Ugebrev - uge 18 - gruppe 401-05-2020 - 10:43

Gruppe 4 er tilbage og i skole igen . . . jubii!!!

Kære forældre.

Så er der igen liv og glade dage i gr.4 - det er SÅ skønt at have liv i huset igen. Josefine, Olivia, Oliver og David er tilbage i gruppen. Martin er på vej videre til sit nye "liv" i Skagen og Hanna glæder vi os til at se igen, når hun er klar :-)

Meget er forandret siden vi var sammen sidst - ingen knus og kram - daglig rengøring på værelser - afspritning - håndvask - undervisning i gruppen osv.!!!

Mandag startede vi med en botræningsdag, hvor de unge mennesker fik gjort grundigt rent på deres værelser og vi fik snakket MEGET om de nye måder, vi nu skal gøre tingene på, når vi er sammen! Heldigvis er de unge allerede bevidste om hele situationen og de var alle forberedt på, at meget ville være andreledes. Vi forsøger så vidt muligt at følge Sundhedsstyrelses retningslinjer og finde ind i de nye rutiner og det kræver energi fra både elever og personale!

Mandag over middag hentede vi Olivias og Josefines cykler på skolen, så nu har alle elever deres cykler i gruppe 4. Vi cyklede en dejlig motionstur til kanalen og havnen og eleverne nød virkelig at gense området:-)

Senere på dagen holdt vi det obligatoriske mandagsmøde. Denne mandag fik vi fordelt opgaverne lidt anderledes end vi er vant til. Nu har hver, en dag hvor de hjælper i køkkenet med frokost, handler ind og hjælper med aftensmaden. Vi fik gennemgået alle aftalerne ifht hygiejne igen og snakket om nye måder at hilse og vise at man gerne vil give et luft knus. Specielt det med at give knus er svært ikke at kunne gøre.

Tirsdag startede undervisningen sådan "rigtigt". Jeg har lavet et skema, hvor der er undervisning i moduler, som eleverne er vant til, når de er på skolen. Det nye er, at eleverne starter med rengøring på værelserne og der er værelsestjek, hver dag kl.8.45. Herefter starter skoledagen kl.9 med morgensang, gåtur og ULTRA NYT.  Kl.10 er der pause. Efter 10 pausen startede vi et emne op om TRÆKFUGLE - Annemette læste bogen, "Den lange rejse", højt for eleverne. Den handler om gæssene, som flyver fra Sydspanien og den lange rejse til det nordlige Norge/Sverige forår og efterår. Herefter skulle eleverne finde mere viden på internettet Skoven-i-skolen.dk om gæssene. Eleverne fandt bl.a. ud af, at gæssene lander flere steder i Danmark, hvor de finder føde på ders vej nordpå. De fandt også ud af, at der er 14 forskellige racer og 7 af dem yngler i Dk. På torsdag, skal vi til Vejlerne og kigge efter gæssene og andre trækfugle.

Over middag var der kunst på skemaet og eleverne skulle vælge et billede fra bogen, som de havde lyst til selv at tegne/male. De arbejdede godt og hyggede sig ved det fælles projekt (tror jeg :-))

Tirsdag aften hyggede vi med flere Youtube videoer, der var både grin og gys. Vi fik snakket noget mere om Corona og retningslinier, som fylder en del lige nu. Der blev også købt gave og pakket ind til Martin flytter i denne uge. Der blev også mixet bolledej til botræningsdagen

Onsdag var der igen bo-træning, vi startede med at bage boller til morgenmaden. Så blev der gjort grundigt rent i alle fælles rummene og gjort klar til at Martin kom. Det var et hyggeligt gensyn, på afstand med boller, kage og gode snakke. Martin fik overrakt sin gave som han blev meget glad for. Han fik alt pakket i traileren og vi fik sagt farvel med en aftale om at besøge ham i Skagen når det kan lade sig gøre.

Torsdag startede dagen med værelsestjek, morgensang og ULTRA NYT. Herefter skulle vi afsted mod Vejlerne og Vester Thorup strand. Heidi havde lavet madpakker til os og vi havde taget varmt tøj på til turen. Vi var alle meget spændte på, om vi ville få set nogle trækfugle!!

Ak, ak - vejret var virkelig dårligt!! Men vi kørte først til Thorup strand, hvor vi trodsede vind og vejr og fik vind og vand i håret:-) Alle kutterne lå på stranden og var selvfølgelig ikke ude i det dårlige vejr! MEN heldigvis var der åben i butikken, så vi købte lune fiskefrikadeller med hjem uhmm ;-)

Vi kørte videre til Vust og drejdede ind igennem Vejlerne mod Gøttrup, men blev hurtigt enige om, at vi ville lave en tur i næste uge herud, når vejret (forhåbentligt) er blevet bedre!! Det lykkedes David at spotte 4 flotte gæs, som nippede føde i sig og vi så de gik på vingerne ud over søerne. Vi glæder os til at undersøge området nærmere i næste uge. Vi var tilbage på Valmuevej kl.13 og spise de lækre sandwich, som Heidi havde lavet til os. Skoledagen sluttede med varm kakao, imens vi snakkede om turen og kiggede på kortet over Vejlerne.

Torsdag eftermiddag kom Martin og hans forældre for at pakke hans værelse sammen, nu starter han et nyt kapitel i Skagen. Vi fik overrakt en gave til ham og så hyggede vi os med eftermiddagskaffe og kage, inden vi sagde farvel og på gensyn til Martin.

Fredag skinnede solen igen :-) Vi startede med morgenrengøring, herefter snakkede vi om 1.maj Arbejdernes internationale Kampdag og herefter deltog vi vi morgensang med Phillip Faber. Så skulle vi ud og motionere og da svømning er umuligt i disse tider, så cykler vi en time hver fredag i stedet for. Vi hentede rundstykker på vejen hjem, som vi nød, da vi var tilbage i gruppe 4. Efter en lille pause sluttede vi ugen med Ultra Nyt og ugebrevstime.

Alle var enige om, at det har været en RIGTIG god uge i gruppe 4 med både undervisning og socialt samvær. Eleverne klarer det super fint med de nye regler omkring hygiejne og afstand. Alle glæder sig til at se Hanna og selvfølgelig, at vores samfund bliver lukket mere op igen.

Tak for tilliden, at I lader de unge være i vores hænder. Vi gør alt hvad vi kan for at passe på dem og hinanden.

Rigtig god weekend til jer derhjemme - fra

David, Oliver, Oliva, Josefine, Pia, Lotte, Mette og Annemette