Ugebrev - Friluftsliv - Uge 4906-12-2019 - 10:40

Vi har malet fugle, ordnet udearealerne, lavet fuglefodder-kugler og bygget fuglehuse

Mandag

Mandagen gik med produktion af fodderkugler til fuglene, så de kan klare vinteren med ro i maven. Derudover ønsker vi også at få lidt fugle at kigge på fra klasseværelset. Allerede sidst på ugen var der kommet flere og flere fugle til som nød godt af vores svinefedt blandet med solsikkefrø.
Efter frokost tog vi arbejdshandskerne på og gik i gang med at bygge fuglehuse ud af resttræ som vi har "up-cycled" fra paller til at få nyt liv som fuglehus. Vi fik også plantet de æbletræer som skolen fik i jubilæumsgave.

Tirsdag

Morgenturen gik til stenen og flokken var klar til foto. Vi havde en hyggelig pause med wii-spil. Hvordan kan gå til, at to elever fik præcist samme score? 189-189 til Olivia og Simon? Efter pausen fortsatte silhuetmalerne og resten af holdet sørgede for mere fugle foder, og det blev hængt op i buskene. (torsdag så vi, at fuglene allerede har fundet maden og spiser af det.) Over middag var der fuldt fart på i værkstederne. Der blev savet ud til fuglehuse, og der blev skrabet en masse mos og græs væk fra fliserne.

Var der botræning og forskellige aktiviteter i skolen over middag.

Torsdag

Torsdag arbejde vi viderte med vores papirsflyvere. Vi havde lavet mange forskellige modeller, så der var rigeligt at vælge imellem. Vi valgte hver især 2, som vi havde lavet. Vi havde booket gymnastiksalen, hvor vi tog ned og kastede med vores flyvere. Herefter målte vi, hvor  langt de hver især fløj. Alle vores målinger bruger vi til at regne med. Vi arbejder bl.a. med begrebet "et gennemsnit". Til frokost var der fællesspisning i Pyramiden. Dagens menu stod på julefrokost! Mums!

Fredag

Fredag var vi til svømning. Tilbage på skolen havde vi morgensang og ugebrev, inden vi ønskede hinanden god weekend. Til morgensang sang vi også fødselsdagssang for Niels, der fylder 19 år på lørdag. Stort tillykke til ham.

Rigtig god weekend ønskes I alle fra elever og personale fra Friluftslivslinjen.