Ugebrev - uge 49 - Gult hold04-12-2020 - 10:23

Det sørme da sandt december . . .:-) På eventyr i Vilde Grønland - med Mille :-)

Kunst med grønlandske dyremotiver wouw.. !!

Kære Forældre og andre.

I denne uge er vi gået i gang med at følge Mille, som er taget "På eventyr i vilde Grønland".

WWF - Verdens Naturfonden - har udgivet en julekalender i 16.afsnit om Grønland. Vi kommer til at arbejde med emner omkring bæredygtighed, klima, kultur og natur. Hver dag følger vi Mille og dykker ned i nogle af de emner, der bliver præsenteret undervejs.

Mandag hjalp alle elever hinanden med at få pyntet til jul i skolen og i pyramiden. Gult hold have fået til opgave at pynte op i pyramiden, så det blev krereret hjerter og stjerner med gran og kristtjørn av!

Tirsdag var det den 1.dec, som mange elever havde glædet sig til. Juletræet og pynten gør det rigtigt hyggeligt i pyramiden, men det allerbedste er alle de skønne juleklædte elever og personale :-)

Efter hyggelig morgensamling gik vi i klassen hvor vi så julekalenderen fra Grønland, hvor Mille var kommet med den grønlandske Rødfisk ud på dybt vand!! - Vi snakkede om fiskeri og overfiskning. Havets økosystemet blev tegnet og fortalt i mindste detalje!

Efter 10-pausen gik vi i gang med kunst-værkstedet. Eleverne er meget optaget af at arbejde med deres Pop-art malerier - og de bliver super flotte :-)

Onsdag havde eleverne botræning, hvor der blev gjort julerent og købt julegaver :-)

Torsdag forsatte vi vores emne om Grønland - og vi så Ultra Nyt!Der var særligt et indslag der optog eleverne! Det handlede om en ung mand, der reparerede gamle smartphones, tablets og computere og forærede dem til børn og unge, der ikke havde økonomiske muligheder for at eje de ting og dermed følte sig udenfor blandt kammeraterne. Han forærede også telefonerne til julehjælp til udsatte familier. DET udløste en snak om alle de overskydende telefoner m.m. som vi alle (mange af os) har liggende i skuffen - som stadig fungerer, men ikke bliver brugt!! Flere elever fik lyst til at give deres gamle telefoner til børn, som ikke selv har råd til at købe en.

Over middag havde koret travlt med at filme årets julekoncert, da vi ikke kan kan invitere jer til koncert i kirken i år . . desværre!!

Fredag var der svømning, motion og ridefys på programmet :-) I klassen så vi "På eventyr i vilde Grønland" og Ultra Nyt - vi nåede også at læse ugebrevet sammen.

I ønskes en dejlig første weekend i december -

Mange hilsener Gult hold - Kent og Annemette