinde år siden. Rigtig spændende morgensang.

Vi nåede lige morgenrunden (i regnvejr!)inden formiddagspausen.

Efter pausen kunne vi nå Dagens hjælper, som i dag var Mathilde. Vi fik snakket om det julevejr, vi godt kunne tænke os..det er sne, sne, sne...istedet for det kedelige regnvejr. Vi kunne huske alt det man kan med sne - lave snebold, kælke, kaste med snebolde og lave sneengle i sneen.

Inden julemiddagen, som begyndte allerede 11.30, kunne vi lige nå et par afsnit af Sebastians Jul.

Hele skolen spiste sammen i Pyramiden. Og sikke en lækker julemiddag Heidi og Dorte havde lavet til os. Steg, kartofler, brun sauce og ris a la mande..Efter middagen var der en lille pause, inden vi igen mødtes i Pyramiden. Her havde vi julesang og julehygge med et par æbleskiver. Vi så den nye julevideo fra julekoret - her sang de For Længe Siden i Bethlehem. I finder den på Limfjordsskolens hjemmeside eller Facebook side. De mandlige lærere og pædagoger havde lavet en overraskelse. En rapvideo med den fedeste julerap. I kan finde videoen på Limfjordsskolens Facebookside. Orv hvor er vi heldige med julevideoer fra skolen.

Fredag måtte vi jo ikke tage til svømning, så fredagen blev lidt som en almindelig skoledag, den sluttede bare til frokost.

Til morgensang fortalte det blå og gulehold om det de har arbejdet med den sidste tid. De har emne om Grønland, og har i den forbindelse malet nogle fantastiske flotte malerier af dyrene deroppe. De blev vist frem for hele skolen og eleverne fortalte lidt om billederne. De kan ses i Pyramiden - hvor de hænger på væggene. Måske I også kan se dem i deres ugebrev.

Der skulle også synges fødselsdagssang for Mia, da hun har fødselsdag i dag. Hip Hurra Mia, vi håber, du går den dejligste dag!

Efter morgengåtur var der pause og derefter så vi billederne fra ugebrevet. Der blev også tid til at se julevideoerne igen og et enkelt afsnit af Sebastians Jul, alt imen Mia delte de lækreste flødeboller ud til Det Røde Hold!

Tak for et først halve år! Vi glæder os til at fortsætte efter nytåret, hvor det Røde Hold bliver til Køkken og Kommunikationslinjen.

God Jul og Godt Nytår til jer alle derude. Hohohoooo.