Ugebrev - uge 20 - Gruppe 415-05-2020 - 10:23

Vi forsætter skolen i gruppe 4 :-)

Vi Kigger på fugle Hvorfor ik`? Hvorfor ik`?

Kære forældre og andre.

Mandag var eleverne tilbage fra Bededagsferien og vi startede frisk op på en ny uge med undervisning i Gr.4. Vi starter hver dag med morgengymnastik og sang. Herefter gennemgik vi skemaet for uge 20.

Vi har modtaget helt nyt bålgrej til gr.4, som vi havde fået lov til at indkøbe til skolen/gruppen. Det skulle taget i brug, selvom vejrguderne ikke havde lovet alt for godt vejr! Vi besluttede at afprøve de nye bålpander. Hanna og Olivea gik til Fakta og købte æg til pandekager og David, Josefine og Oliver pakkede grejet ud og og gjorde klar til bål. Vi fik en skøn formiddag med bål og pandekager . .uhmm.. og panderne var super gode :-) Over middag cyklede vi en frisk tur omkring skolen og til kanalen og havnen. Vi sluttede dagen med Ultra Nyt og der var heldigvis gode nyheder om Corona og åbning af samfundet :-)

Tirsdag arbejdede vi videre med fugleemnet. Vi snakkede om alle de fugle vi havde hørt og set i Vejlerne i sidste uge. Vi hørte fuglestemmer og lyttede til frøerne. Herefter valgte eleverne hver en fugl, de ville læse om og male. Vi har besluttet at lave et fælles fuglebillede til gruppen :-)

Vi var også ude at gå tur og kl.10 lyttede vi til pressemødet med Mette Frederiksen og snakkede om det.

Torsdag gik turen til Jyllands største fuglefjeld i Bulbjerg. Det rejser sig hele 47 meter over havet (I Danmark er det STORT!) Her yngler Ridere, Edderfugle og Skarv, men havet beskytter fjeldet, så det er svært at komme tæt på fuglene. Vi havde en sjov og udfordrende tur, hvor vi både måtte klatre, kurre på rumpen og gå balance i den fantastiske natur! Og så nød vi vores madpakker med Danmarks bedste udsigt :-) Vi fik også studeret de omkringliggende bunkers, som er efterladenskaber fra 2. verdenskrig!

Fredag stod der cykling på skemaet, så vi startede med at cykle til cykelhandleren, hvor Annemette skulle have en ny kædeskærm til personalecyklen. Vi skulle også købe cykellappegrej! Herefter cyklede vi en frisk tur, inden vi nåede tilbage til Valmuevej, hvor vi holdt pause med rundstykker. Herefter skulle vi finde på alle de sange vi kendte, som handlede om fugle! Tilsidst kiggede vi på ugebrevet og næste uges program, hvor der kun er to skoledage!

I ønskes en rigtig god weekend derhjemme :-)

Mange hilsener fra gruppe 4 - Annemette