< Tilbage

Ugebrev - uge 36 - Rødt hold31-08-2020 - 14:54

Sensommerdage...

Kære alle læsere...forældre, søskende, onkler, tanter, bedsteforældre og naboer ;)

 

Så blev det endnu en mandag og sikke en sidste augustdag! Solen har bagt ned på os hele dagen - hvor har det været skønt, når vi har været udenfor. Maria blev 19 år denne mandag, så vi må hellere takke hende for det gode vejr :)

 

Det Røde Hold måtte undvære Majken i dag, da hun er på kursus. Heldigvis havde Signe lyst til at hjælpe os i skolen i stedet for. Vi har også haft besøg af Simon, som er i praktik på Limfjordsskolen de næste fire uger. Simon kender Mia i forvejen fra Svenstrup Skole.

 

Til morgensang skulle vi selvfølgelig synge fødeselsdagssang for Maria og hun valgte den engelske. Derefter fortalte Pedel Ole, at vi skulle afprøve brandalarmen. Når Brandalarmen lyder, skal ALLE gå ud på parkeringspladsen og stille sig med sin gruppe. Og det var så det vi skulle øve. Magnus, Maria og Mia fik lov til at smutte lidt i forvejen, så de var udenfor, da alarmen rungende i alle gange og korridorerer. Alle de andre elever kom ud til os på parkeringspladsen og alle var gode til at stille sig på en pæn række.

 

Morgenrunden gik så fint - Det Røde hold er smadder gode til at gå rundt. Tilbage i klassen var det pausetid med vand og frugt. Heidi køkkendame havde også lavet en lækker smoothie til os - Den var lyserød.

Første modul stod selvfølglig på Dagens hjælper - hvilket var Magnus i dag. Det gik så fint. Derefter fortsatte vi vores emne H.C.Andersen. Ugens eventyr er Prinsessen på Ærten. Vi så eventyret én gang, derefter snakkede vi om det ud fra billeder og tilsidst så vi eventyret det igen. Vi nåede også et par sange på storskærmen, som alle fik danset til.

 

Efter frokost var vi i tur rundt på elevernes værelse, vi startede ved Mia og sluttede ved Fredrik. Alle fik lagt en ært ind under madrassen. Magnus har fået en med hjem i en pose, så kan far og mor måske hjælpe med at lægge den under madrassen. Hvis eleverne sover dårligt og er blå og gule på hele kroppen i morgen, ved vi, at det er ægte prinser og prinsesser vi har her i huset ;)

Eftermiddagmodulet sluttede af med fodbold, Lille Nørd eller kommunikationsspil.

 

Tirsdag var endnu en dejlig sensommerdag med det skønneste vejr. Hvor er vi heldige, blev vi enige om på morgenrunden. Efter formiddagspausen var det Fredriks tur til at være dagens hjælper. Han styrede slagets gang og fortalte om dagen og vejret. Vi øvede os også i tallene fra 1 - 10 i tegn-til-tale. Bagefter var alle meget spændte på, hvordan vi hver især havde sovet ovenpå ærten. Og om nogen havde fundet ud af, om de var prinser eller prinsesser... Maria viste os sin ryg, der var både gul og blå, så hun viste sig at være en somalisk prinsesse. Fantastisk.  Vi andre havde alle sovet dejligt, så bare rolig - vi er stadig os selv. Bagefter skulle vi male HC Andersen med akvarelfarve. Maria underviste os alle i teknikken, så vi var helt klar. Der blev malet på livet løs.

 Efter frokost gik Fredrik og Magnus ud og spillede fodbold i solen, mens Maria og Mia så "Ultra Nyt", og Ida og Karla spillede vendespil med ansigstudtryk. Bagefter arbejde Maria på computeren, mens vi andre dansede et par danse, inden der var afslapning med massage.

 

Onsdag var store introtursdag for gruppe 1 og gruppe 3. Husk at se evt. billeder fra turene her på hjemmesiden.

I gruppe 2 svingede Karla kost og spand til botræning som sædvanligt, mens Fredrik var på en laaaaang cykeltur med Lisbeth blandt andet langs kanalen i solen. Over middag var der caféer for dem, der ikke var på tur. 

 

Torsdag var det en flok meget trætte elever, som kom op til morgensang. Vi kæmpede os igennem morgengåturen og endte i klassen, hvor der var tid til at sidde lidt ved computeren inden pausen. Efter pausen stod den på dagens hjælper, hvor det var Magnus, som hjalp Anne-Louise med at få styr på dagen. Efter dagens hjælper var der musik og bevægelse. Mia var dog ret træt, så hun kom over på værelset, hvor hun fik et tiltrængt hvil. Resten af holdet lavede stopdans, hvor der bl.a. blev danset til Michael Jackson. Efter en heftig omgang dans var der ikke mere luft i ballonen. Vi besluttede derfor at lave afspænding, hvor eleverne slappede af på liggeunderlag til lækkert musik. Det var rigtig skønt og der var flere af eleverne, som var ved at falde i søvn :) 

Frokosten foregik denne torsdag lidt anderledes. Det var nemlig skoleårets første fællesspisnig. Den første torsdag i måneden samles hele Limfjordsskolen i pyramiden, hvor den står på fællesspining på tværs af holdene. Det er altid en rigtig hyggeligt måde at møde nogle af de andre elever på. Magnus skulle lige vise en sang på YouTube til Jesper midt under desserten (æbletrifli), og det er der heldigvis også plads til :)

Over middag stod den på forskellige ting: motion, kor og individuelt arbejde i klassen. 

 

Tænk..vi er allerede nået til fredag! Svømmeeleverne drog til Rønbjerg kl 8 for at få brugt svømmemusklerne. På det Røde hold er det Fredrik og Karla, der går til svømning. Magnus og Mia startede skoledagen med en morgengåtur sammen med Ylle og Majken og de andre elever, der ikke er med til svømning om fredagen. Mens Mia hviler sig på værelset derefter, er Magnus med til Musik og Bevægelse i musiklokalet. Det er dejligt stille og roligt, og kroppen bliver godt strukket ud i løbet af den halve time.

Maria og Ida er til ridefysioterapi om fredagen, så dem ser vi andre desværre slet ikke om fredagen.

Efter formiddagspausen starter vi med morgensang i Pyramiden og derefter mødes det Røde hold i klassen og vi har ugebrevstime.

I dag kiggede om altid på billeder, og dem var der mange af. Vi talte om alt det vi har lavet i løbet af uge. Herefter tog vi Ultranyt - også på Storskærmen, og snakkede om de forskellige nyheder, hvis de var aktuelle for os. Resten af timen gik med lidt ønskekoncert og hygge.

 

I næste uge arbejder vi videre med HC Andersentema - vi skal have fat i Den Grimme Ælling.

God weekend til alle fra Det Røde Hold

< Tilbage