< Tilbage

Ugebrev - Kunst og Samfundslinjen - uge 5120-12-2019 - 10:03

Nu er det altså jul igen, og 2019 runder snart af.... GLÆDELIG JUL OG GODT NYTÅR!!

Kære Forældre  og venner.

 Så er det aller sidste skoleuge i 2019! Det er vildt, hvor tiden bliver af... Og snart byder vi 2020 velkommen!


Mandag startede skoledagen noget anderledes, da gruperne blev overrasket af et lidt forsinket Luciaoptog, som gik fra gruppe til gruppe. Herefter var der hygge med Luciabrød og varm cacao. 

Efter morgensang gik vi i klassen, hvor vi så de lokale nyheder fra TvNord - det er lidt sjovt at gense det studie, som vi besøgte sidste uge. På baggrund af nyhederne fik vi bl.a. nogle gode snakke om julehjælp og fyrværkeri. 

Ud over nyhederne fik vi en "tidssnak", da kalenderåret jo snart et slut. Vi fik derfor snakket om begreberne måneder, uger, døgn, dage, timer, minutter og sekunder. Det havde alle faktisk ret godt styr på på linjen. 

Om formiddagen tog vi en tur på biblioteket i Løgstør, hvor vi fik lånt en masse nye bøger, som vi kan læse i om tirsdagen. Der har vi jo fast læsning på programmet. 

Over middag var der pludselig blå himmel over Løgstør, og vi skyndte os ud på den faste gåtur. Tilbage på skolen havde vi tid til at kigge lidt på TVGlad, som bl.a. havde lavet et indslag omkring klimavenlig jul. Det handlede bl.a. om madspild, mængden af gavepapir og valget af kød. Det viser sig at fjerkræ er langt mere klimavenligt end okse - og svindekød, så det kan man jo tænke lidt over... 


Tirsdag startede dagen med Ultra Nyt - vi fik snakket om Klimatopmødet - EU og andre aktuelle nyheder. De unge mennesker er meget snakkesaglige og nysgerrige på, hvad der foregår ude i verden. Bagefter kastede eleverne sig over de nye bøger, de havde lånt på biblioteket dagen før. Freya, Marius og Emilie arbejdede videre med deres LIVSTRÆ, som alle elever nu er færdige med. 

 

Torsdag startede vi med at snakke om alle de færdige LIVSTRÆER! Hver enkelt elev fortalte om deres eget livstræ til resten af holdet. Herefter syede eleverne deres indkøbsnet færdige og nogle blev pakket ind til julegaver, de er blevet rigtig flotte, og det har været sjovt for eleverne at sy på symaskine.

Der blev også hygget med julefilm i klassen.

Kl.14.30 skulle vi mødes i pyramiden til årets store JULEFEST. Der blev spillet BANKO, læst julehistorie, spist lækker julemiddag og danset om juletræ... så om lidt er vi klar til juleferie.

Fredag var vi i badeland i Rønbjerg, fordi det var jul - og havde en hyggelig juleugebrevstime hæ hæ . . glædelig jul fra ALLE OS TIL ALLE JER . .:-)


Mange julehilsener fra Kunst - og samfundslinjen

 

Da vores nuværende mail-system i Skolekom lukker pr. 31/12 2019, har vi oprettet nye mail-adresser for hver bo-gruppe.

 

Disse skal anvendes fra d. 1/1 2020

 

Gruppe 1: lf-gruppe1@vhkskole.dk 

 

Gruppe 2: lf-gruppe2@vhkskole.dk 

 

Gruppe 3: lf-gruppe3@vhkskole.dk 

 

Gruppe 4: lf-gruppe4@vhkskole.dk 

 

Limfjordsskolens hovedpostkasse er fortsat limfjordsskolen@vesthimmerland.dk


Ha en rigtig glædelig jul alle sammen - vi glæder til, vi ses i 2020! 

Mange hilsner fra os alle på Kunst og Samfundslinjen

< Tilbage