< Tilbage

Ugebrev - Gruppe 2 - uge 10 03-03-2020 - 14:47

Så er gruppe 2 samlet til emneuge omkring FÆLLESSKABER, og vi hygger os med at være fælles. 

Halløj derude ved skærmene


I denne uge har vi alle på Limfjordsskolen haft emneuge omkring temaet Fællesskaber, hvilket er overskriften på Kulturugen Aha! i Vesthimmerlands kommune. 

Undervisningen har været i grupperegi i stedet for på linjer, så det har været hyggeligt at være samlet igen som gruppe - både for elever og lærere. 

I løbet af ugen har der været en masse fælles projekter, som vi har arbejdet med i gruppe 2 - men også projekter, som har været fælles for alle os på Limfjordsskolen. 

Mandag startede vi i gruppe 2 ud med en delig fælles morgengåtur, hvor der blev sludret om lidt af hvert. 

Herefter skulle vi i gang med skolens fælles Fællesskabsbænk, som skal sættes op rundt om et træ ude foran gruppe 2. Her kan man sidde på en dejlig dag under træet og hygge sig med sine kammerater eller personalet. 

Alle eleverne skulle i løbet af ugen dekorere et bræt til bænken med hver deres eget personlige udtryk. Vi blev dog inspireret af den østriske kunster Hundertwasser, som både var arkitekt og kunstmaler. Han var særlig optaget at huse, cirkler og firkanter - så det blev vores udgangspunkt. Alle eleverne var gode til at få idéer og arbejdede super godt med projektet, som resulterede i nogle meget farvefulde brædder, som nu skal samles med de øvrige brædder fra de andre bogrupper. Det bliver meget spændende at se det endelige resultat, når Ole kommer så langt! 

Over middag havde vi brug for at geare lidt ned - og vi gik i gang med at lave Fællesskabsvafler i gruppe 2. Det var en rigtig hyggelig aktivitet, og humøret var højt. Der blev målt, vejet, pisket osv. til den store guldmedalje - og til sidst stod den på fælles eftermiddagshygge. Det var et hit!

Tirsdag var overskriften en fælles tur for alle grupperne til gymnasiet i Aars, hvor vi skulle opleve et fysikshow med nogle studerende fra Aarhus universitet. Det var en god oplevelse, hvor der både var bang, flammer, røg og lyn! 

Tilbage på skolen fik vi færdigmalet vores brædder til bænken og dekoreret tønderne til vores fælles fastelavn. 

Onsdag var der botræning, som vanligt. 


Torsdag stod i maskernes tegn

Efter en dejlig morgengåtur og efter formiddagspausen skulle gruppe 2 sammen stå for at pynte Pyramiden op til fastelavn, som skulle afholdes om eftermiddagen. Der skulle dækkes bord med fine servietter, der skulle pyntes og fyldes fastelavnstønder og der skulle laves fastelavnspynt til frokostbordene. Dagligstuen blev omdømt til klippeværkstedet og så gik vi ellers igang. Det blev til en hel bunke pynt, som vi fik fordelt på alle bordene.

Heidi forkælede os til fællesfrokosten i Pyramiden, her var nemlig saml-selv burger med hele molevitten og lidt til. Lækkert.

Kl 14 begyndte fastelavnsfesten og efter en lille dans rundt i Pyramiden til sangen 'Fastelavn er mit navn' gik kampen i gang. Der gik ikke lang tid førend kattekonger og kattedronninger var fundet - og en hel masse godter væltede ud på gulvet. Heidi serverede fastelavnsboller og saft til alle til sidst. Sikke en dejlig fællesskabsdag.

Fredag var der svømmeundervisning i Rønbjerg og musik og bevægelse på skole. Herefter så fredagens program anderledes ud end den plejer pga. emneugen omkring Fællesskaber og kulturugen i Vesthimmerlands kommune. Vi havde nemlig udvidet vores normale morgensang til "Kaffe og munter fællessang" og inviteret folk udefra ind.

Skolens ridepiger var dog afsted til ridefysioterapi i Aars denne formiddag.

Det blev en dejlig formiddag med masser af sang, hygge og ikke mindst fællesskab! 

I næste uge er vi tilbage på linjerne igen og lander i den kendte struktur. 


Ha en rigtig god weekend. 

Mange hilsner fra elever og lærere i gruppe 2 

< Tilbage