Ugebrev - Uge 37 - Rødt Hold07-09-2020 - 14:07

Den Grimme Ælling

Kære alle vore læsere...

Efteråret er kommet, det er til at mærke, men vi var nu heldige her mandag på morgenrunden, da solen skinnede så dejligt om kap med blæsevejret.

Men inden gåturen var vi jo til morgensang, hvor vi blev præsenteret for de to nye volontører, som skal være her på Limfjordsskolen helt indtil næste sommer. I år har vi Fabienne fra Tyskland og Pablo fra Spanien og de har begge to besluttet, at bruge et helt år her i Løgstør på Limfjordsskolen for at hjælpe os. Volontør betyder, at man hjælper med et arbejde uden at få løn for det. Her til at starte med er Pablo med det Grønne Hold og Fabienne med det Blå Hold.

Vi måtte her mandag også undvære Magnus på det Røde Hold, da han desværre er blevet syg. Vi sender god bedringer til Magnus :)

I formiddagsmodulet hjalp Maria med at være dagens hjælper. Derefter var det tid til næste eventyr, som var Den Grimme Ælling. Alle eleverne kendte eventyret i forvejen, så de var gode til at fortælle, hvad der sker i eventyret. Vi så også en lille tegnefilm med eventyret. Alle var enige om, at det var super synd for den grimme ælling, da alle de andre dyr på bondegården var rigtig dum imod den. Heldigvis ender eventyret jo godt og ællingen bliver til en smuk, smuk svane. Vi prøvede også at lave ansigtsudtryk, der passer til eventyret. Først så vi rigtig forfrosne og kede ud af det - dernæst skulle vi se glade og smukke ud. VI var især gode til det sidste.

Efter frokost spillede vi spil, som havde noget med HC Andersen og eventyr at gøre. Derefter var det tid til at tegne og arbejde ved pc.

Det var et helt anderledes rødt hold, der drog ud på morgenrunden tirsdag morgen. Vi manglede Mia og Magnus, men til gengæld havde vi Pelle, Marius, Freya og Anna med. Sikken en masse snak. Efter pausen gik Marius, Freya og Anna tilbage til det gule hold, mens Pelle var med os resten af dagen.

Vi arbejdede videre med Den grimme ælling. Den blev genfortalt og bagefter forvandlede vi tomme wcpapirsruller til smukke flyvende svaner - ligesom den grimme ælling blev forvandlet til en smuk svane. Svanerne blev super flotte og hænger nu i vores lamper, så det er, ligesom de flyver. Efter frokost spillede Ida og Karla spil, mens Fredrik tog en rask fodboldkamp. Maria og Pelle så Ultra Nyt. Bagefter så Ida og Karla Kaj og Andrea, der lavede Prinsessen på ærten. Pelle fik lov til lave krea, og Maria arbejdede på computeren.

Onsdag var der botræning. Lidt anderledes for nogle enkelte, da en gruppe i huset havde Teamdag.

Torsdag er musik og bevægelse. Så da morgengåtur - i en strid blæst - og pausen var slut, gik vi i gang med "Simon siger..." Først var Anne-Louise den der bestemte, hvad man skulle gøre. Vi rørte os selv på næsen, på hovedet, på tæerne. Vi løftede armene, klappede i hænderne og stod på et ben. Bagefter var alle elever på skift den der bestemte. Vi skulle også være stille, danse, hoppe..en helt masse forskelligt. Herligt

Bagefter tog vi 3 bevægelsessange med Michael Back og sluttede timen inden frokost af med afslapning.

Efter frokost - Thaifiskesuppe - var Karla og Mia til kor, hvor der både blev sunget gospel og hiphop. Magnus var ude at cykle med Tue, og Maria og Ida fik frisk luft med Majken.

Fredag morgen bød ikke på solskin, men alligevel blev det til en morgenrunde for de elever, der er hjemme på skolen. (Magnus og Mia) Herefter var bevægelse og musik med Majken og Ylle i musikrummet. Alle får kroppen strakt og bliver udfordret motorisk. I Rønbjerg stod den på banesvømning (Karla). Lærerne er ved at finde ud af, hvordan alle de nye elever svømmer, og hvad der skal trænes med. De gamle elever kender rutinen derude :) Ridefysioterapien i Aars fik besøg af en flok søde elever (bla. Maria og Ida) og alle

I ugebrevstimen blev der kigget på billeder fra brevet, set Ultranyt og snakket om næste uges program.

I næste uge har vi mandag Fjordens Dag - en tilbagevendende sensommer tradition her på Limfjordsskolen :)

Hele skolen skal ned til Limfjordsmuseet, hvor vi blandt andet skal sejle en tur med Grevinde Danner og ind på museet, hvor vi skal hilse på fisk og andet godt i rørebassinet. Det plejer at være en dejlig dag med sus i sejlene. Heldigvis lover DMI godt vejr - men vi skal alligevel huske varmt tøj fra morgenstunden.

God weekend derude!