Ugebrev - Kunst og Samfundslinjen - uge 714-02-2020 - 10:25

I denne uge har vi haft "Uge Sex" - Krop, hygiejne, grænser og følelser... på skemaet :-)

Og så har vi ferie jubiiii!!!

Kære forældre.

I denne uge  har vi på linjen arbejdet med emnerne "krop og hygiejne" samt "grænser og følelser".

Derudover har eleverne på skift løbende været inde og få seksualundervisning hos Sus, som er uddannet seksualvejleder.

Det er efterhånden en fast del af skoleåret på Limfjordsskolen, at vi i ugen op til vinterferien arbejder med dette tema på hele skolen på forskellige måder og nivauer.

Mandag var overskriften på Kunst og Samfundslinjen "Krop og hygiejne" - og der blev primært arbejdet med personlig hygiejne, og hvorfor det er så vigtigt at have en god hygiejne. Alle eleverne var meget engagerede i emnet og deltog godt i de forskellige snakke og opgaver. Over middag var vejret simpelthen så dårligt, at vi måtte droppe vores vante gåtur. Vi gik derfor i klassen og arbejdede med forskellige interaktive opgaver omkring kroppen. I løbet af mandagen var David H., Oliver og Marius inde ved Sus og få undervisning af hende.

Tirsdag startede vi læsning, som sædvanlig. Efter 10-pausen skulle pigerne være sammen med Sus, som er vores seksualvejleder. Drengene skulle på biblioteket og aflevere og genlåne de bøger vi har i klassen. Over middag var temaet "Følelser". Vi startede med at se en masse billeder, af forskellige ting, som kunne sætte forskellige følelser i gang hos os alle - Eleverne fik et grønt JA TAK - kort og et rødt Nej TAk kort - så skulle vi se hvor vi var enige og forskellige - det var ret sjovt! Bagefter kiggede vi på emojies - og snakkede om hvornår vi bruger dem - og hvad de betyder. Vi afprøvede også vores eget kropssprog ;-) Tilsidst lavede vi en øvelse, hvor vi skulle sætte emojies bagefter nogle sætninger, og så snakkede i om hvilken betydning det havde, alt efter hvilken emojies vi valgte! En spændende dag og trættende for nogle elever :-)

Torsdag hørte vi Ultra Nyt og snakkede om aktuelle nyheder fra ugen. Vi snakkede om 100 året for Genforeningen af Sønderjylland, og hvordan det må være, at føle sig både tysk og dansk! Efter 10-pause forsatte vi med emnet Følelser - vi skulle prøve at spille et slags billedlotteri, hvor opråberen skulle beskrive den person på billedet, og hvilke følelser personen udtrykte. Det var en god øvelse i at lære at sætte ord på følelser. I slutningen af timen fik vi besøg af Steffen og Lena, som viste os nogle billeder som Steffen har malet. Han var f.eks i gang med et portræt, hvilket gav os inspiration til at male nogle af de ansiger fra billedlotteriet.

Over middag havde både Marius, Freya og Emilie Elevkonference, men de fleste nåede også en motionstur over middag.

Fredag havde vi fået lov til at komme i Badeland i Rønbjerg! Det var en skøn afslutning på ugen op til vinterferien :-) Kent havde desuden taget sit dykkerudstyr med, og flere af eleverne havde mod på at prøve. Det var ret sejt!

Vi ønske alle elever, personale og forældre en rigtig dejlig vinterferie!

Mange hilsener fra elever og lærere på Kunst- og samfundslinjen